REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Vilniaus „Lietuvos rytas“, skaudžiai pralaimėjęs Panevėžyje, šeštadienio popietę namuose priėmė „Lietkabelio“ krepšininkus. Puikiai savo žaidimą varžovams primetę panevėžiečiai antroje rungtynių pusėje įrodė pranašumą, nugalėjo varžovus 73:81 ir pusfinalio serijoje išsiveržė į priekį 2-1.

21

Vilniaus „Lietuvos rytas“, skaudžiai pralaimėjęs Panevėžyje, šeštadienio popietę namuose priėmė „Lietkabelio“ krepšininkus. Puikiai savo žaidimą varžovams primetę panevėžiečiai antroje rungtynių pusėje įrodė pranašumą, nugalėjo varžovus 73:81 ir pusfinalio serijoje išsiveržė į priekį 2-1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pačioje susitikimo pradžioje komandoms reikėjo keleto minučių įsivažiuoti, o geriau tai padarė aikštės šeimininkai, kurie sėkmingiau krepšį iš toli.

REKLAMA

Pirmąjį savo tritaškį „Lietkabelis“ pataikė tik pačioje antrojo kėlinio pabaigoje, tačiau tai jiems nesutrukdė rungtyniauti taškas į tašką ir nepaleisti „Lietuvos ryto“ į priekį.

Per pirmus du kėlinius netrūko aistrų, dėmesio centre vėl buvo atsidūręs Ž. Skučas, kuris ir pats guldė varžovus, ir šie neliko skolingi. Po bloko trečiajame kėlinyje puolėjas į ataką išskubėjo virš galvos iš rankų suformavęs „stogą“.

REKLAMA
REKLAMA

Kieta kova virė visas rungtynes, o vilniečiams varžovai neleido žaisti jų mėgstamo greito krepšinio. Tai davė vaisių lemiamame kėlinyje, kuriame „Lietkabelis“ ir įrodė savo pranašumą bei šventė pergalę.

Pirmas kėlinys

Rungtynių pradžia buvo nerezultatyvi, komandos per pirmas dvi minutes buvo sukrapštę vos po 2 taškelius.

Vėliau tolimą metimą įskraidino Jimmy Baronas, o kitoje barikadų pusėje toliau taškus rinko Žygimantas Skučas, jis buvo pelnęs keturis. Sužaidus pusę kėlinio vilniečiai pirmavo 7:4.

Mindaugas Lukauskis sumedžiojo kamuolį, nuskubėjo į greitą ataką ir pelnė du taškus bei sumažino atsilikimą iki minimumo (7:6).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors „Lietuvos rytas“ surengė keletą tikslių atakų iš eilės be atsako, Kšištofas Lavrinovičius pelnė du taškus su pražangą ir vėl kiek apkarpė turimą deficitą (14:11).

Kėlinys baigėsi sunkiu Artūro Jomanto dvitaškiu, 18:13 pirmavo vilniečiai. Per pirmąsias 10 minučių svečiai prametė visus 6 mestus tritaškius.

Antras kėlinys

Brolis Kšištofas įrodinėjo savo vertę ir krisdamas ant parketo pataikė akrobatinį dvitaškį (18:15). Nors iš toli atakuoti jam sekėsi sunkiai – buvo prametęs visus keturis metimus.

Aistros nesiliovė ir šiose rungtynėse. „Lietuvos ryto“ žaidėjai ir treneriai turėjo daug priekaištų rungtynių arbitrams, tačiau bent jau mačo pradžioje techninių pražangų teisėjai dalinti nesiruošė.

REKLAMA

Nesibaigė ir Žygimanto Skučo kova su vilniečių žaidėjais. Iš pradžių jis lygioje vietoje užsidirbo pražangą prieš Taylorą Browną, vėliau jau sostinės komandos amerikietis neišlaikė ir nugriovė „Lietkabelio“ puolėją.

Pražangą prieš Ž. Skučą puolime užsidirbo Artūras Jomantas, jis buvo labai nepatenkintas tokiu sprendimu, o pats panevėžietis ironiškai plojo teisėjui, priėmusiam šį sprendimą.

Simboliška, bet būtent Ž. Skučas po sėkmingos atkarpos išvedė „Lietkabelį“ į priekį 27:28, bet jau kitoje aikštės pusėje tolimu metimu atsakė T. Brownas (30:28).

REKLAMA

Prieš pat didžiąją pertrauką svečiai smeigė ir pirmąjį savo tritaškį. Tolimą metimą po 10-ties nesėkmingų komandos mėginimų įskraidino Benas Madgenas. Kėlinį dvitaškiu užbaigė Drew Gordonas, į didžiąją pertrauką komandos išėjo aikštės šeimininkams pirmaujant 39:38.

Trečias kėlinys

Po didžiosios pertraukos komandos vėl žaidė apylygiai, tačiau žaidimas nesiklostė Rokui Giedraičiui: jo mestas tritaškis nelietė lanko, o kitoje atakoje puolėjas nepataikė iš po krepšio.

„Lietkabelis“ išrikiavo puikią gynybą ir per pirmas 5 kėlinio minutes varžovams leido įmesti vos 4 taškus, o patys buvo pelnę 9.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidimo tempą svečiai numušinėjo ir neleido varžovams žaisti jų mėgstamo greito krepšinio. Tiesa, keletą greitų atakų Lietuvos rytui“ pavyko surengti ir svarstyklės vėl nusviro jų naudai.

Tai ilgai neužtruko: Mindaugas Lukauskis pataikė tritaškį, o Drew Gordonas užsidirbo techninę pražangą. Kitoje atakoje Ž. Skučas išrašė įspūdingą blogą ir į puolimą išbėgo iš rankų sau virš galvos sudėjęs „stogelį“. Prieš lemiamą ketvirtį „Lietkabelis“ pirmavo 51:55.

Ketvirtas kėlinys

Ketvirtį sėkmingiau pradėjo svečiai, po B. Madgeno dviejų taškų su pražanga jų pranašumas padidėjo iki 7 taškų, o Gintaras Leonavičius tritaškiu skirtumą padidino iki 10-ties (51:61).

REKLAMA

T. Brownas prametė vieną, A. Gudaitis – abu baudų metimus ir „Lietuvos rytas“ nesinaudojo progomis sušvelninti skirtumą. Iškart po to R. Giedraitis smeigė tritaškį, o varžovų klaida pasinaudojęs C. Hannah įmetė dar du. Deficitas sumažėjo iki 6 taškų (57:67).

Komandos apsikeitė sėkmingomis atakomis, o įpusėjus ketvirtajam kėliniui „Lietkabelis“ pirmavo penkiais taškais (60:65), bet tada tolimą bombą įskraidino Mindaugas Lukauskis, vilniečiai neužpuolė, o L. Williamsas ataką užbaigė metimu iš po krepšio (60:70).

Persvarą Panevėžio ekipa išlaikė ir šventė labai svarbią pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų