REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Paplūdimys (nuotr. Fotodiena.lt)

Ilgai mus kankinęs pavasaris pagaliau nusprendė nuleisti rankas ir palepinti. Ateinantis savaitgalis atneš sausus, gražius, vasariškus orus. Tikrai bus kuo pasidžiaugti, nes kai kur šils, o tiksliau, kais ir iki +26 laipsnių.

24

Ilgai mus kankinęs pavasaris pagaliau nusprendė nuleisti rankas ir palepinti. Ateinantis savaitgalis atneš sausus, gražius, vasariškus orus. Tikrai bus kuo pasidžiaugti, nes kai kur šils, o tiksliau, kais ir iki +26 laipsnių.

REKLAMA

Penktadienio naktį vyraus debesuoti su pragiedruliais orai. Kritulių nenumatoma. Vilniuje bus +13 laipsnių, Kaune +12, Panevėžyje +15 laipsnis, Šiauliuose +12, Klaipėdoje +13 laipsnių.

Dieną mus lydės saulė, kurią kartais užgoš vienas kitas debesėlis Penktadienis dovanos +22.. +25 laipsnių temperatūrą, pajūryje bus +20 laipsnių.

Šeštadienį dar neregėta šiluma

Šeštadienio naktis bus giedra. Vilniuje bus +9 laipsniai, Kaune +10 laipsnių, Klaipėdoje +13 laipsnių, Šiauliuose ir Panevėžyje +12 laipsnių. Vėjas nežymus, jo beveik nejusime.

Diena džiugins saule, dangus bus nubertas plonais debesėliais. Temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +24..+26 laipsnius. Tik pajūryje bus +20 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šeštadienis ir sekmadienis bus labai puikios dienos, todėl belieka tik pasidžiaugti. Jau ir penktadienį taip bus, visas tas laikas bus puikus“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Sekmadienį gali palyti

Sekmadienio naktį lietus neprognozuojamas bus +13...+15 laipsnių. Dieną temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +20..+22 laipsnius. Rytinėje Lietuvos dalyje gali trumpai palyti.

„Sekmadienį, su tokiu dideliu klaustuku, kur nors Zarasų krašte, arba čia apie Vilnių, rytinėje Lietuvos dalyje, gali koks nors lašelis kaptelėti. Bet jeigu kalbame apie kitas Lietuvos dalis, tai ir sekmadienį nieko tokio nebus. Yra nusistovėję tam tikro tipo orai, tokie ramūs, vasariškai šilti, to lietaus labai nedaug gali būti ir taip tęsis iki kitos savaitės vidurio“,– kalbėjo sinoptikas.

REKLAMA
REKLAMA

Kita savaitė taip pat bus šilta 

Pirmadienio naktį temperatūra sieks +10 – 11 laipsnių, naktis bus debesuota, bet be kritulių.

Diena temperatūra kils iki + 20 – 21 laipsnių. Kritulių nenumatoma.

Panaši orų tendencija laikysis iki trečiadienio, kuomet atkeliaus ciklonas su lietumis, jis palaistys daržus, nuplaus žiedadulkes ir kiek sumažins temperatūrą.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai šyla vis greičiau. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie +9–16 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +12 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +11 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 14 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +15 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +14 laipsnių, Nemune (Druskininkuose) +16 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +14 laipsnių, Kuršių mariose +16 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų