REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo sodybos kaime iki Turkijos, Kanarų ar Šri Lankos. Tokiomis kryptimis keliaus lietuvaičiai per atostogų įkarštį, kuris – jau ant nosies.

Nuo sodybos kaime iki Turkijos, Kanarų ar Šri Lankos. Tokiomis kryptimis keliaus lietuvaičiai per atostogų įkarštį, kuris – jau ant nosies.

REKLAMA

Pasirodo, tautiečiai poilsio ištroškę kaip reikiant – keliones jie šluote šluoja. Ir tikrai ne pačias pigiausias. Kasmet lietuviai kelionėms išleidžia vis daugiau ir ieško vis prabangesnio poilsio, tolimų kraštų. Tam negailima ir poros tūkstančių eurų. Visgi ir pačios kelionės pamažu tampa prabanga – jos kainuoja vis daugiau.

„Makalius.lt“ vadovas Rimvydas Širvinskas sako, kad tautiečiai veržte veržiasi pasivartyti ant įkaitusio smėlio ar pasinerti į šiltas bangas užsienio kurortuose. „Esu labai nustebęs, kaip daug kelionių šiais metais perka lietuviai. Net kelionių organizatoriai pridėjo papildomų reisų į Turkiją liepos ir rugpjūčio mėnesiais, nes nebepatenkinama paklaus“, - pasakoja pašnekovas.

Beje, būtent Turkijos kurortai šią vasarą vėl bus pilni lietuvių. Visos baimės dėl teroro išpuolių jau pamirštos. Turkija – šių metų lietuvių kryptis numeris vienas. „Praėjusiais metais tautiečiai baiminosi dėl šalyje vykstančių neramumų, tačiau šiais metais apie juos visiškai negalvoja ir drąsiai renkasi tą kryptį. Nepaisant to, kad kelionės į Turkiją paketai pabrango apie 15-20 proc., o patys geriausi viešbučiai jau išpirkti“, - tikina R.Širvinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Skrydis su apgyvendinimu Turkijoje vienam turistui atsieis maždaug nuo 300-ų eurų. Tačiau kelionių organizatoriai pastebi, kad lietuviai jau nebeieško pigiausių variantų, renkasi geresnius viešbučius ir gausiau pramogauja. Net esant paskutinės minutės pasiūlymui į Turkiją už 200 eurų, žmonės išsirenka už 600-us. Be to, kasmet brangsta ir pačios kelionės, nes kainas kelia vietiniai. Štai poilsis Maljorkoje pabrango dvigubai – nuo 300 eurų pernai iki 600-700 eurų šiemet. Priežastis – Maljorkoje saugu, todėl ten nukrypo vakariečių akys, o tai yra pretekstas didinti kainas. Visgi lietuviams tai, regis, nė motais.

Plačiau apie tai žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų