REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 15-ąją -tarptautinę šeimos dieną- smagiausia paminėti šeimos ir artimųjų rate, pavyzdžiui, žiūrint ir vaikams, ir suaugusiems įdomų filmą. Puikiu pasirinkimu gali tapti ne tik nuolatos vaikams rodomi animaciniai, tačiau ir vaidybiniai filmai - žaismingos šeimyninės komedijos ar nuotykių istorijos, kuriuose susipina įdomus siužetas ir netikėtos veikėjams nutinkančios situacijos.

Gegužės 15-ąją -tarptautinę šeimos dieną- smagiausia paminėti šeimos ir artimųjų rate, pavyzdžiui, žiūrint ir vaikams, ir suaugusiems įdomų filmą. Puikiu pasirinkimu gali tapti ne tik nuolatos vaikams rodomi animaciniai, tačiau ir vaidybiniai filmai - žaismingos šeimyninės komedijos ar nuotykių istorijos, kuriuose susipina įdomus siužetas ir netikėtos veikėjams nutinkančios situacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pelėdų karalystės sargai (angl. „Legend Of The Guardians: Owls Of Ga'hoole“). Visą gyvenimą svajojęs pamatyti nežinia ar egzistuojančius Pelėdų Karalystės sargus, geraširdis pelėdžiukas Sorenas pakliūna į bėdą. Blogosioms pelėdoms renkant armiją ir ketinant nuversti gerųjų pelėdų – Gahulo sargų – valdžią, mažasis pelėdžiukas leidžiasi į varginančią kelionę, kurioje tikisi rasti Gahulo sargus ir susigrąžinti prarastą šeimą. Išskridęs ieškoti legendų jis pats tampa legenda.

REKLAMA

Dinamiškas ir efektingas kompiuterinės grafikos animacinis filmas kalba šeimos, garbės, draugystės, drąsos, atkaklumo ir svajonių temomis, o jo realistiškumas nepaliks abejingų nei mažylių, nei suaugusiųjų tarpe – filmo kūrėjai ne vieną mėnesį praleido gyvendami pelėdų fermose, kur stebėjo jų kūno sandarą, mitybą, elgseną ir tyrė psichologiją.

Didysis Gerulis Milžinas (angl. „The BFG“). Našlaičių prieglaudoje gyvenanti Sofija – knygų pasaulyje paskendusi smalsuolė, vieną dieną sutinkantį geraširdį ir taikų milžiną. Deja, kaip paaiškėja – ne visi milžinai tokie – dauguma jų pikti ir baisūs, valgo mažus vaikus ir ketina užgrobti žmonių pasaulį. Padėdama savo naujajam draugui, Sofija leidžiasi į pavojingą ir nuotykių kupiną kelionę, kurioje jiedu tikisi išvyti bloguosius milžinus ir sugrąžinti pasauliui prarastą gėrį.

REKLAMA
REKLAMA

Sukurtas remiantis garsaus vaikų rašytojo Roald Dahl knygos pagrindu, filmas „Didydis Gerulis Milžinas“ pradėtas kurti dar prieš 25 metus, o režisuoti jį stojo pats Stevenas Spielbergas. Rašytojas, kurio pagrindu sukurtas šis filmas – žmogus, kurio plunksna parašė knygas „Čarlis ir šokolado fabrikas“, „Nuostabusis ponas Lapinas“, „Matilda“ ir „Raganos“, tad nusivylimas filmu tiesiog neįmanomas.

Auksinis kompasas (angl. „The Golden Compass“). Už geriausius vizualinius efektus Oskaru apdovanotas filmas pasakoja istoriją apie dvylikametę Lirą, kuri, siekdama išgelbėti pagrobtą draugą, leidžiasi į kelionę Šiaurės ašigalin. Pagalbos ranką mergaitei tiesia Šiaurės Fėjos ir didžiulis lokys, tačiau kelią pastoti linkusi armijai monstrų vadovaujanti Misis Koulter.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingais kostiumais, dekoracijomis, specialiaisiais efektais ir gyvūnų gausa pasižymintis filmas buvo kuriamas net keliose šalyse. Įspūdingiausi kadrai buvo filmuojami Norvegijoje esančiame Bergeno mieste, tačiau juose nesifilmavo joks filme vaidinantis aktorius, nes nei viena draudimo bendrovė nesutiko apdrausti aktorių, kuriems būtų tekę susidurti su ekstremaliais temperatūrų pokyčiais ir tikra norvegiška žiema. Tikrų tikriausia nuotykių Odisėja nepaliks abejingų – vaikai liks sužavėti magiškos aplinkos ir veikėjų, o tėvai kiek neįprastame sau amplua išvys gražuolę Nicole Kidman ir agentą 007 Danielį Craigą.

REKLAMA

Katės ir šunys 2: kačių kerštas (angl. „Cats & Dogs: The Revenge Of Kitty Galore“). Kaip pasaulis senas šunų ir kačių karas perauga į neregėto masto karinius veiksmus – vieni kitus sunaikinti pasiruošę gyvūnai kovoja dėl galimybės viešpatauti pasaulyje, tačiau kuomet juos prispaudžia bėda, šunys ir katės priversti vienytis ir gelbėti ne tik savo uodegas, tačiau ir žmoniją. Bene daugiausiai letenų, ausų ir uodegų į vieną filmavimo aikštelę subūręs filmas ypač patiks mažiesiems, auginantiems gyvūnus – galbūt ir jūsų namuose tupintis augintinis vykdo slaptą žmonijos išgelbėjimo misiją?

REKLAMA

Vienas namuose (angl. „Home Alone“). Kultinis 1990-ųjų filmas, iki šiol daugumos žiūrimas per kiekvienas Kalėdas, aktualus ne tik šaltuoju metų laiku. Mažas berniukas, pamirštas namuose kelionėn išsiruošusios šeimos, ir jo tykantys nuotykiai tapo tikrų tikriausia kino klasika, „Vieną namuose“ pavertusi ne tik vienu žiūrimiausių kalėdinių filmų, tačiau ir įtraukusi jį į Gineso rekordų knygą kaip daugiausiai pajamų uždirbusią komediją.

Privaloma mylėti šunis (angl. „Must Love Dogs“). Skyrybas išgyvenančią Sarą seserys užregistruoja pažinčių portale, o būsimiems kandidatams į sesers širdį iškelia sąlygą – būtina mylėti šunis. Taip jos kelyje atsiranda Džeikas... Žaviu filmo elementu tampa niūfaundlendo veislės kalytė vardu „Motina Teresė“. Filmavimo aikštelėje jos vaidmenį atliko pusės metų amžiaus kalytės Molė ir Meiv, kurias filmo režisierius Gary David Goldberg savo namuose priglaudė iškart po juostos filmavimo darbų pabaigos. Žiūrint šį filmą mielas šunelis iš televizijos ekrano kaipmat sužavės šeimą, o mažieji ne tik imsis prašyti tokio pat augintinio, tačiau ir svarstys jau turimo draugo vardo keitimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie „Viasat“

„Viasat“ – didžiausia skaitmeninės palydovinės televizijos operatorė Baltijos regione ir viena iš mokamos televizijos lyderių Lietuvoje. „Viasat“ siūlo įvairius autorinius kanalus bei pirmąją ir vienintelę Lietuvoje videotransliacijų internetu platformą „Viaplay“. Kompanija priklauso tarptautinei žiniasklaidos ir televizijos transliuotojų grupei „Modern Times Group“ (MTG), kuri veikia keturiuose žemynuose ir teikia nemokamos ir mokamos televizijos, radijo ir turinio kūrimo paslaugas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų