REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau sekamadenį prasidės Lietuvos krepšinio lygos finalo serija, kurioje santykius išsiaiškins Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

Jau sekamadenį prasidės Lietuvos krepšinio lygos finalo serija, kurioje santykius išsiaiškins Kauno „Žalgiris“ ir Panevėžio „Lietkabelis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie lemiamas LKL kovas portalas tv3.lt kalbėjosi su „Žalgirio“ puolėju Edgaru Ulanovu. Jis nelinkęs nuvertinti panevėžiečių ir teigia, kad jie pavojingi varžovai.

REKLAMA

- Kada pradėjote rengtis finalui?

- Antradienį, po pusfinalio rungtynių su „Neptūnu“, ilsėjomės, trečiadienį lengvai pabėgiojome lauke, pasimankštinome treniruoklių salėje, o užvakar jau pradėjome intensyviai ruoštis finalui.

- Ar nustebino „Lietkabelio“ pergalė pusfinalyje?

- Nustebino. Poros favoritas buvo „Lietuvos rytas“. Panevėžiečiai tikrai maloniai nustebino. Jie po pirmųjų pralaimėtų serijos rungtynių vėliau žaidė šaltakraujiškiau, ramiau mačų pabaigoje. Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ problemos tik didėjo. Puikiai trečiosiose rungtynėse Vilniuje pasirodė „Lietkabelio“ įžaidėjas Lorenzo Williamsas, kuris ir dalijo perdavimus, ir rinko taškus. Panevėžio komandai vėliau padėjo ir namų sienos, ir didesnis kovingumas bei noras laimėti.

REKLAMA
REKLAMA

- Kokie svarbiausi panevėžiečių koziriai?

- „Lietkabelis“ turi pajėgių žaidėjų. Broliai Lavrinovičiai, galintys pataikyti iš toli, labai išplečia puolimą. Simas Galdikas itin stiprus po krepšiu. Benas Madgenas pasižymi universalumu. Jis gali sužaisti ir pikenrolą, taip pat pataikyti iš toli pasinaudojęs užtvaromis.

- Kokie pagrindiniai veiksniai lems finalo nugalėtoją?

- Manau, kad lems ne taktika, o agresyvumas, kontaktai, fizinė jėga.

- Koks jūsų didžiausias privalumas prieš „Lietkabelį“?

- Ilgesnis atsarginių žaidėjų suolas. Turime žaisti greitai, spausti varžovus.

- Reguliariajame sezone „Lietkabeliui“ Panevėžyje pralaimėjote abu kartus. Gal tos nesėkmės išeis į naudą ir dėl to kiekviename finalo mače būsite maksimaliai nusiteikę kovai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Gal ir taip. Nesinori panevėžiečiams pralaimėti dar kartą.

- Ar jums keliamas tikslas laimėti finalo seriją 4:0?

- Ne, bet norėtųsi laimėti visas rungtynes.

- Kaip apibūdintumėte „Lietkabelio“ strategą Kazį Maksvytį, kuris jus treniravo Lietuvos jaunimo rinktinėje?

- Maksvytis randa kontaktą, bendrą kalbą su žaidėjais. Jo vadovaujamose komandose visada gera atmosfera rūbinėje. Jis leidžia savo auklėtiniams nemažai improvizuoti puolime.

- O koks treneris Šarūnas Jasikevičius?

- Neįsivaizduoju, kad kas nors galėtų dirbti geriau už Šarūną. Jam vadovaujant visi krepšininkai per trumpą laiką smarkiai patobulėjo. Tai neįtikėtina.

REKLAMA

- Prieš pat Rio de Žaneiro olimpines žaidynes likote už rinktinės 12-tuko borto. Ar dabar žūtbūt nusiteikęs patekti į nacionalinę komandą?

- Stengsiuosi tai padaryti.

- Prieš olimpiadą buvo paskelbta, kad patyrėte traumą, o jūsų vietą užėmė Vaidas Kariniauskas. Ar tikrai susižeidėte?

Nenoriu apie tai kalbėti. Jau buvo viskas parašyta (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų