REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stambulo „Darussafaka“ klubas gali pateikti didžiausią šio sezono sensaciją Eurolygoje. Turkijos klubas, kuriame vienu iš trenerių dirba Kęstutis Kemzūra, ketvirtfinalio serijoje su Madrido „Real“ atėmė iš jo namų aikštės pranašumą.

Stambulo „Darussafaka“ klubas gali pateikti didžiausią šio sezono sensaciją Eurolygoje. Turkijos klubas, kuriame vienu iš trenerių dirba Kęstutis Kemzūra, ketvirtfinalio serijoje su Madrido „Real“ atėmė iš jo namų aikštės pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Darussafaka“, reguliariajame sezone užėmusi tik 8 vietą, antrosiose serijos rungtynėse svečiuose nukovė „Real“, kuris pirmajame etape buvo pirmas. Rytoj komandos Stambule žais trečiąjį serijos mačą. Ketvirtosios rungtynės irgi vyks Turkijoje. Ketvirtfinalyje kovojama iki trijų pergalių.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pakalbino K. Kemzūrą.

– Kiek netikėtai įveikėte „Real“ varžovų aikštėje. Kas lėmė pergalę?

– Neblogai žaidėme abiejuose mačuose. Antrosiose rungtynėse kai kuriuos dalykus pakoregavome. Įvedėme naujovių puolime, truputį pakeitėme gynybą. Žodžiu, pasitelkėme keletą taktinių gudrybių. Tai varžovams buvo staigmena. Stengėmės kontroliuoti žaidimo tempą. Pavyko pristabdyti „Real“ greitąjį puolimą. Jie kontratakose nepelnė daug taškų. Uždengėme jų snaiperius Jaycee Carrollą bei Rudy Fernandezą. Pergalę padėjo ir geras žaidimas puolant, taip pat mūsų krepšininkų atsidavimas.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip manote, ar turite realių galimybių patekti į finalo ketvertą?

– „Real“ komanda turi labai daug talentingų žaidėjų, ji yra šios poros favoritė, bet mes lengvai pergalės neatiduosime. Mūsų didžiausia jėga yra gynėjai. Mes neturime tikrų, grynų įžaidėjų, tačiau jie gerai rungtyniauja vienas prieš vieną, tai individualiai stiprūs krepšininkai. Aišku, norėtųsi, kad kartais puolime kamuolys judėtų geriau. Mūsų aukšti žmonės daugiausia taškų pelno po perdavimų. Jie retai žaidžia nugara į krepšį.

– Kokios jūsų funkcijos klube?

– Ryškaus pasidalijimo darbais nėra. Prieš rungtynes peržiūriu varžovų mačus, su kitu asistentu turku siūlome savo idėjas. Daugiausia kreipiu dėmesį į atskirus varžovų žaidėjus – jų stipriąsias ir silpnąsias puses. Tačiau dažniausiai nagrinėju sužaistas rungtynes, rodau žaidėjams, kad buvo blogai, kas gerai. Yra ir trečias asistentas, kuris atlieka daugiau techninį darbą – karpo, ruošia vaizdo medžiagą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Su D. Blattu kartu dirbote anksčiau – Sankt Petarburgo „Dinamo“, Trevizo „Benetton“ ekipose. Kaip pasikeitė šis treneris, kai padirbėjo NBA?

– Jis išlikęs savimi. Jam labai svarbu mačo metu išlaikyti didelį tempą, gerą žaidėjų ir kamuolio judėjimą. Iš NBA jis atsivežė įvairių naujovių, specalių derinių. Davidas NBA tikrai praturtėjo.

– Turkijos čempionate užimate tik ketvirtąją vietą. Kokie tikslai klubui keliami šalies pirmenybėse?

– Aš tiksliai nežinau, nes dirbu ne nuo sezono pradžios. Judėsime žingsnis po žingsnio. Eurolygoje rungtyniaujančioms Turkijos komandoms nelengva kovoti šalies čempionate, nes juntamas nuovargis po rungtynių, kelionių. Tuo tarpu Europos varžybose nežaidžaintys klubui gali geriau pasirengti mačams. Jie kartais be gailesčio „lipa ant favoritų“.

REKLAMA

– Gal jau D. Blattas kvietė jus likti Stambule ir kitą sezoną?

– Apie tai dar negalvoju. Pirmiausia reikia sėkmingai baigti šį sezoną.

– Kokias jums sąlygas sudarė klubas?

– Labai geras. Davė butą su fantastišku vaizdu į Bosforo sąsiaurį. Tiesa, nėra laiko vaikščioti po miestą. Nueinu pavalgyti ir viskas. Apskritai organizacija klube aukšto lygio.

– Praėjusį savaitgalį per šventę, skirtą paminėti Lietuvos krepšinio 95-metį, buvote paminėtas tarp penkių geriausių trenerių per visą šalies krepšinio istoriją. Kaip tai vertinate?

– Man tai didžiulė garbė. Visiškai pelnytai geriausiu treneriu buvo išrinktas Jonas Kazlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų