REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
36
Daliano paplūdimys Kinijoje (nuotr. Vida Press)

Sausakimšiausi paplūdimiai pasaulyje

Pamatykite nuotraukas

Manote mūsų numylėtame vasaros kurorte, Palangoje, sezono metu būna pernelyg daug žmonių ir nėra, kur prigulti? Na, žmonių nemažai, tačiau mums dar pasisekė. Štai, pasižiūrėkite, kaip atrodo labiausiai žmonių pamėgti paplūdimiai pasaulyje.

36

Manote mūsų numylėtame vasaros kurorte, Palangoje, sezono metu būna pernelyg daug žmonių ir nėra, kur prigulti? Na, žmonių nemažai, tačiau mums dar pasisekė. Štai, pasižiūrėkite, kaip atrodo labiausiai žmonių pamėgti paplūdimiai pasaulyje.

REKLAMA

Tik todėl, kad sezono metu jie sausakimši tikrai nereiškia, kad šie paplūdimiai yra neverti apsilankymo, jie populiarus ne šiaip sau, kaip rašoma weather.com.

1. Daliano paplūdimys Kinijoje

Įsikūrę šiaurės rytų Kinijoje, Liaoningo provincijoje, Daliano paplūdimiai vasaros metu yra pilni lankytojų, jų būna tūkstančiai. Per praėjusių metų liepos pabaigoje atkeliavusią karščio bangą, kuomet temperatūra pakilo iki +35 laipsnių, vietinių gyventojų ir turistų į paplūdimį suplūdo tiek, kad smėlio pamatyti jau buvo neįmanoma.

2. Dameishos paplūdimys Šendžene, Kinijoje

Dameishos paplūdimys, kurį rasite Šendžene, taip pat Kinijoje, yra itin populiarus ir kiekvieną sezoną pritraukia tūkstančius saulės vonių mėgėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Perpildytas būtų per švelnus apibūdinimas šiam paplūdimiui. Buvimas jame prilygsta parkavimuisi užkimtoje stovėjimo aikštelėje, absoliučiai jokios erdvės “,– sakė Gregas R. TripAdvisor apžvalgininkas.

REKLAMA

Tačiau, ši pakrantė gali sukelti visiškai kitokius jausmus ne sezono metu.

 

3. Ipanemos paplūdimys Rio de Žaneire, Brazilijoje

Rio de Žaneiro Ipanemos paplūdimys kartu su Kopakabanos paplūdimiu yra vieni populiariausių Brazilijoje. Paplūdimyje pamatysite ne tik vandenyje benardančius poilsiautojus, čia nuolat žaidžiamas tinklinis ir futbolas, plaukiojama burlentėmis. Čia vyksta ir prekyba, vaikščiodami paplūdimiu pardavėjai gali jums pasiūlyti beveik viską: nuo paplūdimio rankšluosčių ir maudymosi kostiumėlių iki gėrimų ir kokosų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiek tiek primena Palangos paplūdimio prekiautojus. Tik mūsiškiai apsiriboja čeburėkais ir alumi, o nuo šios vasaros, matyt, čeburėkais ir vandeniu.

 4. Beau Rivage paplūdimys Nicoje, Prancūzijoje

Į Nica mėgautis Viduržemio jūros orais, kurie čia pasiekiami ištisus metus (vidutiniškai būna 300 saulėtų dienų per metus) rafinuotais kurortais ir krištolo skaidrumo vandeniu turistai plūsta nuolatos.

Todėl vasarą, geriausi paplūdimių ruožai yra pilni šeimų, turistų ir vietinių gyventojų. Beau Rivage paplūdimys yra vienas iš populiariausių viešųjų paplūdimių, tai matyti ir iš minios, kuri čia ima plūsti nuo ankstyvo ryto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5. Rabato paplūdimys Maroke

Maroko sostinėje, Rabate, galima rasti populiarųjį pusmėnulio formos paplūdimį. Vasaros metu jis tampa sausakimšu, ne čia suplūsta ne tik turistai, bet ir miesto gyventojai, kurių yra per 1,2 mln.

„Čia būna neįtikėtinai daug žmonių“,– sakė TripAdvisor apžvalgininkas.

6. Bondi paplūdimys Sidnėjuje, Australijoje

Bondi paplūdimys yra vienas iš žymiausių Australijos paplūdimių. Jis tikras Sidnėjaus traukos centras.

Sydney.com sakoma, kad Bondi paplūdimys zvimbia nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro. Jo auksaspalviai paplūdimiai, turkio spalvos vanduo ir banglentininkus viliojančios bangos lemia, kad Bondi tiesiog būtina pamatyti lankantis Sidnėjuje, tačiau daugelis sako, kad ten yra per daug žmonių.

REKLAMA

„Jeigu čia lankotės vasaros metu tarp žmonių gausos sunku įžiūrėti smėlį“,– sakė TripAdvisor narys.

7. Braitono paplūdimys Anglijoje

Braitonas yra žinomas pajūrio kurortas pietinėje Anglijos pakrantėje. Jis yra šiek tiek piečiau nuo Londono. Todėl nenuostabu, kad kai į Angliją atkeliauja saulėtos vasaros dienos daugelis londoniečių iš karto skuba čia. Todėl tai yra vienas iš sausakimšiausių paplūdimių šalyje.

8. Haeundae paplūdimys pietų Korėjoje

Busano mieste esantis Haeundae paplūdimys greičiausiai yra populiariausias Pietų Korėjoje. Jis yra žinomas dėl įvairių festivalių ir renginių, kurie čia vyksta kasmet.

Vasarą čia būna labai daug žmonių. Taigi, nors turistai džiaugiasi gražiais vaizdais, daugelis mano, kad Haeundae paplūdimys yra pernelyg perkrautas. „Buvo sunku rasti vietą plaukti“,– sakė TripAdvisor narys.

REKLAMA

9. Duresio paplūdimys Albanijoje

Duresio paplūdimys yra didžiausias ir labiausiai lankomas viešasis paplūdimys Albanijoje, jis yra pagrindinis vasaros ir savaitgalių centras gyventojams iš Tiranos ir Durrës miestų.

Nors paplūdimyje sezono metu siaubingai daug žmonių sezono metu, tačiau yra įdomių vietų, kurias galima pamatyti visai greta. Viena tokių vietų Duresio amfiteatras, kuris buvo pastatytas 2-ojo mūsų eros amžiaus pradžioje.

10. La Perla paplūdimys Argentinoje

Geriausiai žinomi paplūdimiai Argentinoje yra susitelkę vienoje Mar Del Plata srityje. Ji vasaros metu tampa tikru skruzdėlynu.

La Perla paplūdimys yra patogi vieta šeimai, nes jam yra vaikų žaidimo ir tinklinio aikštelės, tačiau norint tuo pasidžiaugti teks kęsti didelį žmonių skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų