REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė nekomentuoja buvusio partijos lyderio Viktoro Uspaskicho planų siekti jos pakeitimo ir kurti naują asociaciją. Ji teigia, kad dėl partijos pirmininko spręsti gali partijos nariai.

Darbo partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė nekomentuoja buvusio partijos lyderio Viktoro Uspaskicho planų siekti jos pakeitimo ir kurti naują asociaciją. Ji teigia, kad dėl partijos pirmininko spręsti gali partijos nariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partija yra pas mus pilnai demokratija. Reiškia, viskas vyks pagal statutą. Jeigu skyriaus žmonės, partijos nariai taip nuspręs, tai jie ir darys. Šiandien partijai vadovauju aš ir pas mus jokių planų keisti statutus – nėra“, – BNS sakė Ž.Pinskuvienė, paprašyta pakomentuoti V.Uspaskicho Kaune bendražygiams išsakytus teiginius.

REKLAMA

Ji pabrėžė, kad į partijos pirmininkes buvo išrinkta demokratiškai.

„Negaliu ir nenoriu komentuoti, kas ten vyksta, tiktai noriu pasakyti, kad aš demokratiniu būdu per suvažiavimą partijos narių buvau išrinkta į partijos pirmininkus. Pas mus pirmą kartą partijos pirmininkas buvo ne nuleistas iš kažkur, o buvau išrinkta žmonių. Jeigu bus kitoks sprendimas, reiškia bus kitoks sprendimas“, – kalbėjo ji.

„Niekada nesijaučiu nesaugiai“, – pridūrė Ž.Pinskuvienė.

Ji teigė negirdėjusi naujienų, nes dalyvauja mokymuose kartu su Darbo partijos nariais. Partijos pirmininkė neatskleidė, kiek narių dalyvauja mokymuose, tik pabrėždama, kad jų yra „tiek, kiek buvo kviesta“.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Kaune su Darbo partijos nariais susitikti atvykęs šios partijos įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas ragino bendražygius ryžtis pokyčiams Darbo partijoje ir keisti partijos vadovybę. Jis taip pat ragino šalininkus burtis į asociaciją, kuriai vadovautų pats V.Uspaskichas.

„Turit pakeisti statutą, jeigu norite, kad aš dalyvaučiau šitame visame dalyke. Na, turbūt, vis tiek reikės keisti pirmininką. Nieko nebus. Aš galvoju, reikia keisti pirmininką per tą suvažiavimą, bet pradžioj, kad nesukeltume triukšmo, reikia tiesiog nuimti ir duoti galimybę pasiruošimo naujam pirmininkui“, – kalbėjo V.Uspaskichas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Su V.Uspaskichu susitikti atvyko per du šimtus žmonių, didelė dalis jų – „Darbo partijos“ nariai.

V.Uspaskichas Darbo partiją įkūrė 2003 metais ir iki 2013 metų buvo jos pirmininkas. 2008-2009 metais jis buvo Seimo nariu, opozicinės Darbo partijos frakcijos pirmininku. 2009 metų birželį politikas išrinktas į Europos Parlamentą.

Seimo nariu V.Uspaskichas dar kartą buvo išrinktas 2012 metais ir tapo valdančiosios Darbo partijos frakcijos seniūnu. 2014 metais jis vėl tapo Europos Parlamento nariu, kuriuo yra iki šiol. 2015 metais politikas tapo Darbo partijos garbės pirmininku.

REKLAMA

2015 metų pabaigoje jis pranešė pasitraukiantis iš šios partijos. Darbo partijos pirmininke išrinkus dabar jai vadovaujančią Živilę Pinskuvienę, V.Uspaskichui garbės pirmininko vardas panaikintas, o naujoji partijos vadovė ne kartą sakė su partijos įkūrėju nebendraujanti.

V.Uspaskichas buvo pripažintas kaltu Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ byloje, jam paskirta piniginė bauda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų