REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinė balandžio savaitė bus paskutinė vėsi savaitė. Taip nuo gegužės pirmosios atkeliauja šiluma. Iš pradžių sulauksime 15, o paskui ir dar daugiau laipsnių.

Paskutinė balandžio savaitė bus paskutinė vėsi savaitė. Taip nuo gegužės pirmosios atkeliauja šiluma. Iš pradžių sulauksime 15, o paskui ir dar daugiau laipsnių.

REKLAMA

Trečiadienio naktį daugelyje rajonų palis. Vės iki 0–5 laipsnių šilumos. Dieną vietomis praslinks trumpas lietus. Pietvakarių, vakarų vėjas pūs 7–12 m/s greičiu. Oras šils iki 6–11 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį Vilniuje bus +3, Kaune +4, pajūryje apie 0 laipsnių, Šiauliuose ir Panevėžyje maždaug +1 laipsnis. Pietrytinėje Lietuvos pusėje numatomi krituliai, daugiausia lietus.

Dieną taip pat numatomi krituliai, bet kiek intensyvesni, nei naktį. Šils iki +5 - 7 laipsnių. Šilčiausia bus vakarinėje Lietuvos dalyje.

Savaitgalis dar bus bjaurokas

Penktadienio naktį Vilniuje, Kaune bei Klaipėdoje bus +2 laipsniai, šiauriniuose rajonuose temperatūra gali nukristi laipsniu žemiau nulio. Penktadienio dieną Vilniuje bus vos +6 laipsniai, Kaune bus +6 laipsniai, tik Klaipėdoje bus iki +10 laipsnių. Palis beveik visur.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalis bus kiek šiltesnis. Vilniuje iki +10 -12 laipsnių. Kaune bus + 8 -12 laipsnių, Klaipėdoje +6 -10 laipsnių. Kitur – panašiai. Krituliai numatomi beveik visur, mažiausiai jų sulauks pajūris, ten ir saulė kartais išlįs.

REKLAMA

Naktimis temperatūra pakils aukščiau nulio, bus +2 - 4 laipsniai. Lis ir naktimis.

Štai ir ateina šiluma

Gegužės pirmąją džiaugsimės ne tik laisvadieniu, bet ir šilumos atėjimu. Pirmadienis numatomas saulėtas, be kritulių. Šils iki +14 -15 laipsnių.

Antradienį šiluma taip pat nepabėgs, išliks panašūs šilti orai su saule, be kritulių. Tokia tendencija laikysis ir likusią savaitę. Kitos savaitės pabaigoje šiluma turėtų pakilti ir iki +20 laipsnių. Tai reiškia, kad gegužės mėnesis atneš tikrąjį, šiltąjį pavasarį.

Naktys taip pat bus šiltesnės, temperatūra kils iki +5 -7 laipsnių.

Vandens telkinių temperatūra

Vandens telkiniai kol kas šyla lėtai. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie +4 – 8 laipsnių šiluma. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie +7 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere +4 laipsniai, Totoriškių ežere (Trakuose) yra +6 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra +8 laipsniai, Neryje (Vilniuje) – 7 laipsniai, Nemune (Druskininkuose)  +8 laipsniai, Šventojoje (Anykščiuose) +7 laipsniai, Kuršių mariose +8 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų