REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
23
Žaibas (nuotr. Fotolia.com)

Po malonaus ir šilto savaitgalio netrukus sulauksime permainų. Bus lietingų dienų, jos sumažins temperatūrą, bet atneš gaivos bangą, nemalonūs gali būti perkūnijos ir žaibai, kurie lydės lietų. Savaitės pabaigoje vėl bus saulėta ir šilta.

23

Po malonaus ir šilto savaitgalio netrukus sulauksime permainų. Bus lietingų dienų, jos sumažins temperatūrą, bet atneš gaivos bangą, nemalonūs gali būti perkūnijos ir žaibai, kurie lydės lietų. Savaitės pabaigoje vėl bus saulėta ir šilta.

REKLAMA

Antradienio naktį vyraus debesuoti su pragiedruliais arba giedri orai. Kritulių nenumatoma. Vilniuje bus +7 laipsniai, Kaune +8, Panevėžyje +9 laipsniai, Šiauliuose +7, Klaipėdoje +8 laipsniai.

Dieną mus lydės saulė, kurią temdys slenkantys debesys, labiausiai apniukę bus šiaurinėje Lietuvos dalyje. Bus +19.. +20 laipsnių temperatūra, pajūryje bus +14 laipsnių.

Trečiadienį lis ne visur

Trečiadienio naktis bus debesuota, bet kritulių nenumatoma. Vilniuje bus +6 laipsniai, Kaune +8 laipsnių, Klaipėdoje +8 laipsnių, Šiauliuose ir Panevėžyje +7 laipsniai. Vėjas nežymus, jo beveik nejusime.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną link Lietuvos ims keliauti krituliai, pirmiausia jie pasieks Vilnių, rytinę Lietuvos dalį. Kitur bus saulėta. Temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +18..+19 laipsnių. Tik pajūryje bus +16 laipsnių.

REKLAMA

Ketvirtadienį krituliai apims visą Lietuvą 

Ketvirtadienio naktį lis beveik visur, tik patys šiauriausi rajonai lietaus gali išvengti. Naktį bus +10...+12 laipsnių.

Dieną temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +17..+18 laipsnių, pajūryje +14 laipsnių. Dieną taip pat prognozuojamas lietus, kai kur su perkūnija (Vilniuje, Panevėžyje).

„Šios savaitės viduryje ateis ciklonas. Tai yra labai gerai, nes dabar yra labai sausa, keliukai visi dulka kaip po baisiausios sausros, yra daug žiedadulkių ore ir orą išvalyti gali tik lietus. Taigi, alergininkams nieko gero, gera žinia, kad jiems teks laukti jau neilgai, iki trečiadienio arba ketvirtadienio. Trečiadienį tik kai kur, ketvirtadienį tikrai bus to lietaus ir tas ciklonas vėl kelioms paroms užsilaikys. Tuomet bus ir oras išvalytas ir aišku vėsiau bus šiek tiek“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį lietus rims – savaitgalis bus saulėtas

Penktadienio naktį vis dar prognozuojamas lietus su perkūnija, tačiau penktadienio dieną lietus rims. Dieną bus +15.. + 17 laipsnių, pajūryje +14 laipsnių.

Šeštadienio naktį bus +7..+9 laipsniai. Diena temperatūra kils iki +18 – 19 laipsnių, pajūryje +16 laipsnių, kritulių nenumatoma.

Sekmadienio dieną temperatūra šoktels dar aukščiau bus +20 – 22 laipsniai, be lietaus.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai šyla vis greičiau. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 10–16 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +12 laipsniai.

Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +13 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 14 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +16 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +15 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +16 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +15 laipsnių, Kuršių mariose +16 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų