REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

D. Šakalienė: Kęstutis Pūkas teisinosi dvasiniu darbuotojų pakylėjimu „į aukštesnį lygį“

Advokatas: galbūt reikia skirti psichiatrinę ekspertizę

Seimo specialioji komisija siūlo pradėti apkaltos procesą seksualiniu priekabiavimu apkaltintam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui.

Seimo specialioji komisija siūlo pradėti apkaltos procesą seksualiniu priekabiavimu apkaltintam Seimo nariui Kęstučiui Pūkui.

REKLAMA

Tokį sprendimą komisija priėmė penktadienį šešiais balsais „už“ ir dviem komisijos nariams susilaikius.

Komisijos pirmininkė Dovilė Šakalienė teigia, jog komisijos darbas buvo labai sudėtingas. „Asmuo, kuriam yra taikoma apkalta, dėjo dideles pastangas vilkinti ir stabdyti komisijos darbą. Mes sulaukėme daug nuolatinių kaltinimų, dėl to, kad pažeidėme jo teisę į gynybą, kad netinkamai taikėme Seimo statutą ir įstatymus, tačiau Seimo etikos ir procedūrų komisija kaip tik vykusiame svarstyme pripažino, kad Komisija veikė tinkamai, nepažeidė jokių įstatymų“, - sakė parlamentarė.

Pagal Seimo statutą, nutarimo projektas, kuriuo apkaltos procesas nutraukiamas arba pradedamas, turės būti pateiktas artimiausiame posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA

Dokumentas priimamas paprasta plenariniame posėdyje dalyvaujančių Seimo narių dauguma.

Anot valstietės, buvo apklausta daugiau moterų, nei galutinėje išvadoje buvo panaudota parodymų. „Atsižvelgėme į aplinkybes, visur, kur buvo abejonių arba aplinkybių, kurios galėtų būti traktuojamos gynybos atveju, nesirėmėme šiais parodymais“, - sakė komisijos narė.

REKLAMA

Paklausta, ką sakė apklausoje dalyvavusios merginos, Dovilė Šakalienė žadėjo paviešinti visas citatas. „Neapsiverčia liežuvis kai kurių dalykų cituoti“, - teigė D. Šakalienė.

Parlamentarė teigė, kad jai sunku pakartoti minėtus žodžius: „Aš manau, kad intymių moters kūno vietų aptarinėjimas darbo pokalbio metu, žeminimas moterų, su kuriomis jis bendravo kaip su kandidatėmis ir su kuriomis jis dirbo, vienareikšmiškai pažeidžia ne tik tų moterų orumą, tai pažemina Seimo reputaciją, tai vienareikšmiškai yra nesuderinama su įstatymų leidėjo pareigomis ir atsakomybe“, - vardijo Dovilė Šakalienė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot komisijos pirmininkės, Kęstutis Pūkas buvo išvarytas iš posėdžio. „Tai yra mūsų komisijos pasitarimas ir mūsų komisijos sprendimas“, - sakė parlamentarė.

Dovilė Šakalienė taip pat teigė, jog priekabiavimu kaltinamas parlamentaras šią bylą vadina sufabrikuota. Anot Seimo narės, K. Pūkas teigė, jog „yra tarpusavyje susimokę merginos ir advokatas, ir kad vienas žinomas politikas už savo pinigus yra nupirkęs visus šiuos žmones, kurie prieš jį liudijo“, - sakė parlamentarė. Taip pat, jo teigimu, diskusijos seksualinio pobūdžio klausimais darbo metu yra skirtos „dvasiškai pakylėti savo darbuotojus į aukštesnį lygį“, - citavo politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo ruožtu pats Kęstutis Pūkas sako nesiruošiantis nuleisti galvos ir toliau gintis. „Nei vienos aš nei tyčia, nei netyčia nežeminau ir prie nei vienos nepriekabiavau“, - sakė K. Pūkas.

Taip pat parlamentaras teigė, jog sprendimams pasisukus jam nepalankia linkme, jis grįš atgal dirbti prie ankstesnės veiklos. „Aš turiu darbą, aš čia neatėjau darbo ieškoti“, - teigė jis.

Tris iš keturių merginų ginantis advokatas Karolis Rugys teigia, kad yra galimybė, jog Kęstutis Pūkas nesupranta savo veiksmų. „Kitą kartą kyla klausimų apie jo supratimą, tai, manau, tai nustatyti gal net ir reiktų skirti, pavyzdžiui, psichiatrinę ekspertizę, ar jis pajėgus suvokti savo veiksmus ir atsakyti už juos“, - sakė advokatas. „Kaip vienas iš būdų, kad nenuteistų žmogaus, kuris nesuvokia, gal reikės ir gydymą skirti“, - mano K. Rugys.

REKLAMA

Jei pritariama specialiosios tyrimo komisijos išvadai, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, Seimas kreipiasi į Konstitucinį Teismą išvados, ar asmens, kuriam pradėta apkaltos byla, konkretūs veiksmai prieštarauja Konstitucijai.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, pradėtas tyrimas. K.Pūkas savo kaltę neigia.  

Išsamiau žiūrėkite vaizdo įraše.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų