REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio lietuvių bendruomenė sako matanti Seimo narių valią spręsti dvigubos pilietybės klausimą.

Pasaulio lietuvių bendruomenė sako matanti Seimo narių valią spręsti dvigubos pilietybės klausimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nuotaikos yra pakilios, nes jaučiamės labai vieningi. Turbūt pirmas kartas nuo neatmenamų laikų, kai (...) visi sutaria vieningai, kad pilietybės išsaugojimas yra būtinas ir dabar vyksta diskusijos, koks yra pats priimtiniausias teisinis kelias“, – penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Pasaulio lietuvių bendruomenės atstovė Laura Vildžiūnaitė.

REKLAMA

Pasak jos, komisija palaiko Seime svarstomą Pilietybės įstatymo pakeitimo projektą. Pagal 114 parlamentarų parašais paremtas pataisas, Lietuvos pilietybę galėtų išsaugoti NATO ir Europos Sąjungos valstybių pilietybes įgiję asmenys.

Kritikai sako, kad šis įstatymas gali prieštarauti Konstitucijai. Dalis politikų siūlo prieš įstatymo priėmimą pabandyti paklausti Konstitucinio Teismo pozicijos.

L.Vildžiūnaitės teigimu, kol kas pasaulio lietuviai nevertina galimybės šiuo klausimu rengti referendumą, o laukia sprendimų dėl šiuo metu svarstomo pakeitimo.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu Seimo narys Vytautas Juozapaitis tikino, kad jeigu dėl dvigubos pilietybės reikėtų spręsti referendume, žiniasklaida privalėtų tinkamai nušviesti šį klausimą.

„Mes turime surasti nacionalinį susitarimą, įskaitant ir žiniasklaidos priemones, nepaisant jų priklausomybės – ar tai yra valstybinės paskirties, ar privačių žmonių – ir jeigu tie žmonės, kurie turi tas žiniasklaidos priemones yra už Lietuvą, jie privalo nuo šios dienos pradėti skelbti žinią, kad kiekvienas lietuvis, jeigu bus paprašyta jo balso, turės ateiti ir balsuoti“, – kalbėjo Seimo narys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų