REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Lietuvos porinė keturvietė Čekijos Račices mieste tapo Europos irklavimo čempione. Lietuvių įgula švęsti neturi kada – į Lietuvą grįžta šiąnakt, o vėliau pradės pasiruošimą pasaulio pirmenybėms. Koks tikslas jose? „Negalim komentuoti“, – tv3.lt juokėsi vienas komandos narių Martynas Džiaugys, čia pat pridūręs: „Pergalės mėgsta tylą ir darbą“.

Šiandien Lietuvos porinė keturvietė Čekijos Račices mieste tapo Europos irklavimo čempione. Lietuvių įgula švęsti neturi kada – į Lietuvą grįžta šiąnakt, o vėliau pradės pasiruošimą pasaulio pirmenybėms. Koks tikslas jose? „Negalim komentuoti“, – tv3.lt juokėsi vienas komandos narių Martynas Džiaugys, čia pat pridūręs: „Pergalės mėgsta tylą ir darbą“.

REKLAMA

Netikėjo iki paskutinio yrio

Be M. Džiaugio Lietuvos įgulą sudarė Aurimas Adomavičius, Rolandas Maščinskas bei Dovydas Nemeravičius

Lietuviai irklavo 2000 metrų bei po pirmojo distancijos trečdalio buvo treti, atsilikę nuo britų bei italų.

„Kaip ir tikėjomes, pradžioje visi buvo labai greiti, – įspūdžiais dalijosi M. Džiaugys. – Tačiau ties 1000 metrų riba ateina sunkiausias momentas, atsiranda skausmas. Pridėjome galingumo, išlindome į priekį ir sugebėjome išlaikyti persvarą. Iki paskutinio yrio dirbome savo darbą ir kol nekirtome finišo linijos, buvo sunku patikėti, kad laimėsim. Labai džiaugiamės šia pergale, nes įdėjome daug darbo. Stengiamės kiekvieną judesį atlikti kuo geriau.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos įgula finišą pasiekė per 5 minutes 44,65 sekundės ir varžovus tiesiog sutriuškino. Lenkams įveikti nuotolį prireikė 5 minučių 48,02 sekundžių, italams – 5 minučių 49,13 sekundžių.

REKLAMA

„Nuo pat rudens daug dirbome, sustiprėjome. Šiandien atidavėme visas jėgas ir padarėme viską, ką šiuo metu galime geriausiai. Distancijoje sugebėjome puikiai išdėstyti jėgas. Tikriausiai tai ir lėmė pergalę, – mano M. Džiaugys. – Esame fiziškai labai stipri komanda, bet technikoje bei sinchroniškume yra daug kur tobulėti.“

Pernai lietuviai Europos čempionate buvo antri. Tada įgulą sudarė A. Adomavičius, M. Džiaugys, D. Nemeravičius ir Dominykas Jančionis. Šiemet pastarojo vietą užėmė R. Maščinskas.

„Su Rolandu tai buvo tik antrosios varžybos. Jis labai sustiprino galingumą valtyje“, – vertino M. Džiaugys.

REKLAMA
REKLAMA

R. Maščinskas Europos čempionu tapo ne pirmą kartą. Jis 2011-aisiais ir 2014-aisiais nugalėjo irkluodamas dvivietę porinę valtį kartu su Sauliumi Ritteriu.

„Mums trims tai – pirmieji aukso medaliai tokio lygio varžybose, kuriose pirmosios vietos laimėtojams apdovanojimų metu grojamas šalies himnas. Labai geras jausmas!“ – džiūgavo Martynas.

Tik juodas darbas leidžia kovoti dėl medalių

M. Džiaugio teigimu, komandai laimėjimas nebuvo netikėtas. Vaikinai treniruotėse jautė, kad yra greiti, bet apie pergalę garsiai nešnekėjo. Svajojo tyliai.

Martynas panašiai kalba ir apie svarbiausią sezono startą – rugsėjo pabaigoje Jungtinėse Amerikos Valstijose vyksiančias planetos pirmenybes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar nėra kada švęsti. Šiandien džiaugiamės, rytoj – vėl į darbus. Pašvęsim po pasaulio čempionato. Ko iš jo tikimės? Negalim komentuoti, – juokėsi M. Džiaugys. – Pergalės mėgsta tylą ir darbą. Galiu pažadėti, kad tikrai atiduosime visas jėgas.“

Lietuviai tikisi aktyvaus dvejų ar trijų dienų poilsio. M. Džiaugys nuo sausio suskaičiavo vieną laisvą įgulos dieną – per Velykas.

„Svarbiausias dalykas, ką parodė rinktinės konsultantas iš Italijos Giovanni Postiglione – žmogaus galimybės daug didesnės nei mes galvojame. Pradėjome daugiau, sunkiau dirbti ir tai atneša pergales. Tik juodas darbas septynias dienas per savaitę leidžia pasiekti tokį lygį, kai galime kovoti dėl medalių“, – tikino Martynas.

REKLAMA

30-mečio irkluotojo teigimu, olimpinės rinktinės nariai šiuo metu treniruočių sąlygomis skųstis negali. Trakuose – puiki trasa. Komanda turi inventoriaus, o žiemą keliauja į stovyklas užsienyje. Prasčiau su jaunais, sportuoti pradedančiais vaikais, kuriems trūksta inventoriaus ir geresnių sąlygų.

Ką Europos čempionai mano apie galimą sporto reformą?

„Sutinkame su kitų atletų nuomone, kad ji nėra tobula ir ją tikrai reikia taisyti. Tačiau, kiek girdėjome, ją atmetė ir reforma į Seimą su pataisymais bus grąžinta rudenį“, – kalbėjo Martynas.

Vaikino teigimu, Senojo žemyno užkariautojai treniruotėse sėda į įvairių sudėčių valtis. Geriausius variantus ir tinkamiausias varžybas renka treneris.

Europos čempionai į Lietuvą grįžta šiąnakt po vidurnakčio.

„Iškart po varžybų susikrovėme inventorių, daiktus ir judam oro uosto link“, – pasakojo M. Džiaugys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų