REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orams vis labiau lepinant norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore – niekad negali žinoti, ar lietuviška vasara nenuspręs trims mėnesiams saulės uždengti lietaus debesimis. Tad neretai mintis apie pikniką gamtoje vilioja kur kas labiau nei treniruotė sporto salėje. Tačiau sportuoti galima ir lauke – tereikia trupučio kūrybiškumo.

REKLAMA
REKLAMA

Kad tai įrodytų, praėjusį savaitgalį Ieva Mackevičienė pakvietė aktyvias miesto moteris į Yoga Fitness treniruotę sostinės Kalnų parke. Puikus oras, aplink ošiantys medžiai, gera nuotaika ir patyrusi trenerė Sigita Baušytė būrį moterų įkvėpė vasaros treniruotėms ieškoti kūrybiškų erdvių po atviru dangumi.

REKLAMA

Yoga Fitness – ne tik kūnui, bet ir sielai

Vėlyvą šeštadienio rytą treniruote Kalnų parke pradėjo per 70 merginų – Here to create treniruočių neįprastose vietose renginys, žavias ir sportui neabejingas moteris suburiantis į treniruotę su viena iš adidas UltraBOOST X batelio ambasadorių.

Kodėl Yoga Fitness? „Ši jogos rūšis vis labiau populiarėja, ypač sporto klubuose. Norėjome parodyti, kad tokiai treniruotei keturios sienos nebūtinos, o sportuoti galima visur, kur telpa jogos kilimėlis“, – šypsosi jogos instruktorė Sigita Baušytė.

REKLAMA
REKLAMA

Ieva Mackevičienė jogos treniruotėje lankėsi pirmąkart. „Visada norėjau išbandyti jogą, pastarąjį pusmetį intensyviai ieškojau užsiėmimų, tačiau taip ir neradau sau tinkamo varianto. O po šios treniruotės mano motyvacija išaugo keliskart – trenerės užsidegimas savo darbu ir grynas oras užkrėtė mane jogos virusu“, – šypsosi I. Mackevičienė.

Pasak S. Baušytės, Yoga Fitness išsiskira savo intensyvumu:

„Ši jogos rūšis daug aktyvesnė, atliekama daug tempimo pratimų, taip pat skiriasi atliekamos padėtys. Tačiau ji yra lengvai prieinama kiekvienam žmogui – net tam, kuris į jogos treniruotę ateina pirmą kartą. Tai tarsi supaprastintas ir sportiškesnis jogos variantas, itin tinkamas tiems, kurie nori išbandyti šią sporto rūšį, suprasti, ar ji jiems tinka, tačiau nenori pernelyg gilintis į jogos filosofiją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

S. Baušytė taip pat pažymi, kad Yoga Fitness treniruočių metu lavinama ne tik lankstumas, jėga ir ištvermė, bet ir emocinė žmogaus savijauta: „Šis sportas nuramina, atpalaiduoja, padeda kurti ryšį su savo kūnu, jį pažinti ir leidžia pamiršti rūpesčius – tai tam tikra meditacijos forma“, – kalbėjo ji.

Sportuoti sukliudyti gali tik motyvacijos stoka

Jei tik gali, Ieva Mackevičienė mieliau renkasi sportą ar aktyvią veiklą gamtoje, o ne sporto salėje: „Man tai ne tik treniruotė, bet ir didelis džiaugsmas. Apskritai, mūsų šeima yra labai aktyvi, stengiamės išnaudoti kiekvieną progą pabūti gryname ore – daug vaikštinėjame, aplankome vietas, kurias mėgstame ar kuriose dar nesame buvę. Rolandas – išprotėjęs dviračių fanatikas. Jei jam pavyksta mane įkalbėti, drauge leidžiamės į ilgas keliones dviračiu.“

REKLAMA

Anot jos, jei nori sportuoti, būdų ir vietų tam padaryti atrasi visada. „Šiandienos treniruotė – puikus įrodymas. Nei geras oras, kai nesinori treniruotis salėje, nei šalia esantis sūnus sportuoti netrukdo (be to, tai galima daryti drauge!) – vienintelis dalykas, trukdantis žmonėms sportuoti yra motyvacijos stoka“, – teigė I. Mackevičienė.

Žymiai moteriai pritaria ir trenerė S. Baušytė: „Svarbiausi dalykai, kurių reikia norint užsiimti Yoga Fitness – noras ir pasiryžimas. Įgūdžiai ateina su laiku. Man labai smagu, kad vis daugiau lietuvių, net ir vyresnio amžiaus, atranda ir išbando šią sporto šaką. Jogai amžiaus apribojimų čia nėra – pratimai pritaikomi tiek pagal amžių, tiek pagal fizinį pasirengimą. Todėl šis sportas yra labai kūrybiškas – pratimų ir pozų kombinacijų gali būti tūkstančiai, o kiekviena treniruotė – visiškai kitokia, nei prieš tai buvusi. Tai įkvepia! O ir nuobodžiauti nėra kada – reikia nuolat stebėti save, sekti judesius, išlaikyti laikyseną ir kūno stabilumą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų