REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
15
Brodie Soster su dukrele (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Moteris, 25-ą nėštumo savaitę pagimdžiusi 510 gramų svėrusią dukrytę, prabilo apie tai, kaip jos kūdikiui pavyko įveikti gyvenimo siųstus sunkumus.

15

Moteris, 25-ą nėštumo savaitę pagimdžiusi 510 gramų svėrusią dukrytę, prabilo apie tai, kaip jos kūdikiui pavyko įveikti gyvenimo siųstus sunkumus.

REKLAMA

Brodie Soster (34 m.) iš Brisbano, Australijo ramiai laukė pasaulį išvystančio vaikelio ir, atostogaudama Naujojoje Zelandijoje, jautėsi sveika.

Antrą poilsio dieną moteris pajuto stiprius skausmus pilvo srityje. Iš pradžių ji manė, jog tai paprasčiausias rėmuo. Apsilankius pas gydytoją, Naujojoje Zelandijoje gimusiai moteriai nustatytas aukštas kraujo spaudimas, o jos šlapime rasta baltymų.

Vėliau jai diagnozuota reta preeklampsijos forma ir, jei greitai nebus nieko imtasi, galinti sukelti pavojų ne tik vaisiui, bet ir motinai.

„Turėjau greitai gimdyti, kol ši liga nepražudė mūsų abiejų“, - sakė Brodie.

Moteris net 4 dienas praleido ligoninėje. Paaiškėjo, kad maždaug jau 2 savaites jos pilve esanti dukra nė kiek nepaaugo.

REKLAMA
REKLAMA

Suleidus steroidų tikėtasi, kad tai leis dar negimusiai Billie daugiau laiko praleisti mamos viduje prieš cezario pjūvio pagalba išvystant pasaulį.

Mažajai Billie Ave Stevens po gimimo suteiktas tik 30-40 procentų šansas išgyventi.

„Man ir mano šeimai situacija buvo nepavydėtina. Neturėjome jokių čia veikiančių susisiekimo priemonių, namuose laukė paskola, čia santaupos tirpo, o mano vaikelio gyvybė kabėjo ant plauko“, - sakė ji.

REKLAMA

Praėjus beveik 200 dienų, su mama palikusi intensyvios pagalbos skyrių, mažoji Billie grįžo namo į Australiją.

Brodie teigė, kad tada svarbiausias dalykas buvo žiemos metu nesusargdinti dukrelės, kol sustiprės jos plaučiai ir ji galiausiai bus atjungta nuo deguonies aparato ir nebemaitinama pro vamzdelį.

„Negaliu nustoti ja didžiuotis. Ji ne tik paneigė visas abejones išgyventi, bet pradėjo valgyti iš krūties, kai gydytojai sakė, jog ji to niekada negalės daryti. Jos akys, smegenys ir ausys taip pat vystosi idealiai. Jaučiuosi laimingai ir palaiminta, turėdama tokią stiprią ir ypatingą dukrą“, - džiaugėsi Brodie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų