REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragedija, paženklinusi paskutinio skambučio šventę Panevėžyje. Kas kaltas dėl motinos ir jos dukrelės žūties?

Tragedija, paženklinusi paskutinio skambučio šventę Panevėžyje. Kas kaltas dėl motinos ir jos dukrelės žūties?

REKLAMA

Kol kas Panevėžio policijos ekspertai intensyviai aiškinasi, ar nuo abituriento vairuojamo BMW nukritusi dekoracija galėjo sukelti tokį žiaurų eismo įvykį. Jei paaiškės, kad dėl tragiškos avarijos atsakingas abiturientas, vairuotojui gali grėsti net iki 8-erių metų kalėjimo.

Itin skaudi tragedija sugadino šventę ne tik Velžio gimnazijos abiturientams, bet ir darželio bendruomenei. Mat mergytė žuvo prieš pat savo darželio išleistuves.

Prie linksmai besišypsančios 6-metės nuotraukos nenustoja degti žvakelė, o itin tragiškai žuvusiai mergytei atminti darželyje pamerktos ne tik juodu kaspinu perrištos gėlės, bet ir pastatyta aukų dėžutė.

Vakar popietę kelyje Panevėžys-Velžys nutikusi kraupi kaktomuša paskutinio skambučio šventę sugadino ne tik Velžio gimnazijos abiturientams. Išleistuvių nuotaikomis gyveno ir darželio bendruomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Mat mergytė lankė priešmokyklinę grupę, o jau rudenį būtų ėjusi į pirmą klasę.

„Aš čia labai mažai dirbu bet iš tos grupės aš ją vienintelę geriausiai pažinojau. Labai aktyvi, labai draugiška labai bendraujanti buvo“, - sakė darželio auklėtoja.

REKLAMA

Vakar popietę kelyje Panevėžys-Velžys nutikusi kraupi kaktomuša paskutinio skambučio šventę sugadino ne tik Velžio gimnazijos abiturientams. Išleistuvių nuotaikomis gyveno ir darželio bendruomenė. Mat mergytė lankė priešmokyklinę grupę, o jau rudenį būtų ėjusi į pirmą klasę.

„Apie avariją tai čia iš vis be žodžių, be žodžių. Kad kraupi sukrėtė? Bet kuriuo atveju žiaurus atvejis avarija, ypač kai žūsta jauni žmonės, vaikai. O dar antradienį turėjo būti kaip tik išleistuvės“, - kalbėjo moteris.

Avarija sukrėtė ne tik Velžio vaikų darželio kolektyvą, tragiška žinia tuoj pat apskriejo visą kaimą.

REKLAMA
REKLAMA

Kalbinti velžiečiai sako nepamenantys dar tokio skaudaus įvykio. Jau kitą dieną žmonės net ir nepažinoję šeimos ėjo melstis už žuvusiąsias.

Kol velžiečiai aprauda žuvusią mamą ir jos dukrytę, po truputį dėliojasi kraupios avarijos detalės. Buvo aišku, kad nelaimė įvyko, kai nuo abiturientų BMW stogo staiga nulėkė kartoninė skrybėlė, puošusi 12-tokų mašiną paskutinio skambučio proga.

Staiga ant kelio nukritusią kliūtį opel meriva vairuotoja dar mėgino aplenkti - išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su sunkvežimiu. Per avariją mergytė žuvo iškart, atskubėjusiems medikams nepavyko atgaivinti ir motinos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau policija sako, kad motina su dukra pražudžiusi dekoracija ne iškart bloškėsi po moters vairuojamo opelio ratais, o pirma kliudė kito abituriento visureigį ir tada krito ant žemės.

„Ta kliūtis ir sudarė tą avariją nebūtų tos kepurės ir tos avarijos nebūtų buvę. Norėjo moteris išvengt apvažiuot bet matyt suvaldyt moteriai irgi sunku“, - kalbėjo velžietė.

Kol ekspertai aiškinasi, ar dekoracija turėjo įtakos avarijai ir kas iš tiesų kaltas.

Svarstyti tragiškos avarijos aplinkybių nenori ir mokykla. Kol įtarimai niekam nėra pareikšti, policija neskuba kaltinti abituriento. Nors prisipažino, kad drausminti teko vienos mokyklos dvyliktokus, kurie ant mašinos buvo prilipdę eismui trukdžiusią puošmeną.

REKLAMA

Tačiau baudžiamosios teisės ekspertai sako, kad jei po tyrimo išvadų paaiškės, jog dekoracija prilygs krovinio gabenimui, o automobilį vairavęs abiturientas bus pažeidęs jo gabenimo taisykles, už saugumo reikalavimų nesilaikymą, kai žūsta žmogus, gali grėsti net iki 8-erių metų nelaisvės.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų