REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
Kšištofas Lavrinovičius (nuotr. Fotodiena.lt)

Įspūdinga pergalė prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ Lietuvos krepšinio lygos pusfinalyje Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgiui Kšištofui Lavrinovičiui užaugino sparnus. Po įnirtingos serijos jis jau beveik atsigavo ir žada finale mesti iššūkį Kauno „Žalgiriui“.

99

Įspūdinga pergalė prieš Vilniaus „Lietuvos rytą“ Lietuvos krepšinio lygos pusfinalyje Panevėžio „Lietkabelio“ aukštaūgiui Kšištofui Lavrinovičiui užaugino sparnus. Po įnirtingos serijos jis jau beveik atsigavo ir žada finale mesti iššūkį Kauno „Žalgiriui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

K. Lavrinovičius, kuriam šiemet sukaks 38 metai, LKL pusfinalyje buvo vienas „Lietkabelio“ lyderių. Jis per ketverias rungtynes vidutiniškai rinko 12,75 taško, atkovojo po 5 kamuolius, rinko po 13 naudingumo balų. Šį sezoną veteranas yra rezultatyviausias (vid. 13,2) ir geriausiai dėl kamuolių (4,2) besigrumiantis Panevėžio klubo žaidėjas.

REKLAMA

Brolis davė interviu portalui tv3.lt.

- Ar jau atgavai jėgas po sunkios pusfinalio serijos?

- Jau beveik. Nuovargis dar truputį jaučiasi, bet to tokių įsimintinų pergalių, kai mus palaikė tūkstančiai žmonių, atsiranda papildomų jėgų. Turėjom dvi dienas laisvas, šiandien su broliu lengvai pasimankštinome, o rytoj jau pradėsime intensyviai ruoštis finalui. Iki sezono pabaigos liko nedaug, todėl reikia išspausti maksimumą.

REKLAMA
REKLAMA

- „Lietkabelis“ – veteranų komanda. Daug kas prognozavo, kad ekipą išretins traumos, jums nepakaks jėgų visam sezonui. Kaip nutiko, kad pusfinalyje jūs atrodėte netgi šviežesni už jaunesnius vilniečius?

- Aš ir pats nustebęs, kad mes išvengėme traumų. Mokėjome tolygiai paskirstyti krūvius. Labai daug prie mūsų sėkmės prisidėjo masažuotojas, gydytojas, fizinio rengimo treneris. Mus masažavęs kineziterapeutas Ramūnas Širvinskas atliko didžiulį darbą. Jis man su broliu skyrė itin daug dėmesio. Dėl to gal skundėsi kiti krepšininkai (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Kokie pagrindiniai veiksniai, lėmę pergalę prieš „Lietuvos rytą“?

- Puikiai padirbėjo treneriai, suburta tikrai gera komanda, kurioje yra ir patyrusių, ir jaunų žaidėjų. Klube labai gera „chemija“, nuostabi atmosfera. Manau, kad mes labiau norėjome laimėti ir atidavėme visą širdį pusfinalyje.

- Ar veteranai „Lietkabelyje“ treniruojasi rečiau nei jaunesni krepšininkai?

- Taip. Jei įtemptas rungtynių grafikas, treneriai leidžia ilgiau pailsėti. Kartais mums tiesiog leidžiama pasirinkti, eiti į treniruotę ar ne. Tiesa, mes dalyvaujame visose treniruotėse, kuriose aiškinama žaidimo taktika.

REKLAMA

- Ne kartą gyrėte vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį. Kokios jo pagrindinės savybės?

- Maksvyčio taktika šiuolaikinė, nepasenusi. Jis labai moka išnaudoti žaidėjų stipriąsias puses. Jei krepšininkas kažkokį elementą atlieka prastai, tai jam treneris ir neliepia to daryti. Svarbiausia, kad mūsų treneris turi sistemą, kuria visi žaidėjai tiki. Jei nors keli krepšininkai netikėtų trenerio sistema, tokia komanda gerų rezultatų nepasiektų. Treneriai mums įkalė į galvą, kad mes nesam prastesni už LKL grandus, ir tai su kaupu pasiteisino.

REKLAMA

- Kaip reikia žaisti „Lietkabeliui“, kad pasipriešintumėte „Žalgiriui“ finale?

- Mums gerai tai, kad juos įveikė šį sezoną du kartus. Tai suteikia mums pasitikėjimo. Vadinasi, galime kautis su žalgiriečiais. Tikiu, kad kokį kartą ar net daugiau galime juos nugalėti. „Žalgiris“ mus pranoksta greičiu, atletiškumu. Mes turime tai kompensuoti patirtimi. Jei tikėsime savo jėgomis, viskas bus gerai.

- Ar liksite „Lietkabelyje“ ir kitą sezoną?

- Nežinau. Pirmiausia reikia baigti sezoną, pailsėti ir tada spręsti, jei gausiu pasiūlymą. Aš neatmetu galimybės toliau žaisti Panevėžyje. Prieš atvykdamas į „Lietkabelį“ tikrai negalvojau, kad organizacija klube bus tokio aukšto lygio. Reikalavimai čia dideli, bet taip ir turi būti. Smagu, kad klubo vadovai sugebėjo į areną pritraukti daugybę žmonių.

Panevėžyje jaučiame milžinišką dėmesį. Mus sirgaliai, sirgalės ant rankų nešioja, bučiuoja, žmonos nenoriai mus su broliu išleidžia į Panevėžį (juokiasi). Mieste žmonės kalbina, bendrauja, net maži vaikai, bobutės, seneliai žino mūsų komandos rezultatus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų