REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis lankėsi Moksleivių krepšinio lygos (MKL) sezono uždaryme. Po jo šalies sporto legenda su tv3.lt pasidalijo mintimis apie krepšinio pasaulio karus, augančią sportininkų pamainą, sūnaus planus ir vietą NBA.

Antradienį Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis lankėsi Moksleivių krepšinio lygos (MKL) sezono uždaryme. Po jo šalies sporto legenda su tv3.lt pasidalijo mintimis apie krepšinio pasaulio karus, augančią sportininkų pamainą, sūnaus planus ir vietą NBA.

REKLAMA

Pakartoti praėjusių metų rezultatus bus sunku

– Pone prezidente, MKL sezonas uždarytas. Ar jūsų širdis džiaugiasi jaunaisiais krepšininkais? O gal Lietuvoje kaip tik norėtųsi didesnio masiškumo?

– Džiugu, kad buvo mažesnių miestelių komandų, kurios laimėjo. Mūsų geografija plečiasi.

Krepšinis ir taip masiška sporto šaka. Aišku, kuo daugiau, tuo geriau. Tačiau džiaugiamės tuo, ką turime šiandien. Kaip minėjo MKL direktorius, 14-mečiai stebina pakankamai gausiu judesių arsenalu. Tai džiugina. Tikimės ir matome, kad mūsų laukia linksma ateitis.

– Netrukus prasidės jaunučių, jaunių, jaunimo rinktinių čempionatų bumas. Praėjusiais metais kartelė iškelta labai aukštai. Kokios ambicijos šiemet?

REKLAMA
REKLAMA

– Aukščiau nebėra kur. Visada, kai tampi čempionu, kitąmet tai pakartoti sunkiau nei pirmą kartą. Pernai taip išėjo, kad vyrai puikiai pasirodė visuose čempionatuose. Pagal mūsų jaunimo rinktinių rezultatus esame pirmi Europoje ir antri pasaulyje – po Jungtinių Amerikos Valstijų. Apie tai galima tik pasvajoti. Bus nelengva kartelę išlaikyti, bet pabandyti verta.

REKLAMA

– Iš kurių rinktinių šiemet tikitės daugiausiai?

– Galima pranašauti ar tikėtis, bet būna visaip. Jaunimo krepšinis nelabai nuspėjamas, gali viso atsitikti. Nenorėčiau išskirti vienos ar kitos rinktinės. Visuomet gerų rezultatų tikimės iš visų. Ne išimti ir mergaitės. Pernai visos žaidė A divizione. Norėtųsi, kad šiemet niekas nepasikeistų.

Dėl kelialapių į čempionatus kovos visa Lietuva

– Visada pasisakote, kad rinktinėse turi žaisti geriausi. Kaip vertinate šiuo metu vykstančius krepšinio karus? Dėl jų per atrankos varžybas nematysime NBA žaidėjų, galbūt ir Eurolygos krepšininkų.

REKLAMA
REKLAMA

– Pagyvensim – pamatysim. Neseniai buvome FIBA generalinėje asamblėjoje Berlyne. Supratome, kad kai kam naujasis modelis tinka, bet, manau, jie nelabai supranta tikrosios padėties. Krepšinis reikalingas ir sirgaliams, o jie ne akli, nori pažiūrėti į geriausius. Manau, to nuo kitų metų nebebus, nes bent jau NBA žaidėjai dalyvauti negalės. Reikės turi dvi ar tris komandas, kandidatus, kurie padėti rinktinei. Dėl kelialapio į vieną ar kitą čempionatą reikės kautis visai Lietuvai.

– Neseniai naujasis Lietuvos rinktinės strategas Dainius Adomaitis paskelbė išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą. Jame 31 žaidėjas. Treneris įtraukė nemažai jaunimo. Ko iš jo tikitės?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Iš jaunimo visada tikimės, kad jie taps stabiliais ir ilgalaikiais rinktinės nariais. Tačiau viską parodys laikas. Šiuo metu vyksta čempionatai, sunku pasakyti, kas atvažiuos. Bus matyti, niekur nenuskubėsi. Tikslai aiškūs – tie patys.

Sūnui siūlytų dirbti kitaip

– Kaip vertinate pirmąjį sūnaus Domanto Sabonio sezoną NBA Oklahomos „Thunder“?

– Aš asmeniškai džiaugiuosi. Domantas pusę metų turėjo šansą žaisti starto penkete. Tai – neįkainojama patirtis ateičiai. Kitą sezono dalį Domantas kilo nuo suolelio, o tai – taip pat patirtis ateičiai. Daugiau parodys laikas.

Pats Domantas taip pat nelabai pyksta. Sako: visko daug, nemažai naujovių, teko žaisti su rimtais vyrais.

REKLAMA

Svarbiausia, kad Domantas išvengtų traumų ir būtų sveikas.

– Kokie Domanto vasaros planai?

– Jis jau dirba. Viskas atrodo keistokai, aš daryčiau kitaip, bet galbūt NBA žino geriau.

Domantas turėjo dvi savaites atostogų, dabar vėl sportuoja. Keturias dienas dirba, trys laisvos. Keistas ritmas. Po to Domantas vėl turės savaitę atostogų, grįš į Lietuvą. Vėliau sūnus važiuos į NBA Vasaros lygą. Po jos ir trumpo poilsio atvyks į rinktinę. Visa tai negalės būti anksčiau nei penkios savaitės iki Europos čempionato, kaip numato NBA taisyklės.

– TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas Domantui pataria nevykti į rinktinę ir vasarą skirti individualiam darbui. Taip pat po pirmojo sezono elgėsi akivaizdžiai patobulėjęs latvis Kristapas Porzingis. Nesutinkate?

– Laiko yra viskam. Domantas individualiai padirbės, ką dabar ir daro, o rinktinėje gaus žaidimo praktikos. Juo labiau, kad rinktinė rungtyniauja aukšto lygio varžybose – Europos čempionate. Manau, jame daug sunkiau nei olimpinėse žaidynėse ar pasaulio pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų