REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujų dainų įrašinėjimas, intensyvus pasiruošimas koncertiniam turui, kuris įvyks šį rudenį didžiosiose Lietuvos arenose, susitikimai su muzikantais: Tomu Varnagiriu, Dainiumi Pulausku, Valerijumi Ramoška – taip atrodo Lietuvos muzikos sero Gyčio Paškevičiaus kasdienybė.

Naujų dainų įrašinėjimas, intensyvus pasiruošimas koncertiniam turui, kuris įvyks šį rudenį didžiosiose Lietuvos arenose, susitikimai su muzikantais: Tomu Varnagiriu, Dainiumi Pulausku, Valerijumi Ramoška – taip atrodo Lietuvos muzikos sero Gyčio Paškevičiaus kasdienybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėjas yra įsitikinęs, kad su šiais muzikos profesionalais jis galėtų eiti netgi į karą! Interviu metu muzikantai atskleidžia, koks yra Gytis Paškevičius ir ko jie tikisi iš artėjančio koncertinio turo.

REKLAMA

Tomas Varnagiris – gitaros virtuozas, legendinės roko grupės „Rojaus tūzai“ narys

- Ar turite kokį nors ritualą, kurį visada atliekate prieš koncertą?

- Visada išsiplaunu plaukus (juokiasi). O šiaip tai specialiems ritualams laiko nėra – vienintelis dalykas, kurį visada padarau, jeigu yra užtektinai laiko – gerai išsimiegu.

- Ar turite talismaną, kurį turite visada su savimi?

- Visada su savimi turiu du pakabukus: savo ir žmonos dovanotą. Pastebėjau, kad, kai jie kartu, man viskas būna gerai, o jeigu kažkurio neužsisegu – pradeda nesisekti. Tačiau tai tik prietaras, kuris greičiausiai yra nereikšmingas.

REKLAMA
REKLAMA

Dainius Pulauskas – kompozitorius, užsienio žiniasklaidos pramintas Džiazo genijumi

- Ar jaučiate scenos baimę, jaudulį prieš koncertą?

- Kai esu scenoje, pasireiškia toks mažas nerviukas, bet jis netrukdo grojimui. Todėl stengiuosi prieš koncertus negerti kavos – ji tik labiau paaštrina emocijas. Kartais būna taip, kad visai nesijaudini – tiesiog tą dieną jautiesi labai gerai ir tiek.

- Koks juokingiausias kuriozas atsitiko Jums koncerto metu?

- Prieš metus grojau džiazo festivalyje – klavišiniai buvo padėti ant dvigubo stovo. Kai atėjo laikas paskutiniam akordui, aš uždėjau rankas ant klavišinių ir sulūžo stovas bei visi klavišai krito ant žemės vos ne į šipulius. Vėliau žiniasklaida rašė, kad Lietuvos muzikantai naudoja specialiuosius efektus ir daužo instrumentus pasirodymų metu (juokiasi).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valerijus Ramoška – už nuopelnus džiazui apdovanotas trimitininkas

- Ar dar kyla jaudulys prieš pasirodymus?

- Scenos baimės nebeturiu – vis tik jau 50 metų praleidau scenoje, tačiau jaudulį prieš pasirodymus jaučiu. Jis priklauso nuo emocinės ir fizinės būsenos – jeigu jautiesi nekomfortiškai, tai pradedi pergyventi dėl vienokių ar kitokių dalykų.

- Ar turite kokį nors talismaną, su kuriuo einate į sceną?

- Nidoje radau akmenėlį su skylute, tai jį visuomet turiu su savimi.

Linas Būda – būgnininkas, roko grupės „Antis“ narys

- Papasakokite apie įsimintiniausią kuriozą scenoje.

- Vieno pasirodymo metu sulūžo bosinis pedalas, o garsistai bandė spręsti šią problemą kuo skubiau – atbėgo vienas žmogelis ir bandė keisti pedalą, kai aš dar grojau. Tai aš jam su pagaliuku į galvą pataikiau ir ją praskėliau. Žinoma, jam skaudėjo, tačiau visa salė juokėsi.

REKLAMA

- Reikia tikėtis, kad per Gyčio koncertus taip nenutiks.

- Neturėtų (juokiasi).

- Būdamas scenoje, kada pajaučiate, kad koncertas pavyko?

- Kiekvieną kartą skirtingai būna. Kartais po pirmo sugroto kūrinio matai, kad minia ošia, bet vėliau krenta ta nuotaika. Kitąsyk koncertas „atsigauna“ tik pabaigoje – atsiranda teisinga ir gera emocija.

Koks yra Gytis Paškevičius muzikantų akimis?

Valerijus Ramoška teigia, kad Gytis yra labai stiprus ir charizmatiškas žmogus – aiškiai siekia tikslo, turi gerą savo skonį bei požiūrį muzikai. „Džiaugiuosi, kad vėl kartu grosime scenoje (šypsosi). Manau, kad šį rudenį padarysime puikius pasirodymus, – sako muzikantas. – Kai Gytis išeina į sceną, jis atsineša didžiulį energijos pliūpsnį!“

REKLAMA

„Su Gyčiu esame groję kartu kelis kartus. Šis projektas – tai puiki proga jį geriau pažinti. O šiaip iš to, kiek teko su juo bendrauti, susidariau įspūdį, kad jis paprastas ir šiltas žmogus“, – sako Tomas Varnagiris.

Dainius Pulauskas atskleidžia, kad Gytis turi scenos baimę: „Bet sakyčiau, kad jos tikrai nesimato. Gytis yra paprastas, draugiškas, komunikabilus ir natūralus žmogus – visa tai atsispindi jo kūryboje ir dainose. Jis elgiasi nuoširdžiai ir neapsimetinėja, yra toks, koks yra ir todėl jį publika mėgsta“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyčio Paškevičiaus koncertinio turo „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“ grupė:

Dainius Pulauskas – klavišiniai, Raimondas Dauginas – klavišiniai, Tomas Varnagiris – gitara, Tadas Žukauskas – bosinė gitara, Linas Būda – mušamieji, Artūras Pranskūnas – perkusija, Valerijus Ramoška – trimitas, Laurynas Lapė – trimitas, Liutauras Janušaitis – saksofonas, klavišiniai, Valentas Marozas – trombonas, Albinas Marozas – trombonas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų