REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
„The Notebook“ (nuotr. Vida Press)

Drama „Užrašų knygelė“ (angl. „Notebook“) vos pasirodžiusi kino teatruose sulaukė milžiniško populiarumo. Laikui bėgant šio filmo populiarumas nė kiek neblėso, o nemaža dalis kino mėgėjų šią juostą įvardija kaip mėgstamiausią visų laikų filmą.

16

Drama „Užrašų knygelė“ (angl. „Notebook“) vos pasirodžiusi kino teatruose sulaukė milžiniško populiarumo. Laikui bėgant šio filmo populiarumas nė kiek neblėso, o nemaža dalis kino mėgėjų šią juostą įvardija kaip mėgstamiausią visų laikų filmą.

REKLAMA

Tiesa, net jei esate užkietėjęs šio romantinio filmo gerbėjas, tikime, kad rasite bent vieną faktą, kurio dar nežinojote – tv3.lt pateikia jų net 11.

1. Filmo režisierius Nickas Cassavetes Nojaus vaidmenį paskyrė Ryanui Goslingui, nes šis nebuvo, kaip pats teigė, patrauklios išvaizdos. Pas save jaunąjį aktorių Nickas pakvietė ir pranešė: „Noriu, kad šis vaidmuo atitektų tau, nes esi kitoks nei daugelis aktorių Holivude. Nesi patraukus ir kietas. Tu – paprastas ir šiek tiek pakvaišęs vaikinas.“ Na, tikriausiai jis kiek kitaip supranta patrauklumą, nes šiuo metu moterys dėl jo tiesiog šėlsta.

2. Ryanas Goslingas filmavimo metu turėjo įsidėti rudus kontaktinius lęšius. Kadangi vyresnio Nojaus vaidmuo atiteko Jamesui Garneriui, kurio akys buvo rudos spalvos, Ryanas taip pat savo mėlynas akis turėjo užmaskuoti specialiai akių spalvą keičiančiais lęšiais.

REKLAMA
REKLAMA

3. Filmas buvo filmuotas atbuline tvarka. Visos vyresniųjų Nojaus ir Elės scenos, atliktos Ryano Goslingo ir Rachelės McAdams, kino juostoje įamžintos pirmos. Vėliau aktoriui per trumpas Kalėdų atostogas teko atsikratyti beveik 10 kg svorio ir nusiskusti barzdą, kad taptų žymiai jaunesnis.

REKLAMA

4. Įžymioji scena su valtimi būtų atrodžiusi visai kitaip, jei ne tie paukščiai. Juk puikiai žinote tą sceną, kai Nojus ir Elė ežere romantiškai irstosi valtele ir juos apsupa įspūdingi paukščiai. „New Line Cinema“ prodiuseriai sakė, kad paukščius išlaikyti ant vandens nebus taip paprasta. Vietoje to, kad ieškotų naujų labiau vandenyje būti įpratusių paukščių, filmo režisierius nusprendė pats keletą jaunų paukštelių užauginti prie vandens, kad šie įprastų, o atėjus filmavimo dienai viskas pavyko kuo puikiausiai. Tai bent atsidavimas!

REKLAMA
REKLAMA

5. Pagrindiniams vaidmenims taip pat buvo svarstoma pasamdyti Justiną Timberlake ir Britney Spears, kas būtų labai pakeitę viso filmo esmę.

6. Ryanas ir Rachelė nesutarė, ir, nors ekrane Nojaus ir Elės santykiai yra tobuli, užkulisiuose aktoriai vienas kito pakęsti negalėjo. Jie taip dažnai pykdavosi, kad Ryanas netgi yra prašęs pakviesti kitą moterį, su kuria laisvu metu galėtų repetuoti tekstą. Režisierius teigė: „Aš su prodiuseriu įžengėme į kambarį, o jame jau riejosi Ryanas su Rachele. Man išėjus iš paskos pro duris žengė jau nusiraminę aktoriai. Po to viskas pagerėjo.“ Kadangi po to pora susitikinėjo daugiau kaip dvejus metus, reikalai tikrai turėjo pasitaisyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Emocinga ir filmo pabaigoje esanti ikoniška eilutė buvo Ryano improvizacijos rezultatas. Kai Nojus susitinka su Ele ir liepia apsispręsti, ko ji iš tikro nori, rėkdamas „Ko tu nori? Ko tu nori?“, Ryanas buvo toks įsijautęs į vaidmenį, kad nusprendė pridėti dalį teksto pats.

8. Jamesas Marsdenas, vaidinęs Elės sužadėtinį Loną, manė, kad filmas bus tikrai niekam tikęs. „Galvojau, kad „Užrašų knygelė“ taps tuo vienos savaitės hitu“, - prisipažino jis. Galbūt jis tik pavydėjo, kad Elė nepasirinko jo ar kažkas panašaus, tačiau gerokai klydo.

9. „Užrašų knygelė“ – sėkmingiausias Ryano Goslingo filmas. Nepaisant to, kad jis kino teatruose pasirodė 2005-aisais ir aktorius vaidino dar keliuose filmuose, pavyzdžiui, „Kvaila, beprotiška meilė“ ir „Važiuok“, daugiausia pinigų jam uždirbęs filmas yra būtent šis.

REKLAMA

10. Pasirodo, kad norėdamas labiau įsijausti į savo vaidmenį, Ryanas Goslingas net 2 mėnesius praleido gyvendamas kaip Nojus ir tuo metu gamino baldus. Vienas jų – stalas – yra naudojamas netgi scenoje, kurioje vakarieniaujama.

11. Rachelė McAdams šiam vaidmeniui turėjo pasiruošti per mažiau nei vieną dieną. Filmo scenarijų ji gavo iš vakaro, kai laiką leido kito filmo premjeroje. Tai tik įrodo, kad aktorė yra tikrai profesionali, nes sugebėjo nukonkuruoti tokias moteris kaip Reese Witherspoon ir Jessica Biel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų