REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Paulius Ratkevičius  (nuotr. asm. archyvo)

Vienas žymiausių šalies asmeninių trenerių Paulius Ratkevičius atviras – kad atsidurtų geidžiamiausių asmeninių trenerių sąraše, teko praeiti nemažai gyvenimo išbandymų, kur netrūko ir trankių vakarėlių, alkoholio, ir griežčiausių dietų prieš varžybas. Su Pauliumi kalbamės apie viską nuo pradžių: jo karjeros pradžią ir šios dienos profesinius tikslus.

7

Vienas žymiausių šalies asmeninių trenerių Paulius Ratkevičius atviras – kad atsidurtų geidžiamiausių asmeninių trenerių sąraše, teko praeiti nemažai gyvenimo išbandymų, kur netrūko ir trankių vakarėlių, alkoholio, ir griežčiausių dietų prieš varžybas. Su Pauliumi kalbamės apie viską nuo pradžių: jo karjeros pradžią ir šios dienos profesinius tikslus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Dabar esi vienas geidžiamiausių asmeninių trenerių Lietuvoje. Kokia buvo tavo profesinė pradžia, kada pradėjai dirbti treneriu?

REKLAMA

- Nuo 12 metų pradėjau intensyviai sportuoti sporto salėje bei kaupti žinias apie sportą ir mitybą. Dalyvavau įvairiose jėgos bei fitneso varžybose, o prieš 7 metus pradėjau dirbti sporto salės treneriu. Man tai buvo trenerio karjeros pradžia.

- Ar visada laikeisi sveikos gyvensenos taisyklių, ar buvo ir klystkelių?

- Daug kas galvoja, kad esu visiškai „šventas“ ir nežinau alkoholio skonio. Taip tikrai nėra. Prisipažinsiu, kad buvo laikas, jog labai norėjau švęsti gyvenimą, ir tai dariau taip stipriai, kad mėnesį nesilankiau sporto klube. Vietoj sporto klubo lankiausi vakarėliuose, šėlau iki paryčių su draugais - tai buvo pirmame studijų kurse. Žinoma, tuo metu ir alkoholio buvo nemažai. Tačiau man pakako to vieno mėnesio, kad suprasčiau, jog toks gyvenimas ne man.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo to laiko sportą praleidžiu tik du kartus po savaitę per metus - tai tikrai reikalingas bei naudingas poilsis raumenims. Anksčiau alkoholio ragaudavau, tačiau kartą per mėnesį, kuomet eidavau linksmintis į naktinius klubus, bet prieš metus apskritai nebeliko jokio poreikio svaigalams, tad labai džiaugiuosi šiuo pokyčiu ir vakarėliuose lankausi blaivas. Minusas tik vienas – labai greit užsimanau miego, tad 1 valandą nakties, kuomet vakarėlis tik įsibėgėja, važiuoju namo miegoti (juokiasi).

Visa kita – tik pliusai. Kita diena būna puiki, nes nėra pagirių, energijos kiekis yra žymiai didesnis, taip pat, jei penktadienį ėjau linksmintis, tą patį galiu daryti ir šeštadienį, nes visiškai negadinu savo sporto rėžimo ir nesijaučiu pavargęs po ankstesnio vakaro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Esi dalyvavęs bei nemažai pasiekęs tarptautinėse fitneso varžybose. Ar pasirengimas joms atima daug jėgų?

- Tai yra daug pastangų ir laiko reikalaujantis sportas. Reikia degti noru ruoštis varžyboms, kad kažko pasiekti. Jei nėra aistros, atlaikyti griežčiausią dietą būtų neimanoma, nes paskutinis mėnuo iki varžybų yra labai varginantis. Kūnui bei smegenims labai trūksta energijos, beveik visos mintys sukasi apie maistą, sportuoti reikia porą kartų per dieną. Draugai jau buvo pratę matyti mane, ateinantį į svečius su gabalėliu vištienos bei pora šviežių daržovių indelyje. Kartais jie pasmalsaudavo ir paprašydavo paragauti. Paragavę sakydavo, kad galėtų laikytis tokios dietos, nes visai skanu. Viskas yra suprantama, jei taip reiktų valgyti vieną dieną, bet toks rėžimas turi išlikti tol, kol pasiekiama geriausia raumenų forma bei sudeginama kuo daugiau poodinio riebalinio sluoksnio. O dar visos pagundos, kuomet su draugais norėdavosi sudalyvauti vakarėliuose, kurie neapsieidavo be alkoholio, kurio žala raumenims būdavo tikrai didelė, tad dietos ir treniruotės tapdavo vis griežtesnės, bet tuomet degiau tokiu noru, kad viskas atrodė ir tapo įmanoma.

REKLAMA

- Kokios sporto šakos tave žavi ir ar turi savo mėgstamų sporto žvaigždžių?

- Mane žavi daug sporto šakų, mėgstu stebėti įdomesnes futbolo ar krepšinio varžybas. Pats mėgstu žaisti tinklinį, biliardą, futbolą, kartais krepšinį. Žaviuosi futbolininku Leoneliu Messi ir snukerio žvaigžde Roonie O‘Sullivan.

- Kokie tavo artimiausi profesiniai planai ar uzduotys?

- Šiuo metu mano planai yra padėti kitiems siekti kuo geresnių kūno formų ir šviesti sveikos gyvensenos tema. Pradėjau vesti seminarus apie mitybą, sveiką gyvenseną bei sportą, nes turiu daug ką papasakoti, išmokyti kitus. Vis dar susiduriu su nuomone, jog atrodyti gerai galima tik tuo atveju, jei labai save riboji, tad mano seminarų tikslas yra paneigti mitus, jog gražus kūnas reikalauja kančių. Juk viskas yra daug paprasčiau nei daugelis gali įsivaizduoti.

- Ko norėtum palinkėti Lietuvos žmonėms?

- Palinkėčiau būti laimingais. Daugiau šypsotis vieni kitiems, išmokti pozityviau žvelgti į gyvenimo duodamas pamokas. Labai didelę įkaką mūsų gyvenimo kokybei turi mityba, sportas bei dvasinė pusiausvyra, tad daugiau laiko skirkite sau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų