REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
„Google“ pristatė naująją „Android“ versiją (nuotr. YouTube)

„Google“ kasmetinėje „Google I/O 2017“ konferencijoje pristatė naują „Android“ versiją.

9

„Google“ kasmetinėje „Google I/O 2017“ konferencijoje pristatė naują „Android“ versiją.

REKLAMA

Kūrėjai eilinį sykį atkreipė dėmesį į būtinybę optimizuoti sistemą ir pagerinti jos autonomiškumą. Naujasis „Android O“ pasižymės naujais apribojimais programėlėms, kurios dirba foniniame režime, kas padeda paspartinti įrenginio darbą. Fone dirbančios programos, kurios yra laikinai „užmigdomos“, kol jų vėl neprireikia vartotojui, nuo šiol negalės intensyviai naudotis internetu ir GPS palydovo duomenimis. Taip pat programėlių parduotuvėje pasirodys nauja apsaugos nuo kenkėjiškų programų programinė įranga.

Naujojoje sistemoje taip pat atsirado nauji ikonėlių žymekliai, kurie nurodo kiek ši programėlė turi naujų pranešimų. Nuspaudus ir palaikius ilgiau, galima iškart perskaityti pranešimą. Tiesa, ši sistema nėra naujovė iOS ir kai kuriems kitų gamintojų pradžios programų naudotojams. Pačios piktogramos, pranešama, tapo adaptyvios ir automatiškai prisiderina prie bendros sistemos išvaizdos.

REKLAMA
REKLAMA

Atsirado patobulinimų ir daugiafunkcinėje sistemoje. Dabar kai kuriems priedams yra leidžiama funkcija „vaizdas vaizde“. Tokiu būdu vaizdo įrašą nuo šiol bus galima paleisti virš kitos programos, jį galima bus perkelti į kitą vieną ar keisti jo dydį. Pakeitimų sulaukė nustatymų skyrelis, taip pat viršutinė informacinė juosta, pranešimų sistema ir kiti sistemos elementai.

Naujosios sistemos beta versija jau yra „Google“ puslapyje, ją galima įdiegti į „Nexus 5X/6P“, „Pixel“ ir „Pixel XL“, o taip pat „Nexus Player“ ir „Pixel C“. Galutinės versijos išleidimo data kol kas nėra skelbiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų