REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausiomis dienomis orai toliau sėkmingai šils, bet kartais gali praslinkti ir lietaus debesys. Šią naktį numatomos šalnos.

Artimiausiomis dienomis orai toliau sėkmingai šils, bet kartais gali praslinkti ir lietaus debesys. Šią naktį numatomos šalnos.

REKLAMA

Trečiadienio naktį vyraus giedri orai. Kritulių nenumatoma. Daugelyje rytinių ir vietomis vakariniuose Lietuvos rajonuose numatomos šalnos minus 0–4 °C.Vilniuje bus apie 0 laipsnių, Kaune bei Panevėžyje +2 laipsnis, Šiauliuose +3, Klaipėdoje +6 laipsniai.

Dieną vakariniuose rajonuose vietomis palis. Trečiadienis dovanos +17–20 laipsnių temperatūrą. Šilčiausia bus šiaurinėje Lietuvos dalyje, vėsiausia – vakarinėje.

Ketvirtadienį trumpai palis

Ketvirtadienio naktį Vilniuje bus +7 laipsniai, Kaune +11 laipsnių, Klaipėdoje +11 laipsnių, Šiauliuose ir Panevėžyje +11 laipsnių. Naktį pajūryje gali kiek palyti.

Dieną rytinėje Lietuvos pusėje taip pat trumpai palis. Kitur bus debesuoti orai, bet šilti. Temperatūra beveik visoje Lietuvoje sieks +18 – 19 laipsnių. Tik pajūryje +16 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios savaitės antroje pusėje vėjas pasisuks iš pietų ir atneš malonų bei šiltą orą. Pradedant ketvirtadieniu oras Lietuvos link pradės keliauti iš Pietų Europos. Vadinasi, šį savaitgalį prasidėjusi vasara grįš ir įsitvirtins“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

REKLAMA

Penktadienis ir savaitgalis neš džiugius orus

Penktadienio naktį temperatūra šoktels dar aukščiau. Bus +9 – 12 laipsnių, naktis bus debesuota, bet be kritulių. Diena taip pat bus šilta, mus džiugins saulė. Temperatūra kils iki + 20 – 22 laipsnių. Vėjas numatomas nestiprus, iš pietų, 2–3 m/s.

Savaitgalį atkeliaus dar šiltesni orai. Naktimis apie šalnas galvoti jau neteks, šils iki +10 –13 laipsnių. Dienomis bus +22 - 23 laipsniai. Tai reiškia, kad iš spintos jau galima traukti sukneles, marškinėlius, taip pat ieškoti kompanijos kelionėms į gamtą.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai kol kas šyla lėtai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie +8–14 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +9 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +9 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra 13 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +14 laipsnių, Neryje (Vilniuje) +13 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) +14 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) +13 laipsnių, Kuršių mariose +12 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų