REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Alison Rieman (nuotr. Instagram)

Alison Rieman 2015-iais buvo pačios geriausios fizinės formos. Sporto salėje mergina lankėsi kasdien, gerai maitinosi ir priaugo 7 kg raumenų.

35

Alison Rieman 2015-iais buvo pačios geriausios fizinės formos. Sporto salėje mergina lankėsi kasdien, gerai maitinosi ir priaugo 7 kg raumenų.

REKLAMA

Bet vėliau Alison diagnozuotas vėžys.

2015-ųjų spalio 6-ą paaiškėjo, jog jai – agresyvios formos kraujo vėžys. Merginai paskirtas stiprus chemoterapijos režimas, o iki mirties ją skyrė tik keli centimetrai.

Pirmojo chemoterapijos raundo metu, jos virškinimo trakte sprogo gangreninis toksinas, sunaikinęs 15 cm gaubtinės žarnos.

„Po truputį pradėjo atsisakinėti organai ir jaučiau didžiulį skausmą“, - teigė mergina.

Alison buvo skubiai operuota, o ši procedūra vos nekainavo gyvybės. Kad mergina galėtų ir toliau mėgautis gyvenimu, jai atlikta kolostomija. Net pusę metų praleidusi ligoninėje, mergina neteko 18 kg svorio ir visų prieš vėžį užsiaugintų raumenų.

„Gyvendama vėžio centre, kartais jausdavausi tokia silpna, kad sunku būdavo pasikelti iš lovos ir nueiti iki tualeto. Grįžus namo net ir paprasčiausios užduotys tapdavo kančia. Buvau labai sulysusi ir kaulėta“, - sakė Alison.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu mergina svėrė tik 46 kg. Tačiau dabar ji atrodo kitaip. Nuotraukoje Alison po pusantrų metų nuo diagnozės dienos. Fotografija susilaukė 16 tūkst. „patinka“ „Instagram“ tinkle.

REKLAMA

„Prieš susirgdama labai domėjausi fitnesu. Svorių kilnojimas buvo mano hobis. Ligoninėje praleidau daug laiko, tad labai susilpnėjau. Be galo troškau kuo greičiau sustiprėti ir vėl atsistoti ant savo kojų. Negalėjau sulaukti dienos, kai grįšiu į sporto salę. Teko tiek daug patirti ir turėjau daug priežasčių pasiduoti, bet, kad ir kaip jaučiausi, skatinau save judėti į priekį“, - sakė Alison.

Mergina socialiniame tinkle fiksavo savo sveikimą po operacijos ir sporto progresą. Ji taip pat atskleidė, ką reiškia sirgti vėžiu.

„Išgirdus diagnozę apie vėžį dar daug ko nežinojau, tik tiek, kad sergantieji jausdavosi labai silpnai ir prarasdavo plaukus. Savo istorija pasidalinti norėjau dėl to, kad žmonės žinotų, ką iš tikro tenka patirti vėžiu sergantiems asmenims“, - pridūrė mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Alison progresas nevyko sklandžiai. Anksčiau kūno tobulinimu užsiiminėjanti mergina prie įprastos rutinos sugrįžti galėjo tik tuomet, kai gydytojai paskelbė, jog vėžys išnyko.

„Kasdien suvartodavau vis daugiau maisto ir, kad susigrąžinčiau ištvermę, kasdien ėjau bėgimo takeliu. Viskas vyko labai lėtai“, - teigė ji.

Norėdama priaugti svorio, Alison neatlieka kardio pratimų. Ji šiuo metu vėl kilnoja svarmenis ir sporto salėje lankosi beveik kasdien.

Jos kelionė įkvėpė daugybę asmenų, jei tiksliau 8000, padaryti tą patį. Po jos transformacijos nuotrauka sekėjai ir kiti ją stipriai palaikantys asmenys rašė merginos pokyčiais atsistebėti negalinčias žinutes. Alison tokio dėmesio nesitikėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sulaukiau tik daug teigiamų atsiliepimų. Gavau šimtus privačių žinučių, teigiančių, jog įkvėpiau žmones keistis. Žinodama, kad padariau tokią didžiulę įtaką, visa tai skatina mane nesustoti šioje kelionėje. Ieškodama įkvėpimo pati dažnai stebiu kitų sportininkų anketas. Gera, kai žinai, kad tavo sunkus darbas padeda ne tik tau, bet ir kitiems“, - sakė Alison.

Sveikatą ir kūno stiprybę susigrąžinti siekiantiems asmenims Alison pataria daryti tą patį, ką ir ji.

„Žinokite, kad jūsų laukia rimti iššūkiai. Net ir žmonėms, nesergantiems jokiomis ligomis, bus sunku. Tai taip pat pareikalaus daug laiko ir kantrybės. Kartais žmonės nesupranta, kad tai – lėtas pokytis, tačiau nesulėtinkite jo dar labiau viską mesdami. Laikui bėgant taps lengviau, jūs stiprėsite, o, kreipiantis į ligas įveikusius asmenis noru pasakyti, kad jei įveikėte vėžį ar kitą sunkią diagnozę, susitvarkysite ir su tuo“, - sakė Alison. „Prieš viską pradedant buvau vien kaulai ir oda, o per metus pasiekti rezultatai mane pačią vis dar stebina. Jei galiu aš, sugebėsite ir jūs.“

Apie Alison ir jos kovą pagalvokite tuomet, kai norėsite nutraukti tą 30 minučių trunkančią treniruotę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų