REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Visas būrys garsenybių mėgavosis sostinėje vykusiu koncertu (nuotr. Organizatorių)
29

 

Antradienio vakarą instrumentinės muzikos gerbėjai rinkosi į ilgai lauktą grupės „Subtilu-Z“ jau ketvirtojo albumo „Grammy Winners“ pristatymo koncertą Vaidilos teatre. Išsiskiriantys unikalia sudėtimi, savitu atliekamos muzikos stiliumi ir netradiciniais pasirodymais grupė scenoje surengė tikrą šou – akordeonistų Povilo ir Dmitrijs, perkusininko Vytauto ir birbyne grojančio Lauryno atliekami garsiausi pasaulio kūriniai nepaliko nė vieno abejingo. Scenoje muzikantams talkino perkusininkas Gediminas Mačiulskis, styginių kvartetas „Archi Quartet“, bosininkas Gediminas Svilas.

REKLAMA
REKLAMA

 

Koncerte lankėsi ir komplimentų grupės atliekamai muzikai negailėjo žinomi renginio svečiai. „Šią grupę ir jos muziką atradau prieš pusantrų metų ir save galiu vadinti tikru jų gerbėju. Mano nuomone, jų atliekama muzika persismelkia iki pat mūsų, lietuvių, šaknų. Nors esu labai užimtas žmogus, tačiau šiems atlikėjams skiriu prioritetą, visad stengiuosi sudalyvauti jų koncertuose“, - pasakojo lenktynininkas Benediktas Vanagas.

REKLAMA

Dizainerė Audronė Bunikienė liko sužavėta kūrinių oranžuotėmis ir grupės spinduliuojama energija. ,,Vaikinai užkrėtė pozityvumu ir puikia nuotaika. Esu gyvai atliekamos muzikos gerbėja, tad iškart po koncerto įsigijau ir naująjį „Subtilu-Z“ albumą“, - koncerto įspūdžiais dalijosi modelis Karolina Toleikytė.

Koncertas puikų įspūdį paliko ir žurnalistei Norai Lapinskienei: „ Subtilu-Z“ muzika - tarsi gurkšnis šilto pavasario oro šaltą vakarą. Jų gera klausyti, kažkodėl jų muzika man primena atostogas. Kadangi atostogų dar teks palaukti - pirksiu jų naują kompaktinę ploštelę, taip laikas prabėgs linksmiau ir greičiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Vestuvių ir renginių organizatorė Kristina Kaikarienė gyrė grupės charizmą: „Smagu stebėti muzikantų akis, kurios tiesiog spindi nuo to, ką jie daro ant scenos.“

Naujojo albumo pristatymo vakare dalyvavęs socialinių mokslų daktaras, įvaizdžio guru Eugenijus Skerstonas nepraleido progos pasisakyti ir apie grupės „Subtilu-Z“ narių stilių. ,,Sakyčiau, kad aptardami asmens ar asmenų grupės stilių pastaruoju metu, nesigilindindami į šio socialinio fenomeno esmę, jo sampratą siejama su daugeliu jai visiškai nederančių požymių, sparčiai tolstama nuo tikrosios, itin sudėtingos filosofiniu atžvilgiu, reikšmės. Stilius vadinamojo madų, taigi šiuolaikiško pasaulio aplinkoje kone magiška sąvoka, siekinys: juk pripažinimas esant stilingu, tarsi ypatingos ar išskirtinės kokybės, glosto kiekvieno savimeilę. Stilingumo apraiškos artimai susijusios su madomis (pažanga), nes šių reiškinių vertės artimos, nors netapačios. Instrumentinės grupės Subtilu-Z vaikinai – ne tik talentingi atlikėjai, bet ir stilių (turiu omeny išvaizdos ir muzikinį) „medžiotojai“ bei puikus pavyzdys, kaip teisingai reikėtų įsivaizduoti turinio (muzikos atlikimo, patrauklaus bendravimo su publika) ir formos (išvaizdos) visumą, o juk tai – puikus pamatas stilingumui įteisinti, atsižvelgiant dar į tai, kad didžiausia šios grupės stiliaus vertė – natūralumas, taigi ir nuoširdumas. Puikus muzikos kūrinių repertuaras, aukščiausio lygio atlikimo kokybė ir įsimenamas sceninis įvaizdis, taigi ir neginčijamas stilingumas, įskaitant atidumą smulkmenoms, sudaro prielaidas grupės Subtilu-Z gerbėjams, taip pat ir man, pelnytai reikšti didelį pripažinimą - gėrėtis nepriekaištingai organizuotais koncertais, audringais aplodismentais ir pritariamaisiais džiaugsmo šūksniais patvirtinti savo nepamatuojamas simpatijas jos nariams“, - pagyrų negailėjo mados žinovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujojoje „Grammy Winners“ kompaktinėje plokštelėje – 9 kūriniai, kuriuos žino visas pasaulis. Perklausę begalę, kada nors laimėjusių ,,Grammy’’ statulėlę, kūrinių ir dainų, grupės nariai atsirinko labiausiai jų muzikiniam skoniui artimą kūrybą.

„Džiaugiamės pagaliau pristatytu ketvirtuoju albumu ir puikiai pavykusiu gero garso koncertu. Įrašinėdami šį albumą, atlikome išties didelį darbą, tai – naujas laiptelis mūsų karjeroje. Esame labai patenkinti šiuo savo kūrybos etapu ir jau turime naujų minčių kitam savo albumui“, - šviežiais įspūdžiais po koncerto dalijosi grupės „Subtilu-Z“ nariai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų