REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
„Google“ pristatė skraidyklę (nuotr. SCANPIX)

Vienu metu net dvi technologijų gigantės – „Google“ ir „Uber“ – paskelbė apie skraidančių automobilių gamybos pradžią jau visiškai netrukus.

8

Vienu metu net dvi technologijų gigantės – „Google“ ir „Uber“ – paskelbė apie skraidančių automobilių gamybos pradžią jau visiškai netrukus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Google“ savo skraidantį aparatą jau išbandė ir pardavimus planuoja šių metų pabaigoje, o „Uber“ revoliucines technologijas pristatyti žada jau 2020-aisiais.

REKLAMA

„Google“ pristatė skraidyklę

Neįprastą transporto priemonę, kurios pasirodymo vaizdo įrašas buvo paviešintas „Youtube“, pristatė vienas iš „Google“ įkūrėjų Larry Page’as.

JAV bendrovės „Kitty Hawk“ kūrėjai, į kurią ir yra investavę „Google“, sukūrė neįprastą „automobilį“. „Svajonės išsipildo. Vieną nuostabią dieną aš sėsiu į savo „Kitty Hawk Flyer“ ir nuskrisiu lengvai bei greitai,“ – pareiškė milijardierius Larry Page’as.

REKLAMA
REKLAMA

Automobilio prototipas panašus į keliais propeleriais varomą droną (angl. „multicopter“ arba „multirotor“), tik daug didesnis ir galintis iškelti žmogų į 10 metrų aukštį. Manoma, kad serijinės gamybos mašinos sklandys aukščiau.

Aparatas yra varomas elektra, sveria apie 100 kilogramų ir yra numatytas vežti vieną keleivį. „Flyer“ gali išvystyti iki 40 kilometrų per valandą. Pasak kūrėjų, valdyti „Flyer“ nereikia jokių licencijų, nes įrenginys yra priskiriamas prie itin lengvų orlaivių klasės.

Pardavimų pradžia planuojama 2017-aisiais, tačiau galutinė kaina kol kas dar nėra skelbiama.

„Uber“ skraidančius automobilius siūlys 2020 metais

Bendrovė „Uber“, kuri specializuojasi pavežimo paslaugose, paskelbė apie planus 2020-aisiais pristatyti jau veikiančią transporto priemonę, praneša „USA Today“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Miesto aviacija – tai natūralus žingsnis „Uber“, – pažymėjo įmonės atstovas Jeffas Holdenas.

Jis pridūrė, kad bendrovė veržiasi suteikti žmonėms daugiau laisvo laiko, o taip pat sumažinti kelių apkrovas ir aplinkos užterštumą. Todėl „Uber“ dirba su tuo, kad galimybė „paspausti mygtuką ir pasirinkti skrydį“ taptų realybe.

Bendrovė naują transporto susisiekimo modelį žada pristatyti jau „World Expo-2020“ parodoje Dubajuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų