REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
LKL pusfinalis: „Lietkabelis“ – „Lietuvos rytas“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai į pergalingai nusiteikusią Panevėžio „Lietkabelio“ rūbinę iš žaidėjų grįžo paskutiniai. Istorine pergale prieš „Lietuvos rytą“ jie su sirgaliais džiaugėsi ilgiausiai iš visų.

99

Broliai Kšištofas ir Darjušas Lavrinovičiai į pergalingai nusiteikusią Panevėžio „Lietkabelio“ rūbinę iš žaidėjų grįžo paskutiniai. Istorine pergale prieš „Lietuvos rytą“ jie su sirgaliais džiaugėsi ilgiausiai iš visų.

REKLAMA

Į LKL finalą prasibrovęs Panevėžio klubas tai padarė pirmą kartą klubo istorijoje. „Kokios emocijos po tokios pergalės? Šiaip nekokios, mes žinojom, kad laimėsim… Ne! Juokauju! Suprantam, kad ne veltui dirbom visą sezoną, dabar skinam vaisius“, – kaip visada geros nuotaikos nestokojo Kšištofas.

Beveik 17 minučių aikštėje praleidęs brolis surinko 12 taškų, tačiau pačią susitikimo atomazgą stebėjo nuo atsarginių suolo, nes ketvirtajame kėlinyje užsidirbo penktąją pražangą.

„Lietuvos rytas“ prieš lemiamą ketvirtį dar atsilikinėjo dviženkliu skirtumu, bet perėmė rungtynių kontrolę ir žaisdamas itin žemu penketu sugebėjo rezultatą išlyginti.

REKLAMA
REKLAMA

„Rimas (Kurtinaitis) labai gerai padarė išvadas, namų darbus ir nustebino savo sprendimais. Mums buvo netikėtumas, nesugebėjome greitai adaptuotis. Gerai, kad šaltakraujiškai viską išpildėme, ką tarėmės, darėme savo sistemą ir tikėjome“, – apie kertines mačo akimirkas kalbėjo Kšištofas Lavrinovičius.

REKLAMA

Tačiau nepraleido brolis progos ir pajuokauti. „Kartais net baisu, kad taip gerai žaidžiam“, – juokėsi jis.

Nors šalimais interviu duodamas Darjušas sakė, kad pergalę su mažesniu klubu iškovoti yra smagiau, Kšištofas nesutiko: „Aš nežinau, man su bet kuriuo klubu yra malonu iškovoti pergalę. Kieme net jei 3 prieš 3 žaidi. Pergalė yra pergalė.“

Net keleto klausimų apie tikėjimą savo jėgomis sulaukęs K. Lavrinovičius nepaliovė aiškinti, kad be tikėjimo nieko panašaus nebūtų pavykę padaryti.

„Jei nebūtume tikėję, gal būtume pasidavę. Žinojome, kad nesame blogesnė komanda. Tik atsitiktinumas, kad užėmėme trečią vietą reguliariajame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Tam, kad mumis patikėtų, turėjome įrodinėti visą sezoną. Nenorėjome nuvilti savo sirgalių mylimų. Šiandien jie žiauriai palaikė, fantastika. Neatsimenu, kada tokią atmosferą mačiau Lietuvoje“, – gražių žodžių negailėjo Kšištofas.

Po trečiųjų pusfinalio serijos rungtynių Vilniuje teko kalbinti Darjušą. Kol tada jis davė interviu koridoriuje, „Lietuvos ryto“ arenos rūbinėje buvęs Kšištofas laidė replikas, liepė broliui nusileisti ant žemės ir neskraidyti padebesiais, nes ne viskas dar buvo padaryta.

Paklaustas, ar broliui leis padebesiais paskraidyti po laimėtos pusfinalio serijos, Kšištofas purtė galvą: „Ne dar! Nieko nelaimėjom gi. Aišku, jau daug kur nuėjom, bet kodėl nepabadyti?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mes esam broliai. Toks šūkis lydėjo „Lietkabelio“ komandą visos pusfinalio serijos metu. Kšištofas tikina, kad visa komanda iš tikrųjų jaučiasi vieninga kaip broliai. „Pažiūrėkite, kokie mes vieningi. Tas šūkis mus vienija. Jaučiame, kad už mūsų nugarų stovi dar 10 tūkstančių žmonių“, – tikino Kšištofas.

LKL finale „Lietkabelio“ jau laukia Kauno „Žalgiris“. K. Lavrinovičius mano, kad viskas yra įmanoma: „Su „Lietuvos rytu“ pasisiekė, gal ir su „Žalgiriu“ pasiseks. Mums jau nėra, ką prarasti, žaisime savo krepšinį. Tikiuosi, kad „chebrytė“ tikės. Du kartus juk „Žalgirį“ aplošėm šį sezoną.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų