REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei norite nueiti į sąmonės plėtimo seminarą, pasiūlymų yra labai daug. Vienas praktiškiausių praktinių mokymų, kuriuos rekomenduoju tiek vyrams, tiek moterims – tai Dmitrijaus Trockio mokymai. Kodėl? Jis skatina mus būti savimi. Tai, anot lektoriaus, veikia gydančiai kiekvieną žmogų ir jo artimuosius.

Jei norite nueiti į sąmonės plėtimo seminarą, pasiūlymų yra labai daug. Vienas praktiškiausių praktinių mokymų, kuriuos rekomenduoju tiek vyrams, tiek moterims – tai Dmitrijaus Trockio mokymai. Kodėl? Jis skatina mus būti savimi. Tai, anot lektoriaus, veikia gydančiai kiekvieną žmogų ir jo artimuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dmitrijus Trockis – žinomas chiromantas, kuris nebepasakoja žmonėms apie jų ateitį. Dmitrijus tiki, kad kiekvienas žmogus pajėgus rašyti savo gyvenimo scenarijų. Lektorius save vadina lektoriumi tinginiu, nes mano, jog geriausia yra tai, kas paprasta. Laimės raktas – taip pat paprastume.

REKLAMA

Dmitrijus Trockis mano, jog sudėtingus santykius žmonės patiria todėl, kad pasikeitė žmonių gyvenimo tikslai, vertybės. Labiausiai jį domina – ką daryti? Praktinių seminarų lektorius tiki, jog verta remtis laiko patikrintais dalykais. Nesvarbu, kokiais šventarščiais remiamės, svarbu, kad jų dėka galime bandyti atsipainioti. Kitaip tariant, kai žmogui sunku, jis visada gali pasitikrinti, ar jo laikrodis sutampa su Amžinybe. Kuo labiau individualus egoistiškas žmogaus laikrodis panašus į Visatos laikrodį, tuo daugiau laimės žmogus išgyvena realybėje. Be filosofinių įžvalgų toli nenueisime. Tačiau yra ir keli praktiniai akcentai.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbūs vyrų ir moterų skirtumai

Dvasinių seminarų lektorius Dmitrijus Trockis teigia, kad vyriškasis protas sugeba susikoncentruoti ties vienu dalyku kur kas ilgiau nei moterų protas. Todėl senovėje išminčiai sakydavo, kad vyras yra gimęs siekti ilgalaikių tikslų. Vyrai pajėgūs ne tik siekti tikslų, bet ir matyti perspektyvą, o tai jiems padeda įžvelgti gyvenimo prasmę.

Kada vyras pasieks sėkmės? Kai jis prisiims šimtaprocentinę atsakomybę už savo mintis, žodžius ir elgesį. Kitaip tariant, vyro mintys, žodžiai ir elgesys turi būti susiję.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris yra labiau jaučiantis sutvėrimas. Jai sunku, anot išminčių, ilgą laiką koncentruotis ties vienu ir tuo pačiu dalyku. Todėl dažnai moteris vadovaujasi savo pajautimais, kurie keičiasi, nei protu, mąstymu. Moters jautrumas yra didžiulis. Ji – lyg atviras nervas, sugeriantis aplinką, diferencijuojantis informaciją ir sukuriantis naują būseną. Būtent ši sukurta moters būsena – arba kuria, arba griauna.

Kokia moteris sulaukia sėkmės? Ta, kuri prisiima šimtaprocentinę atsakomybę už savo jausmus, patyrimus mokosi įsileisti į save ir rūpinasi, kokias būsenas atiduoti aplinkiniams. Dmitrijus teigia, kad moteris pajėgi labai tiksliai pajausti, ko reikia kiekvienam jos artimui, kad jis pasiektų savo tikslo. Jei moteris neturi partnerio, ji save gali išreikšti kitaip: rūpintis aplinka, kurti švarą, tvarką, grožį ir taip investuoti į savo sėkmingą rytojų ir potencialų partnerį.

REKLAMA

Moterys ir darbas

Labai daug mokymų atstovauja požiūrį, jog moteris neturėtų dirbti, o visą savo energiją turėtų skirti namuose, šeimai, vaikams, vyrui ir pan. Dmitrijus į žmogų žiūri kaip į sielą, kuri turi tam tikrų uždavinių. Anot lektoriaus, moteris gali daryti, ką nori, kada nori ir su kuo nori. Svarbiausia – ji turėtų investuoti savo jausmus į aplinką, ji turėtų kurti tiek namuose, tiek darbe.

Ir tokia veikla niekaip nemažina moters moteriškumo, priešingai, padeda jai stiprinti savo prigimtinę moterišką energiją. Moteris yra puiki organizatorė. Ji savo jautrumo ir jausmų pagalba gali sukurti bet ką. Todėl sakoma, kad moterį myli vyrai ne už protą, o už jausmus.

REKLAMA

Moterys ir jausmai

Daug moterų klausia: ką daryti, jei metų jau ne 18, o jausmų išraiškos nėra? Dmitrijus Trockis siūlo daryti viską. Didelė dalis moterų pradeda lankyti įvairiausius seminarus, mokosi medituoti ar kitokių technikų. Ir vieną dieną visu tuo nusivilia. Šio nemalonaus jausmo labai reikia, kad moteris pradėtų jausti. Moteris – tai ta būtybė, kuri vardan savo jausmų nieko neturi daryti specialiai.

Daug moterų gali papasakoti joms skausmingų istorijų. Svarbu suprasti, kad jos nėra nei geros, nei blogos. Tiesiog Visata taip myli moterį, kad padarys viską, kad tik moteris pradėtų jausti. Vienoms siunčiu stiprias situacijas, kuriose moterys patiria malonumo. Kitoms siunčia krizes. Po šimtų mokymų, po nusivylimų jais, moterys įsisąmonina, kad tik tas, kuris moka nekęsti, moka ir mylėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nežinai, ką dabar tau daryti? Lektorius duoda vieną patarimą: investuok į aplinką, kurk joje ką nors, pvz. augink gėles, piešk, dainuok ir pan. Pasirodo, net rašydama šį tekstą, rinkdama medžiagą apie Dmitrijų, aš struktūruoju aplinką ir prisidedu prie kūrybos. O kūryba paskatins jausmus. Moteris yra lyg gėlė. Jai nereikia nieko daryti, tik žydėti. Trockis netgi sako, jog žodis „praktika“ yra susijusios su vyrais, moterims nereikia jokių praktikų. Nebent tų, kurios padės įsitikinti moteriai, kad visa tai, ko moteris ieškojo, buvo arčiau nei jos pačios oda. Moteris save turi laikyti gėle ir išmokti tiesiog žydėti, skleisti savo aromatą.

REKLAMA

Vyrai ir tikslai

Vyrams lektorius rekomenduoja daryti visa tai, ką daro moterys, ieškodamos savojo moteriškumo. Vyras turi išbandyti viską, kad išsiaiškintų, koks jo tikslas. Vyrui verta turėti savo mokytoją, guru, vedlį. Prieš jį vyras privalo atskleisti savo moteriškąją prigimtį, t.y. vyras turi visiškai atsiverti ir pasikliauti juo. Vyras bus apdovanotas žinojimu, tikslu, matymu.

Vyrų bėda – jie stokoja pasitikėjimo kitais. Moterys labai pasitiki, todėl į seminarus, satsangus ar kitus dvasinius susiėjimus daugiausia ateina moterų. O turėtų būti atvirkščiai, kaip sako Dmitrijus Trockis.

REKLAMA

Vyrai ir moterys susiję

Jei vyrai turi išmokti pasitikėti savo vedliu ir tai gali būti sėkmės pagrindu, tai moterys turi mokytis pasitikėti vyru. Ir tuomet ji gali būti laiminga. Nes vyras gali ją nuvesti link Dievo. Štai kodėl yra pavojinga, kai vyras žiūri tik į moterį. Tai lyg aklavietė. Visi santykiai, kai partneriai yra orientuoti vienas į kitą – neturi prasmės.

Tai – lyg uždara elektros grandinė, nepajungta prie pagrindinio šviesos šaltinio. Sakoma, kad pasitikėjimas – tai svarbiausia santykiuose. Kiek vyras pasitiki autoritetu, vedliu, tiek juo pasitikės moteris, kuri yra šalia jo. Jei vyras neturi vedlio, autoriteto, pasitikėjimas vyru labai greitai baigsis. Tačiau vyrui moters pasitikėjimas juo yra didžiulė galinga jėga. Jis be jos negali gyventi. Nesvarbu, ar tai žmona, ar tai mama. Sakoma, kad jei moteris tiki vyru, net dievai nusileidžia iš dangaus, kad galėtų su ja susitarti.

Tačiau, kai moteris netiki Dievu, vyrą tai veikia kaip prakeikimas. Vyras gali daryti bet ką, nepavyks sukurti gyvenime nieko gero. Taip per moterį veikia Dievas. Linkiu atpažinti, pajausti, suprasti ir sėkmingai bei laimingai sugyventi!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų