REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Norfos mažmenos“ prekybos tinklo kasininkų algos nuo birželio mėn. didės 15 procentų. Po atlyginimų padidinimo, mėnesinis vidutinis „Norfų“ kasininkų bruto (prieš mokesčius) darbo užmokestis turėtų siekti apie 680 EUR, teigiama pranešime spaudai. 

„Norfos mažmenos“ prekybos tinklo kasininkų algos nuo birželio mėn. didės 15 procentų. Po atlyginimų padidinimo, mėnesinis vidutinis „Norfų“ kasininkų bruto (prieš mokesčius) darbo užmokestis turėtų siekti apie 680 EUR, teigiama pranešime spaudai. 

REKLAMA

„Norfos mažmena“ lieka ištikima stabiliai didinamų atlyginimų politikai. Tiek šiemet, tiek pernai įvairių kategorijų bendrovės darbuotojams buvo didinamas darbo užmokestis ir labiausiai jis didėjo mažiau uždirbantiesiems. „Norfa“ visada pasižymėjo ne tik žemomis kainomis, bet ir vienu didžiausiu darbo užmokesčiu tarp didžiųjų prekybos tinklų“, - sakė „Norfos mažmenos“ valdybos pirmininkas Dainius Dundulis.

Pranešime rašoma, kad bendrovės atlyginimų politika skiriasi nuo konkurentų, tad ir darbo užmokestis didesnis. Atlyginimas priklauso nuo darbo rezultatų, kurie apskaičiuojami pagal specialias formules – kuo efektyviau dirbsi, tuo didesnis bus atlyginimas. Pavyzdžiui, kasininko atlyginimas priklauso nuo asmeninės ir parduotuvės apyvartų, taip pat nuo aptarnautų klientų skaičiaus. Pardavimai – tuo pačiu ir alga – taip pat priklauso nuo aptarnavimo kokybės.

REKLAMA
REKLAMA

D. Dundulis siūlo kitiems prekybos tinklams neatsilikti nuo „Norfos“. Pasak jo, prekybos įmonių interesas – išsaugoti turimus darbuotojus. Prekybininkai turėtų būti suinteresuoti šalies gyventojų pajamų didėjimu. Lietuva mažėja, ir pardavimus padidinti galėtų tik padidėjusi žmonių perkamoji galia. „Bendras atlyginimų augimas pristabdytų emigraciją, kuri yra viena opiausių Lietuvos problemų“, - teigė D. Dundulis.

REKLAMA

„Norfos mažmenos“ 2016 metų prekių ir paslaugų apyvarta siekė 513,188 mln. eurų su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM) – 1,46 proc. daugiau negu 2015 metais, kai bendrovės pardavimai sudarė 505,826 mln. eurų. Be PVM apyvarta išaugo 1,74 proc. – nuo 420,140 mln. iki 427,464 mln. eurų.

Šiuo metu šalyje veikia 141 „Norfa“ parduotuvė. 2017 metais „Norfos mažmena“ Lietuvoje planuoja atidaryti 12 naujų ir atnaujintų „Norfų“.

Apie algų pasikeitimus pranešė ir kiti prekybos tinklai 

Gegužės pradžioje naujienų portalas tv3.lt rašė, kad prekybos tinklas „Lidl“ teigė, kad parduotuvių bei sandėlio darbuotojus skatins didesniais atlyginimais. Nuo šių metų birželio jų darbo sutartyse bus numatytos papildomos atlyginimo kėlimo pakopos. Dar kiek anksčiau apie naują motyvavimo sistemą skelbė ir „Maxima“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visų mūsų bendrovės darbuotojų darbo sutartyse nustatytas kasmetis algos kilimas. Nuo šiol „Lidl“ parduotuvių ir Kauno rajone įsikūrusios regioninės bendrovės sandėlio darbuotojų sutartyse bus individualiai numatytos papildomos augimo pakopos, – teigė Radostin Roussev-Peine, bendrovės „Lidl Lietuva“ generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas. – Šitaip norime padėkoti kolegoms už lojalumą bei motyvaciją ir paskatinti juos siekti daugiau. Esame patikimas darbdavys, pasirengęs investuoti į ilgalaikį bendradarbiavimą.“

Informuojama, kad „Lidl“ parduotuvėse nėra kasininko pareigybės – čia kiekvienam tenka dirbti kasoje ir bendrauti su pirkėjais, rūpintis tvarka bei švara prekybos salėje, užsakyti prekių bei jas išdėlioti ir t. t. Pagrindinė sandėlio darbuotojų veikla – prekių krova, komplektavimas ir skirstymas siųsti į parduotuves.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pradedantys pardavėjai pirmaisiais metais „Lidl“ parduotuvėse uždirba nuo 3,33 Eur per valandą prieš mokesčius. Darbo užmokestis Vilniuje siekia 3,48 Eur per valandą prieš mokesčius. Darbo sutartyje taip pat numatytas kasmetinis atlyginimo augimas. Bendrovėje įdiegta elektroninė darbo laiko apskaitos sistema, kuri užtikrina, kad tiek darbo, tiek pertraukų, kurios yra privalomos, laikas būtų skaičiuojamas preciziškai, o už kiekvieną viršvalandžių minutę būtų atlyginta. Darbuotojai yra vertinami tiek individualiai, tiek kaip komanda, priklausomai nuo veiklos srities ir pobūdžio“, – anksčiau naujienų portalui tv3.lt apie atlyginimus pasakojo atstovė spaudai A. Gaižauskienė. 

REKLAMA

Dėl darbuotojų kovojantys mažmeninės prekybos tinklai siūlo įvairias paskatos priemones, taip leisdami uždirbti daugiau nei tik numatytas atlyginimas.

Štai „Maxima LT“ prekybos tinklas balandį startavo su nauja atnaujinta motyvacinę sistema. Personalo departamento vadovė Giedrė Užubalė teigė, kad nuo šiol visi parduotuvių darbuotojai – kasininkai, salės darbuotojai, krovėjai, valytojai, ir parduotuvių administracijos darbuotojai prie fiksuoto ar valandinio atlygio turi galimybę užsidirbti papildomai. Planuojama, kad naujoji sistema padės stiprinti komandiškumo dvasią parduotuvėse, motyvuos siekti bendro tikslo ir gauti papildomos naudos, priklausomai nuo pasiektų rezultatų.

REKLAMA

„Esminis tikslas, kurio įgyvendinimas yra sekamas, yra parduotuvės apyvarta. Priklausomai nuo pasiektos ar viršytos apyvartos, skiriama 3 lygių papildoma kintama atlygio dalis. Papildomai bus skatinamos ir apyvartos planus visiškai įgyvendinusios parduotuvių komandos, ir tos, kurios iki plano įgyvendinimo pritrūko nedaug.

Kad darbuotojai galėtų stebėti, kaip sekasi įgyvendinti tikslus jų parduotuvės komandai, atnaujinta informacija apie praėjusios dienos ir viso mėnesio jų parduotuvės rezultatus kiekvieną dieną yra skelbiama skelbimų lentoje“, – rašoma įmonės atsakymuose.

Tikslesnių motyvavimo sistemos detalių ir konkretesnių skaičių neatskleidžiama, nes jos – konfidencialios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prekybos tinklo „Iki“ viešųjų ryšių vadovė Berta Čaikauskaitė pasakojo, kad kiekvienam iš padalinių ar parduotuvėms yra iškeliami konkretūs tikslai, kurių siekimas yra periodiškai įvertinamas.

„Žmonės mūsų įmonėje dirba pakankamai skirtingą darbą, tačiau tiek parduotuvės darbuotojo, tiek administracijoje dirbančio vadovo indėlis įmonei yra svarbus ir nuolat vertinamas. Dėl minėtų skirtumų prekybos tinkle veikia kelios skirtingos darbuotojų skatinimo sistemos.

Padaliniui ar komandai pasiekus iškeltą tikslą, darbuotojams šalia fiksuoto atlygio yra mokamos premijos, taigi atlyginimai kiekvieną mėnesį, priklausomai nuo pasiektų rezultatų, yra skirtingi. Gauti didesnį atlygį galimybę turi kiekvienas parduotuvės darbuotojas“, – rašoma atsakyme spaudai.

REKLAMA

Tuo tarpu prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė patikino, kad yra ir piniginis motyvaviams, ir nepiniginis.

„Piniginės priemonės yra priedai už veiklos rezultatus, taip pat mūsų socialinės politikos dalis (pvz., išmoka gimus vaikui). Nepiniginio motyvavo pagalba, mes norime sukurti ilgalaikius santykius su mūsų darbuotojais, tad turime visą sąrašą priemonių – nuolat įvertiname geriausius savo darbuotojus, parduotuvių darbuotojai yra nemokamai maitinami, turime stiprią mokymų programą (ir manome, kad ji yra išskirtinė mažmeninės prekybos sektoriuje), kurioje dalyvauja visi mūsų darbuotojai. Taip pat, žinoma, komandiniai renginiai, šventės, sveikatos draudimas, papildomos naudos su „Mano RIMI“ kortele, lanksti, draugiška darbo aplinka, sukuriame galimybes įgyvendinti savo projektus, idėjas, mokytis, mokyti“, – komentavo G. Bielskytė.

REKLAMA

Gauti didesnį atlyginimą šiame prekybos tinkle galima pasikėlus kvalifikaciją ar pakeitus poziciją. Tačiau yra ne vien fiksuotas atlyginimas.

„Nėra būtina pakeisti savo poziciją, kad gautum didesnį darbo atlygį. Bet atkreipiu dėmesį, skirtingoms darbuotojų grupėms taikomos skirtingos motyvacinės sistemos. Tikslių skaičių dėl kintamos dalies negaliu atskleisti, tačiau ji gali sudaryti apie 14 proc. parduotuvės darbuotojo atlyginimo.

Atkreipiu dėmesį, kad mūsų įmonėje jau keletą metų atlygis priklauso ir nuo parduotuvės veiklos rezultatų“, – teigė „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų