REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilnius. „Crown Plaza“ viešbutis. Kostiumais pasipuošę Lietuvos futbolo valdžios atstovai rinkosi į LFF konferenciją, o už durų susirinko nedidelė grupelė žmonių, kuri norėjo parodyti, kad su futbolu šalyje ne viskas yra gerai.

Vilnius. „Crown Plaza“ viešbutis. Kostiumais pasipuošę Lietuvos futbolo valdžios atstovai rinkosi į LFF konferenciją, o už durų susirinko nedidelė grupelė žmonių, kuri norėjo parodyti, kad su futbolu šalyje ne viskas yra gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nubrauktas populiarusis užrašas „Wenger out“, o po juo – „Stankus out“. Lipdukai su užrašais „LFF, pavargai – keiskis“ – tai mintys, kurias su savimi atsinešė tie maždaug 15 futbolo mylėtojų.

REKLAMA

Nors socialiniame tinkle „Facebook“ mygtuką „dalyvausiu“ buvo paspaudę daugiau nei 60 žmonių, o susidomėjimą išreiškė 360, atvykti nutarė mažoji dalis.

Kai LFF konferencijos dalyviai užsidarė salėje, o žiniasklaidos atstovai buvo išprašyti į koridorių, tie keliolika žmonių toliau stovėjo prie viešbučio įėjimo.

Vienas vaikinas kalbėtis atsisakė. Jis tokį sprendimą argumentavo tuo, kad viskas matosi apsidairius. Jo nuomone, atėjusių žmonių skaičius puikiai atspindi, kaip futbolas žmonėms iš tikrųjų rūpi.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš šio kuklaus mitingo organizatorių – Agnė Žiūkaitė. Mergina sako, kad susibūrimą prieš svarbų LFF posėdį organizavo futbolo puslapis „Sveiks, valio“. - Kokią žinią norėjote atnešti? – portalas tv3.lt paklausė A. Žūkaitės.

- Kad mums rūpi, kas vyksta federacijoje, kad mes norime jos skaidrios, kad būtų sąžininga institucija ir atstovautų Lietuvos futbolo bendruomenei, o ne pavienius atvejus.

- Kaip manot, ar tai turės įtakos?

- Manau, kad taip. Žiniasklaida turės įtakos, nes nušvies, gal žmones tai paskatins telktis ir įkurti kokią nors fanų asociaciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar tokia asociacijų būtų reikalinga?

- Aš manau, kad taip, jau 2012-siais buvo apie tai kalbų. Gal pašaliniai žmonės, kurie nėra federacijoje, bet turi kažkokių pastabų, galėtų prisidėti, į tai turėtų būti atsižvelgiama. Visi sirgaliai linki to paties – kad kiltų futbolo lygis ir padėtis gerėtų.

- Yra ruošiamasi panaikinti prezidento galias, ar teigiamas būtų toks žingsnis?

- Nemanau, kad teigiamas. Kaip pats Eimontas minėjo, UEFA ir FIFA atstovai gan keistai į tai sureagavo. Manau, kad tai grasinimas iš Stankaus, norint parodyti galią.

REKLAMA

- Ar yra kažkoks pasitikėjimas Vykdomuoju komitetu?

- Tas Vykdomasis komitetas yra susiskaldęs į dvi grupes. Iš visos Lietuvos futbolo patirties galime pasakyti, kurie asmenys, kaip Vaškūnas ar Stankus, atnešė pokyčių futbolui, kurie – ne. Mes iš jų darbų žinome, kad nieko gero jie nepadarys.

- Kaip Edvino Eimonto darbą vertinat?

- Teigiamai, nes jis sudarė darbo grupę, kuri parengė įstatus tam, kad federacija taptų atviresnė futbolo bendruomenei, kas yra labai svarbu. Manau, kad visi sirgaliai to tikisi ir laukia. Atvirumas yra didžiulis pliusas, Eimontas yra atviras žiniasklaidai.

- Kas turėtų įvykti, kad tokia situacija pasikeistų?

- Turėtų būti išrautos dabartinės šaknys, giminystės ryšiai. Kad būtų apribota, kas gali dirbti federacijoje. Natūralu, kad federacija taptų daug skaidresnė ir patikimesnė, jei Vykdomajame komitete sėdėtų klubų atstovai, mėgėjų klubų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų