REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Rebecca Sharrock  (nuotr. facebook.com)

27 metų Rebecca Sharrock iš Brisbano, Australijos atvirai prabilo apie stebinantį gebėjimą prisiminti kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Merginai nustatytas retas sutrikimas, suteikiantis išskirtinę atmintį dar kitaip vadinamas hipermnezija.

14

27 metų Rebecca Sharrock iš Brisbano, Australijos atvirai prabilo apie stebinantį gebėjimą prisiminti kiekvieną savo gyvenimo akimirką. Merginai nustatytas retas sutrikimas, suteikiantis išskirtinę atmintį dar kitaip vadinamas hipermnezija.

REKLAMA

Rebecca ne tik gali papasakoti ką tą dieną veikė, bet ir pateikti tokius faktus, kaip ką tuo metu ji dėvėjo, koks oras buvo už lango ir ką valgė.

Naujausiame merginos tinklaraščio įraše Rebecca, taip pat galinti pacituoti kiekvieną Hario Poterio knygų eilutę, rašė apie savo anksčiausią prisiminimą ir pirmojo gimtadienio dovaną.

Būdama tik 12 dienų amžiaus mergina pamena akimirką, kai jos tėvai, prieš nufotografuodami Rebeccą, ją paguldė ant priekinės automobilio sėdynės.

„Tai buvo mano tėčio idėja. Kaip naujagimei, man buvo smalsu sužinoti kas per daiktai tie virš manęs esantys vairas ir sėdynės užvalkalas. Deja, bet tokio amžiaus man dar nebuvo susiformavę gebėjimai atsistoti ir pradėti tyrinėti aplink mane esančius objektus“, - pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Rebecca taip pat pasakojo prisimenanti, jog daug laiko praleido kūdikio lovelėje stebėdama virš jos esančius žaislus ir šalia stovintį elektrinį ventiliatorių.

REKLAMA

Tarp pirmųjų merginos prisiminimų ir gimtadienio šventė. Ji pamena, kad mamos apvilkta kūną griaužianti atlasinė suknelė ją pravirkdė.

„Nesupratau, kokia tai buvo diena ir iš jos pamenu tik tą nepatogią suknelę. Nors man sakė, kad tai ypatinga diena ir manęs aplankyti ateis daug žmonių. Vis tiek nieko nesupratau, tačiau iškart nustojau verkti. Tėvai pirmojo gimtadienio proga man padovanojo pliušinį pelytės Minnie žaislą. Nors ir negalėjau kalbėti, pamenu, kad jos veidas man atrodė labai baisus. Kiekvieną kartą jį pamačius stumdavau į šoną“, - sakė Rebecca.

REKLAMA
REKLAMA

Jauna moteris taip pat teigė pamenanti ir savo jaunesnės sesers Jessicos gimimą ir kaip ji jai atidavė savo drabužius ir žaislus.

„Po mano antrojo gimtadienio gimė sesuo. Tuo metu dar nesupratau, kas tai yra, bet buvau labai susidomėjusi savo žaisliniu traukiniu. Nors per ateinančius metus ir prikrėčiau šunybių, supratusi, jog šeimoje nebesu vienintelis vaikas, viskuo turėjau dalintis su ja, taip pat ir žaislais bei drabužiais“, - pasakojo ji.

Rebecca yra viena iš 80-ies šį sutrikimą turinčių žmonių pasaulyje.

„Dėl to negaliu pamiršti nei vienos savo gyvenimo dienos ir nuolat jas iš naujo išgyvenu“, - teigė ji.

Šiuo metu ji dalyvauja atmintį tyrinėjančiuose tyrimuose, kurie padės suprasti, kaip dirba mūsų smegenys.

„Jų tikslas yra surasti atsakymus į tai, kaip veikia atmintis ir padėti su demencija ir Alzhaimerio liga kovojantiems žmonėms. Pastaroji liga man labai artima ,nes mano patėvio senelis ja sirgo. Mylėjau jį taip pat kaip ir savo biologinį senelį“, - pasakojo Rebecca.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų