REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Šiaurės Korėja – galingiausia pasaulyje kariuomenė ar sovietinės technikos laužynas? (nuotr. SCANPIX)

Rusija pasmerkė naujausią Šiaurės Korėjos raketos bandymą, bet paragino visas susijusias šalis į šį incidentą reaguoti santūriai, pirmadienį pranešė užsienio reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Titovas.

25

Rusija pasmerkė naujausią Šiaurės Korėjos raketos bandymą, bet paragino visas susijusias šalis į šį incidentą reaguoti santūriai, pirmadienį pranešė užsienio reikalų ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Titovas.

REKLAMA

„Savaime suprantama, mes tai smerkiame; esame labai susirūpinę dėl šios padėties“, – žurnalistams Maskvoje sakė V.Titovas.

„Tuo pačiu raginame partnerius, su kuriais dirbame, elgtis santūriai, ypač karinės veiklos tame regione atžvilgiu“, – pridūrė viceministras.

Krizinis momentas?

Šiaurės Korėja pirmadienį paleido mažo nuotolio raketą, nukritusią Japonijos jūrinėje ekonominėje zonoje, pranešė JAV kariškiai.

Šis incidentas papildė virtinę provokuojančių raketų paleidimų, regione tvyrant didelei įtampai dėl branduolinių ginklų turinčio Pchenjano ginklavimosi ambicijų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Korėja paleido jau trečią balistinę raketą per pastarąsias tris savaites ir jau 12-ąją šiai metais. Šie veiksmai pažeidžia Jungtinių Tautų sankcijas, o Jungtinės Valstijos grasino galinčios imtis karinių veiksmų.

REKLAMA

JAV kariniai stebėtojai nurodė, kad mažo nuotolio raketa skriejo šešias minutes, o Japonija pranešė, kad ji nukrito šalies išskirtinėje ekonominėje zonoje, sudarančioje 200 jūrmylių (370 km) pločio juostą palei kranto liniją.

Pchenjanas naujausią bandymą atliko nepaisant JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) griežtų kalbų. Pastarasis per praeitą savaitgalį vykusį Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimą sakė, kad Šiaurės Korėjos keliama „didelė problema“ bus išspręsta.

Japonijos premjeras Shinzo Abe (Šindzas Abė) nedelsiant pasmerkė naujausią bandymą ir pažadėjo, kad bus imtasi bendrų veiksmų su Tokijo sąjungininku Vašingtonu.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekada netoleruosime besitęsiančių Šiaurės Korėjos provokacijų, ignoruojančių tarptautinės bendruomenės kartojamus perspėjimus“, – žurnalistams sakė Sh.Abe.

„Kaip buvo sutarta per G-7 susitikimą, Šiaurės Korėjos problema yra tarptautinės bendruomenės aukščiausias prioritetas. Kad atgrasytume Šiaurės Korėją, imsimės suderintų veiksmų su Jungtinėmis Valstijomis“, – pridūrė jis.

Šiaurės Korėja intensyvina pastangas, siekdama pasigaminti tarpžemyninių balistinių raketų, pajėgių nuskraidinti branduolinių užtaisų į taikinius JAV žemyninėje dalyje.

Per naujausią bandymą mažo nuotolio raketa „Scud“ nuskriejo apie 450 km ir nukrito Japonijos jūroje tarp Korėjos pusiasalio ir Japonijos, nurodė JAV Ramiojo vandenyno štabas.

Per šį incidentą Šiaurės Korėjos raketa jau antrąkart šiais metais nukrito provokuojamai arti jos kaimynės Japonijos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų