REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė ir surašė protokolą asmeniui, kuris internete puikavosi šiurkščiais Kelių eismo taisyklių pažeidimais.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai nustatė ir surašė protokolą asmeniui, kuris internete puikavosi šiurkščiais Kelių eismo taisyklių pažeidimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį ketvirtadienį, balandžio 13 d., pareigūnus sudomino gauta informacija apie asmenį, kuris vasario mėnesį, išsinuomotu prabangiu automobiliu „BMW 530D xDrive“, Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje važiavo 206 km/val. greičiu, kur leistinas greitis yra 90 km/val. Maža to, šis vairuotojas savo eismo saugumui pavojingus „žygdarbius“ nufilmavo ir patalpino internete.

REKLAMA

Puikavosi ir šaipėsi iš pagal taisykles važiuojančių vairuotojų

Vaizdo įraše vyras sarkastiškai besipuikavo galingo automobilio galimybėmis, komentavo viršytą greitį ir nepagarbiai komentavo kitų vairuotojų drausmingą važiavimą. Pareigūnams automobilių prekybos ir nuomos bendrovė patvirtino, kad automobilis buvo išnuomotas trumpam terminui. Prekybininkai suteikė visą techninę informaciją, kuria remiantis, net pagal nufilmuotus spidometro rodmenis buvo nustatytas filmavimo metu užfiksuotas automobilio važiavimo greitis. Pritaikius visas paklaidas 40-mečio vairuotojo naudai, pareigūnai priėmė sprendimą surašyti jam administracinio nusižengimo protokolą.

REKLAMA
REKLAMA

Greitį viršijo daugiau nei 100 km/val.

Įvertinus visus surinktus duomenis, konstatuota, kad 40-metis įmonės vadovas 2017 m. vasario 27 d. Vilniaus Vakariniame aplinkkelyje važiavo 181,4 km/val. greičiu (įvertinus 24.6 km/val. paklaidą, viršijo nustatytą greitį net 102 km/val.), pavojingai manevravo tarp kitų ta pačia kryptimi važiuojančių automobilių, nerodydamas posūkio signalų, važiavo trečiąja eismo juosta, kai pirmoji eismo juosta laisva.

Tokiais savo veiksmais vairuotojas demonstravo savo išskirtinumą ir nepagarbą kitiems eismo dalyviams, keldamas pavojų ta pačia kryptimi važiuojantiems automobiliams ir jų vairuotojams, tuo pažeidė ne vieną Kelių eismo taisyklių reikalavimą. Atsakomybė už šiuos pažeidimus numatyta Administracinių nusižengimų kodekso 416 ir 420 straipsniuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gavo baudą, atimta teisė vairuoti

Už šiuos pažeidimus minėtam asmeniui pareigūnai įteikė administracinį nurodymą su siūlymu per mėnesį sumokėti pusę galimos minimalios baudos, t. y. 225 eurus. Taip pat už šį pažeidimą asmeniui buvo skirtas teisės vairuoti atėmimas 1 metams. Jei vairuotojas nesumokės baudos ir nepristatys vairuotojo pažymėjimo policijai, jam gali būti skirta 450–550 eurų bauda ir atimta teisė vairuoti nuo 1 iki 2 metų.

Gresia atsakomybė

Policijos pareigūnai informuoja, kad teisės pažeidimų, chuliganiško elgesio ar nepagarbos demonstravimas garbės nedaro ir įspėja visus, mėgstančius viešoje erdvėje puikuotis daromais pažeidimais, kad tokia veikla nebus toleruojama. Pareigūnai stebi viešą erdvę, aktyviai dalyvauja socialinių tinklų veikloje ir, esant būtinumui, imasi atitinkamų veiksmų tokių asmenų atžvilgiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų