REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Portugalijos atstovas Eurovizijoje (nuotr. SCANPIX)

26 šalys ir tik viena svarbiausia vieta – pirmoji. Šį vakarą visa Europa susėdo prie televizijos ekranų tam, kad sužinotų šalį, kuri visus metus galės džiaugtis „Eurovizijos“ pergalės laurais.

29

26 šalys ir tik viena svarbiausia vieta – pirmoji. Šį vakarą visa Europa susėdo prie televizijos ekranų tam, kad sužinotų šalį, kuri visus metus galės džiaugtis „Eurovizijos“ pergalės laurais.

REKLAMA

Prieš finalą buvo pranašaujama, kad mūsų visų laukia tikrai įdomus vakaras ir įnirtinga kova, mat nuspėti favoritus darėsi vis sunkiau. Nuo pat pradžių skelbta, kad realiausi kandidatai laimėti yra Italijos, Švedijos ir Belgijos atstovai, tačiau situacija prieš finalą stipriai pasikeitė – pasaulį sužavėjo svajingasis Portugalijos atstovas.

Didžiajame finale iš viso susikovė 26 Europos šalys (eilės tvarka): Izraelis, Lenkija, Baltarusija, Austrija, Armėnija, Olandija, Moldova, Vengrija, Italija, Danija, Portugalija, Azerbaidžanas, Kroatija, Australija, Graikija, Ispanija, Norvegija, Didžioji Britanija, Kipras, Rumunija, Vokietija, Ukraina, Belgija, Švedija, Bulgarija ir Prancūzija.

Lietuvos finale, deja, neišvydome, tačiau turėjome galimybę balsuoti už norimą atlikėją. Tai buvo pirmasis „Eurovizijos“ finalas nuo 2014 metų, kuriame neišvydome nė vienos iš trijų Baltijos šalių.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvių pasirodymai finale:

Izraelis

 

Lenkija

 

Baltarusija

 

Austrija

 

Armėnija

 

Nyderlandai

 

Moldova

 

Vengrija

 

Italija

 

Danija

 

Portugalija

 

Azerbaidžanas

 

Kroatija

 

Australija

 

Graikija

 

Ispanija

 

Norvegija

 

Didžioji Britanija

 

Kipras

 

Rumunija

 

Vokietija

 

Ukraina

 

Belgija

 

Švedija

 

Bulgarija

 

Prancūzija

 

Po konkursinių pasirodymų „Eurovizijos“ scenoje pasirodė ukrainietė Ruslana, kuri pristatė naują savo dainą „It's Magical“. Dieną prieš savo pasirodymą Ruslana užtikrintai sakė tikinti, jog su šia daina galėtų laimėti „Eurovizijos“ konkursą dar kartą. Šią dainą ir šou paruošė „senoji“ Ruslanos komanda, su kuria atlikėja dirbo prieš trylika metų. Tada jai pavyko pavergti Europos širdis su daina „Wild Dances“. 

REKLAMA

Vėliau į sceną žengė elektrofolko grupė „Onuka“, kuri sugebėjo savo pasirodymu nustebinti ne vieną klasikinį „Eurovizijos“ gerbėją. 

Scenoje pasirodžiusios į Kijevą „Euroviziją“ atvežusios Jamalos pasirodymo vos nesugadino į sceną įlupusio gerbėjo šokis. Tiesioginio eterio metu jis spėjo į kameros parodyti savo užpakalį. Apsauga sureagavo ir Australijos vėliava pasipuošęs žiūrovas buvo pašalintas nuo scenos.

Netrukus prasidėjo balų skelbimas.

Lietuvos 12 balų iškeliavo Portugalijai, 10 balų - Norvegijai, 8 - Italijai. Estija 12 balų atidavė Bulgarijai. Įpusėjus balsų skelbimui tvirtai pirmą poziciją užsiėmė Portugalija su 186-ais balais. Antroje pozicijoje buvo Bulgarija su 132-iem balais. Savo balus paskelbus 33-ims šalims nebeliko intrigos. Jau visi suprato, kad kitais metais konkursas keliasi į Portugaliją. 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų