REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis teigia apie legionierių linksmybes sužinojęs paskutinis klube. Treneris liko nusivylęs tiek užsieniečiais, tiek jų nesudrausminusiais lietuviais.

Vyriausiasis Vilniaus „Lietuvos ryto“ strategas Rimas Kurtinaitis teigia apie legionierių linksmybes sužinojęs paskutinis klube. Treneris liko nusivylęs tiek užsieniečiais, tiek jų nesudrausminusiais lietuviais.

REKLAMA

Kliuvo visai komandai

Pasak R. Kurtinaičio, jis pats pasiūlė nušalinti legionierius nuo komandos.

„Žaidėjai – nulinio profesionalumo, – griežtai kalbėjo R. Kurtinaitis. – Pusfinalio serijoje visiškai nedominavome ir naktimis leidome sau sėdėti baruose. Nelabai suprantu, kaip apskritai tokie žmonės gali dirbti šitą darbą. Tai pasakiau ir klubo vadovybei.“

Trenerio teigimu, jis būtų sutikęs su bet kokiu administracijos sprendimu, bet džiaugiasi tuo, kuris priimtas.

„Jei šie žaidėjai būtų likę klube, man, kaip treneriui, būtų labai sudėtinga situacija. Įsivaizduokite – mūsų lietuviai dirba pilnu pajėgumu ir sėdi ant suolelio, o atvykėliai leidžia laiką baruose ir žaidžia aikštelėje. Tai nebūtų teisinga“, – mano R. Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, strategas turėjo labai daug pastabų ir disciplinos besilaikantiems lietuviams: „Jeigu sirgaliai, visi viską žino, kodėl bendradarbiai negali sudrausminti? Jei žaidėjas naktį nemiegojo, vadinasi, turėsi už jį atidirbti aikštelėje. Rūbinė – vienas svarbiausių dalykų dabartiniame sporte, o mes jos visiškai neturime. Kam tada mums reikalingi tokie patyrę žaidėjai kaip Artūras Jomantas, Laimonas Kisielius? Neturime stuburo ir negalime kautis dėl aukščiausių apdovanojimų.“

REKLAMA

Strategas kritiką išsakė ir pačiai komandai. Prieš treniruotę.

Tayloro Browno spjūvis

R. Kurtinaitis žurnalistams kalbėjo, kad jam auklėtinių naktinės linksmybės – staigmena. Apie tai treneris sužinojo prieš pat lemiamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio rungtynes Panevėžyje.

„Buvau šokiruotas. Kaip tame pasakyme – vyras sužino paskutinis, kad visas kaimas miega su jo žmona“, – vaizdingą pavyzdį pateikė R. Kurtinaitis.

Jo nuomone, trijų legionierių nušalinimą ir Drew Gordonui duotą leidimą išvykti gydytis traumą į Jungtines Amerikos Valstijas galima laikyti kaip tvarką klube. O ne baltą vėliavą prieš LKL mažąjį finalą su Klaipėdos „Neptūnu“.

REKLAMA
REKLAMA

„Aišku, nebus gerai. Išvykę legionieriai buvo mūsų lyderiai. Tačiau užsieniečiai neturi galvoti, kad čia ateis, pabus, praleis laiką. Taip negali būti ir tol, kol čia esu, taip nebus“, – tikino R. Kurtinaitis.

Trenerį ypač įskaudino Tayloras Brownas. Jį į komandą iš Lenkijos čempionato pasikvietė pats R. Kurtinaitis.

„Dėl jo visiškai prisiimu atsakomybę. Maniau, duosime jam šansą dvigubai ar trigubai pasikelti atlyginimą. Su juo dukart kalbėjau po valandą. Sakiau: tau 27-eri, nežinau, kur tu, su tokiais daviniais, buvai anksčiau, jeigu dirbsi – viską turėsi, viskas tavo rankose. Tai, ką sužinojau, man buvo spjūvis. Aš noriu labiau nei jis pats“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesėkmingi sezonai – ne direktoriaus problema

Nepaisant to, kad R. Kurtinaitis komandos vairą perėmė vasarį, treneris prisiima atsakomybę dėl sezono nesėkmių. 

Strategas apie direktorius Martyno Purlio norą trauktis sužinojo kartu su žurnalistais – ketvirtadienį vykusioje atviroje komandos treniruotėje.

„Nemanau, kad nesėkmingi sezonai – Martyno problema. Bėda – nepataikoma su žaidėjų komplektavimu. Tačiau vadovaujantis mano asmenine patirtimi, net ir turint labai daug pinigų, tai nėra paprasta“, – tikino R. Kurtinaitis.

Jis įžvelgia ir kitą problemą – klubas neišlaiko tų žaidėjų, kurie svarbūs ne tik aikštelėje, o ir už jos ribų.

REKLAMA

Likę R. Kurtinaičio auklėtiniai pirmadienį Vilniuje pradės kovą dėl LKL bronzos medalių. Išvykus legionieriams, puikią progą pasirodyti turės tie žaidėjai, kurie šiame sezone dažniau sėdėjo ant atsarginių suolelio.

R. Kurtinaitis mažojo finalo serijoje tikisi geresnio Artūro Gudaičio žaidimo. Atsivėrusią įžaidėjo spragą bandys užkamšyti jaunuoju Margiriu Normantu ir amerikiečiu Jimmy Baronu.

Seriją nusprendė boikotuoti viena komandos aistruolių grupuočių – „B tribūna“.

„Turime žaisti gerai, laimėti, tada ir sirgalių bus, – dėl tokio sprendimo nepyko R. Kurtinaitis. – Su aistruoliais antradienį po rungtynių susitikome Vilniuje. Jie sakė, kad legionierių naktinis pasisėdėjimas nebuvo pirmas. Klausiau: kodėl nevarydavo jų iš barų, nespirdavo į užpakalį, o dabar reiškia priekaištus? Turėjau žaidėjus ginti, iki muštynių nebūtų priėję, bet sirgaliai buvo pikti. Tačiau galiu pabrėžti, kad jie atvyko blaivūs.“

REKLAMA

Kapitonas teigia apie legionierių linksmybes nežinojęs

Komandos kapitonas A. Jomantas vadovybės sprendimą priima ir gerbia. Tačiau mano, kad keturių krepšininkų netektis atsilieps ekipos žaidimui.

„Vakar treneris turėjo visą dieną pasirengti, kaip be šių krepšininkų žaisime su „Neptūnu“, kažką yra paruošęs“, – šypsojosi A. Jomantas.

„Esu nusivylęs tiek krepšininkais, kurie nesuvaldo užsieniečių, tiek legionieriais, kurie taip elgiasi“, – priekaištavo R. Kurtinaitis.

Pasak A. Jomanto, legionieriai savo linksmybėmis rūbinėje nesigyrė, tad likę komandos nariai apie lėbavimus nežinojo

„Pateisinu sirgalius, kurie pyksta. Iš tikrųjų, nieko gero nepadarėme, – kalbėjo A. Jomantas. – Grįžus į Vilnių, aistruoliai rodė nuotrauką iš baro, labai priekaištavo dėl Tayloro gesto po rungtynių.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų