REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos kelionių organizatorė „Travel RSP“ neturi teisės veikti Lietuvoje, nes įmonė nėra įtraukta į tokių paslaugų teikėjų sąrašą, pareiškė Valstybinės turizmo departamentas (VTD).

Latvijos kelionių organizatorė „Travel RSP“ neturi teisės veikti Lietuvoje, nes įmonė nėra įtraukta į tokių paslaugų teikėjų sąrašą, pareiškė Valstybinės turizmo departamentas (VTD).

REKLAMA

 

Jo teigimu, „Travel RSP“ keliones parduodanti Lietuvos kelionių agenta „Kodėl gi ne LT“ žino, kad Latvijos įmonė neturi teisės veikti Lietuvoje, tačiau pripažįsta, kad departamentas latviams negali pritaikyti sankcijų. „Kodėl gi ne LT“ patvirtina, kad pardavinėja „Travel RSP“ keliones ir šios veiklos atsisakyti neketina.

Pasak VTD atstovės spaudai Gerdos Butkuvienės, departamentas neragina atsisakyti jau įsigytų „Travel RSP“ kelionių, tačiau perspėja žmones, kurie dar planuoja jas pirkti.

„Mes labiau norėtume įspėti tuos, kurie dar nėra įsigiję „Travel RSP“ organizuojamų kelionių. Tie, kurie jas jau turi, jie turi važiuoti ir viskas galbūt bus gerai. Mes tik norime, kad jie žinotų, kad jei kažkas atsitiks, Lietuvoje jiems nelabai kas padės, nes organizatorius yra įsteigtas Latvijoje (....) Aiškintis arba, blogiausiu atveju, bylinėtis teks su Latvijos institucijomis“, - BNS sakė G.Butkuvienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes turistus visada raginame pasitikrinti, ar kelionių organizatorius yra legalus, ar jis teisėtai veikia Lietuvoje“, - pridūrė ji.

„Kodėl gi ne LT“ direktorės Vaidos Tamulienės teigimu, bendrovė pardavinėja kelių Latvijos kelionių organizatorių, įskaitant ir „Travel RSP“, keliones, ir šios veiklos atsisakyti neketina.

REKLAMA

„Mes dirbame ne su viena Latvijos agentūra, išvykimas yra iš Rygos. Mes galime pardavinėti ir Čekijos, ir kitų šalių kompanijų keliones. Mes esame apie tai kalbėję su Turizmo departamentu, pateikėme jiems nuorodas į „Travel RSP“ interneto svetainę, kur aiškiai parašyta, kad kelionės organizuojamos iš Rygos“, - BNS tvirtino V.Tamulienė.

VTD teigimu, jei konkretaus turisto kelionė prasideda Lietuvoje, nepriklausomai nuo to, iš kur kelionę pradeda kiti grupės turistai, ją gali vykdyti tik kelionių organizatorius, turintis departamento išduotą pažymėjimą arba įtrauktas į galinčių laikinai teikti paslaugas Lietuvoje teikėjų sąrašą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų