REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Stambulo „Fenerbahče“ – Pirėjo „Olympiacos“ (nuotr. SCANPIX)

Naujo formato Eurolygoje buvo sužaistas svarbiausias sezono mūšis. Stambulo „Fenerbahče“ finale tik antroje rungtynių pusėje 80:64 (26:18, 13:16, 21:14, 20:16) palaužė Pirėjo „Olympiacos“ ekipą. 5-ąją vietą reguliariajame sezone užėmę Željko Obradovičiaus auklėtiniai užkariavo Europą.

34

Naujo formato Eurolygoje buvo sužaistas svarbiausias sezono mūšis. Stambulo „Fenerbahče“ finale tik antroje rungtynių pusėje 80:64 (26:18, 13:16, 21:14, 20:16) palaužė Pirėjo „Olympiacos“ ekipą. 5-ąją vietą reguliariajame sezone užėmę Željko Obradovičiaus auklėtiniai užkariavo Europą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių pradžioje dominavo puolimas, abi ekipos pademonstravo gražių dėjimų. Tai geriau sekėsi daryti „Fenerbahče“ klubui, bet neatsiliko ir graikai.

REKLAMA

Nuostabiai susitikimą pradėjo Nikola Kaliničius, kuris per pirmas savo 9 minutes suvertė net 12 taškų, nors jo vidurkis šį sezoną nesiekė net 8-ių.

Antrajame kėlinyje abi komandos sustatė kietas gynybos užkardas, daugiau gražių epizodų buvo sukurta nebe dėjimais, o blokais. Antras 10-imt minučių Graikijos čempionai laimėjo 16:13.

Trečiasis kėlinys tapo kertiniu, nes būtent jo pabaigoje Turkijos klubas pabėgo į priekį. Tai jiems pavyko padaryti, kai varžovai greitai susirinko 5-ias asmenines pražangas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtajame kėlinyje „Fenerbahče“ klubui liko tik išlaikyti turimą pranašumą. Tai daryti sekėsi sėkmingai ir Željko Obradovičiaus auklėtiniai šoko triumfo šokį sausakimšoje namų miesto arenoje.

„Fenerbahče“: B. Bogdanovič (5 atk. kam.) ir N. Kalinič (5 atk. kam., 5 rez. perd.) po 17, L. Datome (6 atk. kam.) 11, E. Udoh (9 atk. kam., 29 naud. bal.) 10.

„Olympiacos“: K. Birch 14, N. Milutinov 10, V. Mantzaris ir V. Spanoulis (8 rez. perd.) po 9, E. Green ir G. Printezis po 7.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Ekpe Udoh jau pačioje pirmoje atakoje pakabino kamuolį Janui Vesely, kuris sugrūdo kamuolį iš viršaus. Vos po keleto minučių atsirado techninės problemos, dėl jų buvo surengta teisėjų minutės pertraukėlė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Olympiacos“ taškų sąskaitą nuo baudų metimų linijos atidarė Khemas Birchas, varžovai atsakė tritaškiu, o tas pats BIrchas galingai įdėjo iš viršaus.

Janas Vesely toliau skraidė: šįkart po netaiklaus B. Bogdanovičiaus tritaškio jis atkovojo kamuolį ir dviem rankomis krovė iš viršaus. 

„Fenerbahče“ gretose N. Kaliničius ir B. Dixonas įsmeigė po tritaškį ir Stambulo klubas išsiveržė į priekį 13:6. Geresne atkarpa atsakė ir Graikijos klubas bei sumažino varžovų pranašumą iki 3 taškų (16:13).

Neįtikėtai rungtyniavo Nikola Kaliničius. Jis pataikė visus tris mestus tritaškius ir per 9 minutes buvo surinkęs 12 taškų. Kėlinį dvitaškiu su sirena užbaigė B. Bogdanovičius, po pirmųjų 10-ties minučių „Fenerbahče“ pirmavo 26:18.

REKLAMA

Antras kėlinys

Nikola Milutinovas Sabonio stiliumi atliko perdavimą Dominicui Watersui, kuriam teliko lengvai užbaigti ataką. Jau kitos atakos smaigalyje vėl atsidūrė Milutinovas, kuris gerai sužaidė nugara į krepšį ir pelnė dar du taškus (29:25).

Kosto Slouko metimą nupūtė Patrickas Youngas, tačiau užpulti „Olympiacos“ nesugebėjo, praleido taškus į savo krepšį, o kitoje atakoje suklydo. Graikams niekaip nepavyko užpulti. B. Bogdanovičiaus tritaškis privertė graikus prašyti minutės pertraukėlės (34:25).

Skirtumas buvo padidėjęs iki dviženklio, bet tritaškis vėl jį apmažino. Jei pirmajame kėlinyje matėme daugybę gražių epizodų puolime, tai antrajame ketvirtyje komandos į video santrauką pažėrė blokų.

REKLAMA

Vangelis Mantzaris pataikė itin svarbų tolimą metimą ir nubraukė Stambulo ekipos persvarą iki 5 taškų (37:32). Paskutinę „Fenerbahče“ ataką taškais užbaigė B. Dixonas, o po varžovų dovanėlės paskutinę sekundę dvitaškiu atsakė Khemas Birchas. Į didžiąją pertrauką komandos išėjo turkų klubui pirmaujant 39:34.

Trečias kėlinys

Taikliu tritaškiu trečiąjį ketvirtį pradėjo B. Dixonas, tačiau kitoje aikštės pusėje tuo pačiu atsakė ir V. Mantzaris. Čekas J. Vesely toliau kūrė įspūdingus epizodus. šįkart jis pataikė itin sudėtingą metimą paskutinę atakai skirto laiko sekundę (44:37).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėlinio viduryje įspūdingą dėjimą atliko Nikola Milutinovas, kuris nepabūgo šalia buvusio Jano Vesely. Vėliau abu šie krepšininkai buvo nubausti abipuse technine pražanga (49:44).

Antroje kėlinio pusėje „Fenerbahče“ pradėjo naudotis išnaudotu varžovų pražangų limitu ir rinko taškus nuo baudų metimo linijos. Turkų klubas susigrąžino dviženklę persvarą (54:44), o L. Datome tritaškiu pasiuntė „Olympiacos“ į nokdauną. Prieš lemiamą ketvirtį Stambulo ekipa pirmavo 60:48.

Ketvirtas kėlinys

Nieko puolime nesusikūrę „Olympiacos“ ir toliau leido varžovams didinti skirtumą. P. Antičius tritaškiu pranašumą padidino iki neregėtų aukštumų (68:50).

REKLAMA

Graikai toliau nesėkmingai bandė artėti prie į priekį nurūkusių varžovų. Likus 4-ioms minutėms, skirtumas buvo 15 taškų, tačiau tuojau pat N. Kaliničius šovė iš toli ir atstatė buvusią persvarą. 

Kai iki rungtynių pabaigos liko 3 minutės, „Fenerbahče“ skirtumą padidino ir iki 20-ties taškų. Tai buvo viskas. Ž. Obradovičius išleido mažiau žaidusius krepšininkus ir likęs laikas tapo formalumu.

Prieš rungtynes

Nors abi šios ekipos savo pusfinaliuose buvo laikomos autsaiderėmis, Pirėjo krepšininkai sugebėjo 82:78 nugalėti Maskvos CSKA, o „Fenerbahče“ 84:75 palaužė Madrido „Real“.

REKLAMA

Prieš finalą vyko rungtynės dėl trečiosios vietos, kurias daugiau nei įtikinamai 94:70 laimėjo Maskvos CSKA.

Bronziniame mače Jonas Mačiulis buvo rezultatyviausias savo komandoje ir kartu su Gustavo Ayonu pelnė po 11 taškų, bet užmigę „madridiečiai“ atrodė itin blankiai ir buvo sutriuškinti.

Reguliarųjį sezoną „Olympiacos“ baigė trečioje vietoje turnyro lentelėje, tačiau atkrintamosiose turėjo gerai paplušėti ir vos peršoko Stambulo „Anadolu Efes“ barjerą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penkti reguliariajame sezone likę „Fenerbahče“ vyrai be didesnio vargo 3-0 užbaigė seriją su „Panathinaikos“.

Graikijos komandoje šiame sezone rezultatyviausias yra G. Printezis, renkantis po 13 taškų, V. Spanoulis meta po 12,7, E. Greenas – po 10.

B. Bogdanovičius pelno po 14,5 taško savo komandai vidutiniškai ir pagal šį rodiklį yra pirmas Stambulo ekipoje. Jam geriausiai talkina 12,2 taško savo sąskaitoje vidutiniškai turintis E. Udoh. Abu šie žaidėjai pateko į simbolinį Eurolygos sezono penketą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų