REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Šarūnas Jasikevičius ir Gintaras Krapikas (nuotr. Fotodiena/Domantas Pipas)

Prieš kiek daugiau nei metus Šarūnas Jasikevičius perėmė Kauno „Žalgirio“ vairą iš tuomečio vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko. Pertrauką karjeroje nusprendęs padaryti buvęs krepšininkas portalui tv3.lt atskleidė, kad nuo kito sezono grįš prie šoninės linijos.

43

Prieš kiek daugiau nei metus Šarūnas Jasikevičius perėmė Kauno „Žalgirio“ vairą iš tuomečio vyriausiojo trenerio Gintaro Krapiko. Pertrauką karjeroje nusprendęs padaryti buvęs krepšininkas portalui tv3.lt atskleidė, kad nuo kito sezono grįš prie šoninės linijos.

REKLAMA

Po nesėkmių ruožo – pertrauka

2016-ųjų sausį G. Krapikas buvo atleistas iš Lietuvos čempionų trenerio pareigų. Šį žingsnį klubas nusprendė žengti po pralaimėjimo Eurolygos „Top 16“ etape prieš Bambergo „Basket“ net 33 taškų skirtumu. Tais metais antrame Eurolygos etape „Žalgiris“ iškovojo vos 2 pergales per 14 susitikimų

Nuo tada strategą prie šoninės linijos matėme tik Lietuvos rinktinėje, kai jis darbavosi Jono Kazlausko asistentu. Po nesėkmingų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių ir pasibaigusio olimpinio ciklo iš nacionalinės komandos pasitraukė vyr. treneris, jį vėliau pakeitė Dainius Adomaitis, kuris savo asistentais dirbti pasikvietė Ramūną Šiškauską, Beną Matkevičių ir Mindaugą Brazį.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo po to Gintaras Krapikas neieškojo. „Vieną sezoną padariau pertraukėlę, nes darbas Kauno „Žalgirio“ vyriausiuoju treneriu yra atimantis daug energijos ir nervų“, – portalui tv3.lt pasakojo treneris.

REKLAMA

Tačiau iš karto pridėjo, kad nuo artėjančio sezono bandys ieškotis naujo klubo. Paklaustas, ar liks Lietuvoje, G. Krapikas sakė, kad neatmeta tokios galimybės, bet daugiau šansų, jog išvyks į užsienį.

Pasiūlymų treneris teigė dar neturįs. „Bet jau turguje“, – šypsojosi G. Krapikas.

Įpėdinis tvarkosi puikiai

Šarūnas Jasikevičius iš pradžių buvo 1992-ųjų Barselonos olimpiados bronzos laimėtojo asistentas, tačiau vėliau perėmė Kauno „Žalgirio“ vairą, tapo Lietuvos čempionu, o šį sezoną Eurolygoje sugebėjo nugalėti tokius grandus kaip Maskvos CSKA, „Barcelona“, Atėnų „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

REKLAMA
REKLAMA

Su G. Krapiko vadovaujamu „Žalgiriu“ Šaras pirmą kartą 2013-14 metų sezone tapo Lietuvos čempionu, o vėliau prisijungė prie komandos trenerių štabo. „Labai džiaugiausi, kad jis dar ir kaip žaidėjas tapo Lietuvos čempionu, o perėmęs vairą – ir kaip treneris. Jo karjera vystosi puikiai, jis sieks aukščiausių tikslų ir neabejoju, kad juos pasieks“, – pasakojo G. Krapikas.

Savo įpėdinio rezultatus kretingiškis vertina puikiai, tačiau sako nemanąs, jog iš jo Š. Jasikevičius, būdamas asistentu, daug ko išmoko: „Šarūnas visada žaidė komandose, kurios turėjo aukščiausio lygio trenerius, jis iš jų turėjo daugiau ko pasimokti nei iš manęs, bet aš mėgavausi tuo laiku dirbant kartu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors iš Kauno „Žalgirio“ G. Krapikas išvyko ne pačiomis maloniausiomis aplinkybėmis, tikina, kad beveik nepraleidžia kauniečių rungtynių. „Manau, kad kai toks autoritetas kaip Šarūnas pradeda dirbti, visi žaidėjai jį puikiai prisimena dar iš tada, kai jis pats žaidė, kokią jis įtaką turėdavo komandose.

Jis turi ką žaidėjams pasakyti. Būtų labai keista, jei žaidėjai tuo nepasinaudotų. Ne tik lietuviai, bet ir jaunesni užsieniečiai, kaip Pangosas, Westermannas ar Hartensteinas“, – pagyrų Šarui negailėjo G. Krapikas.

Iš tirščių neburia, prisiminimais „nesvaigsta“

Lietuvos rinktinės trenerių štabe įvykusi rokiruotė – įdomi, daug kas spėlioja, kaip gi seksis naujam trenerių štabui, tačiau G. Krapikas ateities prognozuoti nenorėjo: „Pradėti kalbėti, kai dar nėra įvykusi nei viena treniruotė, būtų labai neobjektyvu ir nekorektiška.

REKLAMA

Aš visada sakiau, kad, jei federacija, kurios prezidentas yra Arvydas Sabonis, suprantantis krepšinį, paskyrė Dainių Adomaitį vyriausiuoju treneriu, reiškia, pasitikėjimas yra ir belieka palinkėti sėkmės.“

Pats G. Krapikas nacionalinei komandai atidavė daug. Jis 1995-siais su rinktine laimėjo Europos čempionato sidabrą, o 1992-siais padėjo iškovoti legendinius bronzos apdovanojimus Barselonos olimpiadoje.

Buvęs krepšininkas, paklaustas, ar dažnai pasižiūri istorinių olimpinių žaidynių vaizdo įrašus, purtę galvą: „Dabar, kai tokios galimybės yra, visada įdedami toki trumpi filmukai, juos pažiūriu. Su tais vyrais, su kuriais teko kartu žaisti ar treniruoti, susitinkam prie progos, galimybei esant prisimename, bet nesvaigstam tais dalykais.“

Per sekmadienį vykusius krepšinio 95-mečio apdovanojimus būtent 1992-ųjų bronzinė rinktinė buvo paskelbta geriausia visų laikų Lietuvos krepšinio komanda.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų