REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rimas Kurtinatiis jį pavadino metų problema. Drew Gordonas teigia, kad jis žaidžia ne krepšinį. Kazys Maksvytis ironizavo, kad jis tapo liaudies priešu. Tai – Žygimantas Skučas. Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas šeštadienį trečiosioms Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio serijos rungtynėms atvyks į priešišką teritoriją – Vilniaus „Lietuvos ryto“ areną.

Rimas Kurtinatiis jį pavadino metų problema. Drew Gordonas teigia, kad jis žaidžia ne krepšinį. Kazys Maksvytis ironizavo, kad jis tapo liaudies priešu. Tai – Žygimantas Skučas. Panevėžio „Lietkabelio“ puolėjas šeštadienį trečiosioms Lietuvos krepšinio lygos pusfinalio serijos rungtynėms atvyks į priešišką teritoriją – Vilniaus „Lietuvos ryto“ areną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Gordonas – ne pirmas Ž. Skučui adresavęs įrašą

Šaršalas kilo pirmosiose serijos rungtynėse. Ž. Skučas itin kietai kovėsi su „Lietuvos ryto“ puolėjais. Po „Lietkabelio“ aukštaūgio ir D. Gordono kontakto amerikietis krito bei pasruvo krauju.

REKLAMA

Kieta kova tęsėsi ir toliau.

„Tai – dalis emocijų. Paprasčiausiai mes, europiečiai, ramesni, o amerikiečiai, graikai ar ispanai – karštesni. Taigi ir konfliktų su jais daugiau, nes žmonės karščiau reaguoja“, – tv3.lt aiškino Ž. Skučas.

Pirmąsias serijos rungtynes „Lietuvos rytas“ Vilniuje laimėjo – 96:85. Po mačo D. Gordonas sakė, kad tai, ką žaidžia Ž. Skučas nėra krepšinis ir visiškai nesvarbu, ar tai asmeniška, ar ne. Galiausiai amerikietis nepasitenkinimą reiškė savo tviterio paskyroje. „Mėšlas. Tu esi ne toje sporto šakoje. Tiesiog žaisk krepšinį, nedaryk nešvarių dalykų. Jei nori tik sužeisti žmones, turi keisti sporto šaką“, – rašė „Lietuvos ryto“ aukštaūgis.

REKLAMA
REKLAMA

„Lai jis pasiūlo, ką Lietuvoje žaisti. Rinktis kitą sporto šaką neapsimoka finansiškai. Tačiau tegu jis šneka. Paprasčiausiai žaisiu ir viskas, – varžovui atkirto Ž. Skučas. – Ar tai asmeniška? Manau, kad ne. Aš to asmeniškai nepriimu, o jis priima ar ne – jo reikalas. Tačiau čia ne pirmas žaidėjas, kuris apie mane rašo tviteryje. Kas dar? Oi, tai buvo labai seniai. Kai rungtyniavau Nacionalinėje krepšinio lygoje, tą patį padarė kitas amerikietis. Jo net pavardės nebeprisimenu.“

Savęs nešvariu žaidėju nelaiko

Po rungtynių dėmesį į Ž. Skučo žaidimą atkreipė ir „Lietuvos ryto“ strategas R. Kurtinaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neseniai teisėjai bei treneriai turėjo seminarą, vienu jo herojų buvo Ž. Skučas. Jis turi konfliktų su visais krepšininkais ir žaidžia nešvariai. Algimanto Pavilonio paklausiau: kam mes darome tuos seminarus, jei vis tiek žaidžiama nešvariai? Reikia tai stabdyti. Negalime neleisti jam žaisti, bet galime bent įspėti. Tai ne vienos dienos, o visų metų ir šio žaidėjo problema“, – piktinosi treneris.

„Manau, kad jei tai metų problema, ji juk būtų išspręsta, ar ne?“ – retoriškai klausė Ž. Skučas.

O kaip Žygimantas vertina visą kilusį ažiotažą, kurio pagrindinis herojus – jis pats?

„Nesakau, kad tai nereikalingas ažiotažas. Jis skatina žmonių susidomėjimą, rungtynės tampa įdomesnėmis. Nemanau, jog viskas yra tiesa, bet tiesiog į tai žiūriu kaip į rinkodarą“, – kalbėjo „Lietkabelio“ puolėjas.

REKLAMA

Ž. Skučas, sulaukęs klausimo, ar laiko save nešvariu žaidėju, atsako trumpai ir aiškiai: „Nelaikau.“

Čia pat krepšininkas priduria: „Man juokingas pasakymas ne tik apie mane, bet ir apie kitus krepšininkus. Teko girdėti teisėjų frazę, kad yra žaidėjų, kurie stebi, kada arbitrai nemato ir tada daro kažką neleistino. Jei turėčiau tokį sugebėjimą – LKL nežaisčiau. Įsivaizduokite: aikštėje bėgiojame, sekame penkis varžovus, tiek pat komandos draugų ir dar tris teisėjus? Tokiu atveju būčiau apdovanotas supergaliomis.“

REKLAMA

Talentą įveikia juodu darbu

„Lietkabelis“ Panevėžyje išlygino pusfinalio serijos rezultatą – 1:1. Panevėžiečiai nugalėjo 90:73.

„Į Vilnių važiuojame laimėti ir stengsimės tai padaryti, – kovingas Ž. Skučas. – Nesame favoritai, bet, kaip parodė rungtynės Panevėžyje, mums nereikia taktinių sprendimų, jei norime nugalėti. Jie stipresni, bet mes stengiamės, juodai dirbame ir su varžovų talentu kovojame darbu.“

„Lietkabelis“ su „Lietuvos rytu“ žais septintą kartą sezone. „Manau, nustebinti varžovų nelabai įmanoma, bet ar to reikia? Mūsų komanda universalesnė, turime ir iš toli pataikančių, ir nepataikančių centrų, tad stengsimės žaisti taip pat, kaip Panevėžyje – kovoti“, – žadėjo Ž. Skučas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžyje krepšinio pasaulį nustebino visus metus tylėjęs Darjušas Lavrinovičius. Jis sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes, pelnęs 20 taškų ir atkovojęs šešis kamuolius.

„Darjušas treniruotėse gerai atrodo visą pavasarį. Toks jo mačas brendo. Daug lemia ir tai, kad nerungtyniauja Donatas Tarolis. Darjušas gauna daugiau laiko, įsižaidžia“, – mano Ž. Skučas.

Žygimantai, nurašai komandos draugą D. Tarolį? „Kol kas Darjušas šioje serijoje geriau. Prieš antrąsias rungtynes sakiau, kad jei atsitiks toks stebuklas ir jis žais taip, kaip prieš sezoną, laimėsime. Taip ir įvyko“, – juokėsi Žygimantas.

REKLAMA

„Lietkabelis“ Vilniuje nė karto nėra laimėjęs. Ž. Skučo nuomone, tai seriją daro sunkesnę, bet panevėžiečiai sieks sukurti dar vieną stebuklą.

Sostinėje bus ypatingas Ž. Skučo sutikimas. Praėjusiame mače Žygimantas sulaukė itin garsaus „Lietuvos ryto“ arenos švilpimo.

„Manau, šįkart sutikimas bus dar karštesnis. Ar tai man turi įtakos? Žinoma. Žaidžiu geriau“, – tikina Ž. Skučas.

Panevėžyje liaudies priešu nesijaučia

Po pirmųjų serijos rungtynių Vilniuje auklėtinį spaudos konferencijoje užstojo „Lietkabelio“ strategas K. Maksvytis.

REKLAMA

„Ž. Skučas yra liaudies priešas numeris vienas. Jis klausė Žygimanto Janavičiaus, kodėl neatliko jam perdavimo, bet teisėjas manė, kad Žygimantas rėkė ant arbitrų ir skyrė techninę pražangą, – kalbėjo treneris. – Teisėjai per daug gaudo Ž. Skučo vaidybą. Tai buvo vienas momentų, kai varžovai perlaužė rungtynes.“

Ar pats Ž. Skučas jaučiasi liaudies priešu? „Nežinau… Dabar gyvenu Panevėžyje, ne Vilniuje. Sostinėje galbūt jausčiausi“, – šypsojosi krepšininkas.

Nors Žygmantas – pagrindinis vienos stipriausių Lietuvos komandų sunkusis krašto puolėjas, jam vietos išplėstiniame šalies rinktinės sąraše, į kurį pateko 31 krepšininkas, neatsirado.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nežinau, esu realistas ar pesimistas, bet tikrai nesitikėjau, kad mane įtrauks. Manau, treneris Dainius Adomaitis priėmė labai gerą sprendimą – įrašė pačius geriausius patyrusius žaidėjus ir būrį jaunų aukštaūgių, kuriems tai – puiki motyvacija bei paskata“, – analizavo 201 centimetro puolėjas.

Tačiau tarp Ž. Sučo minėtų jaunų krepšininkų jo nėra. „Aš jau nebejaunas“, – atkerta 25-erių aukštaūgis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų