REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Politiškai neramioje Maldyvų sostinėje Malė mirtinai subadytas liberalus tinklaraštininkas Yameenas Rashedas, sekmadienį pranešė jo giminaičiai ir kolegos. Jam buvo 29-eri.

Politiškai neramioje Maldyvų sostinėje Malė mirtinai subadytas liberalus tinklaraštininkas Yameenas Rashedas, sekmadienį pranešė jo giminaičiai ir kolegos. Jam buvo 29-eri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Y.Rasheedas su žaizdomis kakle ir krūtinėje ankstų sekmadienio rytą rastas ant savo buto laiptų. Vyras mirė vos atvežtas į ligoninę, teigė jo giminaičiai.

REKLAMA

Jo tinklaraštis „Kasdienė panika“ turėjo daug sekėjų ir buvo žinomas dėl šaipymosi iš politikų. „Rašydamas „Kasdienę paniką“, siekiu apžvelgti ir komentuoti naujienas ir pajuokti dažnai nepajuokiamus Maldyvų politikus“, - savo tinklaraštyje rašė vyras.

Y.Rasheedas yra trečias žiniasklaidos atstovas, per pastaruosius penkerius metus užpultas Maldyvuose, kuriuose gyvena apie 340 tūkst. musulmonų sunitų. 2012 m. nežinomas užpuolikas subadė ir sužeidė tinklaraštininką Ismailą Rasheedą, dar vadintą Hilathu.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad nepriklausomų „Mikroautobuso naujienų“ žurnalistas Ahmedas Rilwanas buvo pagrobtas 2014 m. rugpjūtį ir iki šiol nėra rastas. Tremtyje dirbantis opozicijos lyderis ir buvęs prezidentas Mohamedas Nasheedas sekmadienį pareikalavo dėl pastarojo nepriklausomo žurnalisto nužudymo imtis veiksmų.

„Prezidentas Nasheedas reikalauja tyrimo, kuriame dalyvautų ir tarptautiniai ekspertai, kad jo nebūtų galima, kaip įprastai, nuslėpti“, - naujienų agentūrai AFP sakė M.Nasheedo atstovas spaudai. Politinė įtampa Maldyvuose sustiprėjo po opozicijos bandymo kovo pabaigoje per apkaltą nušalinti šalies parlamento vadovą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prezidento Abdulla Yameeno režimas sulaikė paskutinį Maldyvų opozicijos lyderį ir tęsia vyriausybės pastangas susidoroti su priešininkais, kuriems beveik pavyko perimti parlamento kontrolę.

2013 m. prezidento rinkimuose dalyvavęs Qasimas Ibrahimas, dabar vadovaujantis Nepriklausomybės partijai, buvo vienas iš keturių opozicijos vienybės susitarimą pasirašiusių asmenų. Dokumentu siekiama nuversti A.Yameeną. Q.Ibrahimas buvo netrukus sulaikytas ir paleistas balandžio mėnesį, o šį savaitgalį vėl sulaikytas.

Opozicinių partijų koalicija, kuriai vadovauja tremtyje dirbantis M.Nasheedas, siekia susilpninti A.Yameeną prieš kitais metais vyksiančius rinkimus.

Kova nelengva, nes visi opozicijos lyderiai šiuo metu yra tremtyje arba įkalinti, – A.Yameeno vadovavimo laikotarpiu visi manantys priešingai yra persekiojami. Šios priemonės kelia abejonių šalies stabilumu ir pakenkė Maldyvų, kaip turistų rojaus, įvaizdžiui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų