REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Bilietas (nuotr. Business Insider)
8

 

Daugybė žmonių kasdien savo socialinių tinklų „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“ paskyrose dalijasi savo būsimų kelionių džiaugsmu – rodo nuotraukas, kuriose matyti kelionių dokumentai. Ir nors tai dažnam atrodo, kad tai nekaltas džiaugsmas dėl būsimų nuotykių, nuo to įspėjama susilaikyti. Iš lėktuvo bilieto barkodo galima išgauti labai daug informacijos, įspėja saugumo ekspertas Brianas Krebsas.

 

Anot eksperto, bet kas gali pasidaryti pasidaryti ekrano atvaizdą ir patalpinti jį į barkodų nuskaitymo programą. Tuomet jam ar jai pasidaro prieinama tokia informacija kaip jūsų vardas, keliautojo avialinijomis numeris ir net su jūsų kelionėmis susijusi informacija.

Tokia informacija prieš jus gali būti panaudota įvairiais būdais. Pirmiausiai, pasinaudojant tokia informacija galima bandyti prisijungti prie jūsų paskyros avialinijų puslapiuose. Tai leistų, pavyzdžiui, atšaukti jūsų skrydžius arba keisti sėdėjimo vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieiga, kuria galite naudotis su tokia informacija, labai priklauso nuo avialinijų, iš kurių yra pirktas bilietas. Tačiau yra patartina ne tik nesidalinti savo bilietais socialiniuose tinkluose, bet ir po kelionių sunaikinti kelionės dokumentus, ant kurių yra barkodai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų