REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Kambarius nuomojantys palangiškiai (nuotr. tv3.lt)

Palangos prieigose poilsiautojų lūkuriuojančių butų nuomotojų šiais metais laukia nelengva vasara.

10

Palangos prieigose poilsiautojų lūkuriuojančių butų nuomotojų šiais metais laukia nelengva vasara.

REKLAMA

Optimizmo neprideda praėjusių metų patirtis ir toliau augantys emigracijos mąstai. Suprantama, kad daug lems oro sąlygos, bet kasmet mažėjanti paklausa verčia nuomotojus nerimauti.

Išvažiavęs milijonas

70-metis Juozas kambarių nuoma užsiima daugiau kaip 15 metų. Nors vyras gali poilsiautojams pasiūlyti butą prie pat Basanavičiaus gatvės, tačiau net ir tai dar nebūtinai užtikrina sėkmę.

„Dviejų kambarių butas žmogui kainuoja 15 eurų už parą. Dar tik sezono pradžia ir pas mus poilsiautojai užklysta nebent savaitgalį. Kol kas nuomininkų surasti praktiškai nepavyksta. Padarėme remontą, vieta taip pat patraukli, bet pačių žmonių nėra.

Labai jaučiasi tas iš Lietuvos išvažiavęs milijonas lietuvių. Seniau būdavo „pacanėliai“ bent parėkauja, o dabar tuščia. Daugiausia šeimos su vaikais atvyksta. Tokia situacija buvo pernai, o kaip bus šiemet – pamatysime“, - pasakojo Juozas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad, anot Juozo, kainos nėra didelis, žmonės labai aktyviai derasi: „Jei ilsisi 1-2 naktis, tada kainos nekeičiame, bet jei pasilieka ilgiau, tada, žinoma, prašome mažiau. Kainos padidėja, kai ateina šiltesni orai arba išskirtinių renginių metu. Pavyzdžiui, Palangoje liepą vykstančios lenktynės, Mindaugo karūnavimo diena ir panašiai. Bet kokiu atveju, žmonės visada skundžiasi, kad Palangoje yra labai brangu.“

REKLAMA

Žmonių poreikiai, pasak Juozo, per gerą dešimtmetį keitėsi, bet ne itin drastiškai. Poilsiautojai pageidauja nakvynės vietos su virtuve, šaldytuvu, mikrobangų krosnele, televizoriumi, skalbimo mašinos. Itin išskirtinių poilsiautojų prašymų, Juozas tikino neprisimenantis.

Žmonės nuskurdo

Palangos prieigose kalbinta 73 metų Janina kambarių nuoma užsiima apie dešimt metų. Viskas prasidėjo moteriai išėjus į pensiją. Naujienų portalo tv3.lt kalbinta moteris teigė dar neįsivaizduojanti net to, kiek pinigų už kambarį prašyti iš poilsiautojų.

REKLAMA
REKLAMA

„Tik pirmą kartą atėjau. Kainų dar net nežinau. Tai, pradžioje, kiek kas duos, tiek ir užteks. Pensija maža, gaunu 140 eurų, neišlaikau buto, tai ir atėjau į gatvę. Gal 7-8 eurus už naktį sezono pradžioje, vėliau norėsiu ir 10 eurų.

Namas pačiame Palangos centre. Praėjusiais metais močiutės po 10 eurų gaudavo. Bet pernai buvo bloga vasara, labai mažai žmonių atvyko. Šiaip 1-2 naktims nuomojosi. Ilgiau nebent rusai ar baltarusiai išbūdavo“, - pasakojo Janina.

Moteris pridūrė, kad ir poilsiautojų poreikiai per dešimtmetį išaugo: „Anksčiau, kur parsivesi, tas ir bus gerai, o dabar, nors butas suremontuotas ir baldai nauji, bet iš močiučių niekas nebesinuomoja. Prašo liuksų, apartamentų, bet mokėti nenori. Sūnus turi kavinę ant jūros kranto su nuomojamais kambariais, bet nuo poros 40 eurų už naktį žmonėms atrodo per daug.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žmonės nuskurdo. Buvo atvejis, kad net šaldytuvą mano ištuštino. Tokią gražią porelę atsivedžiau, tai lašinius suvalgė, kiaušinius iškepė. Sakė, kad išalko. Galvojau, kad paliks pinigų už tą mėsą, kiaušinius. Bet ryte atsikėlė ir išvažiavo.“

Bet kokiu atveju, kito pasirinkimo Palangoje nuoma užsiimantys žmonės neturi. Jiems lieka tikėtis, kad vasara bus karšta ir tie patys emigrantai sugrįš pailsėti į gimtinę, bei nepamirš aplankyti Palangos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų