REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po šilto savaitgalio šią savaitę ims vėsti, taip pat sulauksime ir kritulių. Iki savaitės vidurio jie nebus itin gausūs, bet ketvirtadienį jie apims visą Lietuvą, taps dažnesni, tuo pačiu atslūgs ir šiluma.

Po šilto savaitgalio šią savaitę ims vėsti, taip pat sulauksime ir kritulių. Iki savaitės vidurio jie nebus itin gausūs, bet ketvirtadienį jie apims visą Lietuvą, taps dažnesni, tuo pačiu atslūgs ir šiluma.

REKLAMA

Antradienio naktį bus be lietaus, vietomis tvyros rūkas, dieną kai kur trumpai palis. Nakties temperatūra Vilniuje bei Kaune sieks +11 laipsnių, kitur +7..+8 laipsnius. Dieną +21..+23 laipsniai šilumos, pajūryje +17 laipsnių. Dieną lietus neprognozuojamas.

Trečiadienį situacija bus panaši

Trečiadienio naktis daugelyje rajonų bus debesuota, palis beveik visur, bet ne gausiai. Sulauksime +13..+15 laipsnių. Vėjas bus nežymus.

Dieną kritulių sulauksime nebent pietrytinėje Lietuvos dalyje, kitur bus debesuota su pragiedruliais. Temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +20..+23 laipsnius. Tik pajūryje bus +15 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Sinoptinė situacija yra tokia, kad nėra iš kur gausiam lietui kol kas imtis, kad galbūt kažkiek palynos, tai taip, tikiu, bet vyraus vis dėl to sausi orai. Pirmojoje savaitės pusėje vyraus vidutiniškai šilti, kartkartėmis su negausiu lietumi orai“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Ketvirtadienį lietus bus gausesnis

Ketvirtadienio naktį nedidelis lietus numatomas daug kur, bus +8..+10 laipsnių. Dieną temperatūra visoje Lietuvoje sieks +13..+15 laipsnių, palis, gausiau nei naktį ir krituliai turėtų iš lokalių tapti viską apimančiais. Vyraus 5 - 10 m/s vėjas.

Penktadienį krituliai nesitrauks

Penktadienio naktis daugelyje rajonų bus debesuota, krituliai numatomi nedideli. Vilniuje bus +5 laipsniai, Kaune +4 laipsniai, Klaipėdoje +8 laipsniai, Šiauliuose +8 laipsniai, Panevėžyje +8 laipsniai.

Dieną bus debesuota su pragiedruliais, palis. Temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +11..+12 laipsnių. Tik Panevėžyje bus +10 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį trūks šilumos

Savaitgalį lietaus Lietuvoje išsilaikys, bet jo nebus itin daug. Lietaus debesys bus neištisi, pasirodys saulė. Pūs šiaurės vakarų vėjas, tad šilumos trūks. Bus +11.. +13 laipsnių.

Miškų gaisringumas

„Pagal miškų gaisringumo indeksą dabar yra ketvirtos klasės miškų gaisringumo pavojus ir jis didėja. Tas lietutis, kuris praslinko žalos nekompensuos“,– kalbėjo sinoptikas.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai šyla vis greičiau. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 13–19 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +13 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +14 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 18 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +18 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +17 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +19 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +17 laipsnių, Kuršių mariose +16 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų