REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas, penktadienį ištraukus UEFA Čempionų lygos pusfinalių burtus, mano, kad Madride laukia kova tikrąja to žodžio prasme, o nugalėtoją lems smulkmenos. Kitame pusfinalyje puikiai atakuojanti „Monaco“ susidurs su viena geriausių Europos gynybų – Turino „Juventus“.

„Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas, penktadienį ištraukus UEFA Čempionų lygos pusfinalių burtus, mano, kad Madride laukia kova tikrąja to žodžio prasme, o nugalėtoją lems smulkmenos. Kitame pusfinalyje puikiai atakuojanti „Monaco“ susidurs su viena geriausių Europos gynybų – Turino „Juventus“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtfinalių įspūdis – dvejopas

R. Vyšniauskui ketvirtfinaliai paliko dvejopą įspūdį. Komentatorių nuliūdino, kad Dortmundo „Borussia“ turėjo žaisti po didelio sukrėtimo – sprogimo šalia ekipos autobuso ir Marco Bartros sužeidimo.

REKLAMA

„Tai neišvengiamai paveikė komandą ir žaidėjai neatrodė tinkamai pasiruošę psichologiškai, – mano R. Vyšniauskas. – Nepavyko išvengti ir grubių teisėjų klaidų, nuo kurių šį kartą kentėjo Miuncheno „Bayern“ futbolininkai.“

Komentatorius liko sužavėtas geležine Turino „Juventus“ gynyba ir Paulo Dybalos spindesiu atakuojant. Italijos čempionai, žaisdami su „Barcelona“, per 180 minučių nepraleido nė vieno įvarčio.

REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniauskui patiko autoritetų nepaisantis „Monaco“.

„Šios komandos jaunimas nieko nebijo ir yra pasiruošęs po kojomis patiesti visą Europą“, – tv3.lt kalbėjo R. Vyšniauskas.

„Real“„Atletico“. Teisėjams bus sunku

„Viasat Sport Baltic“ komentatorius iš pirmosios pusfinalių poros tikisi labai kietos kovos, daug emocijų ir ispaniškiems derbiams būdingų provokacijų.

„Šioje poroje teisėjų laukia itin sunkus darbas, – akcentavo R. Vyšniauskas. – Nemanau, kad išvysime labai rezultatyvų, supergražų futbolą. Vienintelis „Atletico“ būdas nugalėti „Real“ – praėjusio sezono čempionus įklampinti į jiems neparankų futbolą ir kietai pasitikti individualiai stiprius jų žaidėjus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Real“ (75 taškai) pirmauja Ispanijos čempionate, lenkdamas rungtynėmis daugiau sužaidusias „Barcelona“ (72 tšk.) ir „Atletico“ (65 tšk.).

„Real“ šiame sezone „Atletico“ svečiuose sutriuškino 3:0, o namie sužaidė lygiosiomis 1:1.

R. Vyšniauskas nemano, kad tarpusavio susitikimai kuriai nors komandai suteikia pranašumą. Pasak komentatoriaus, abi ekipos viena kitą pažįsta vienodai, treneriai – taip pat.

Futbolo specialistas svarsto, kad „Real“ gali turėti psichologinę persvarą, mat „karališkasis klubas“ principinį varžovą įveikė 2014-ųjų ir 2016-ųjų UEFA Čempionų lygos finaluose.

REKLAMA

„Šiemet „Real“ koziris – Cristiano Ronaldo. Portugalo mušamų įvarčių statistika svarbiausiuose mačuose yra įspūdinga. Jo dabartinę formą visu gražumu pamatėme prieš „Bayern“. Tai – žaidėjas, galintis pats nulemti rungtynių baigtį, – analizavo R. Vyšniauskas. – „Atletico“ stiprybė – komandinė dvasia ir gynyba. Ši Madrido komanda taip pat turi superžvaigždžių, bet Diego Simeone propaguojamas futbolas nėra orientuotas į estetiką.“

„Monaco“ – Turino „Juventus“. Puolimas prieš gynybą

„Tikiuosi netikėtumų. Savotiškas oksimoronas. Tarsi norisi paišyti užtikrintą pergalę „Juventus“, bet „Monaco“ jau užsitarnavo didelę pagarbą ir intrigos turėtume sulaukti“, – tikisi R. Vyšniauskas.

REKLAMA

Jis mano, kad „Juve“ – vis tiek neišvengiama poros favoritė. Tačiau jai tokia etiketė nieko negarantuoja, net gali pakišti koją.

„Italijos čempionai po tobulo ketvirtfinalio su „Barcelona“ kartelę užkėlė labai aukštai“, – akcentavo komentatorius.

Jis pusfinalyje nebesitiki „Monaco“ staigmenų, nes stebėtis nebėra kuo – Kylianas Mbappe, Thomas Lemaras, Tiemoue Bakayoko ir kiti šios komandos futbolininkai yra būsimos superžvaigždės. Šalia jų žaidžia karjerą prikėlęs Radamelis Falcao.

„Monaco“ nieko nebijo ir laikosi savo žaidimo filosofijos visą sezoną. Net jei nepavyks patekti į finalą, ši ekipa turi puikius šansus nukarūnuoti PSG Prancūzijos čempionate“, – tikino R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis sutinka, kad šiame pusfinalyje puolimas stos į kovą su gynyba.

„Principas būtent toks. „Monaco“ filosofija – muškite, kiek norite, bet mes įmušime daugiau. Ši komanda po šešis atseikėjo ir „Man City“, ir „Borussia“, – kalbėjo pašnekovas. – „Juventus“ apskritai neturi silpnų grandžių. Pažvelkime ne tik į gynybą, bet ir kitas pozicijas. P. Dybala, Gonzalo Higuainas – priekyje. Krašto gynėjai – Dani Alvesas ir Alexas Sandro, vidurio saugai – Miralemas Pjaničius su Sami Khedira. Tai yra fantastiškai subalansuota komanda, kurioje stiprūs visi, pradedant vartininku-legenda Gianluigi Buffonu, baigiant puolėjais.“

REKLAMA

Finalas

Šiemet UEFA Čempionų lygos finalas vyks birželio 3-ąją Velse, Kardife.

„Spėju, kad laukia klasikinis finalas „Real“ – „Juventus“, – kalbėjo R. Vyšniauskas. – Nepamiršau 1998 metų. Tuomet buvau aštuonerių, labai mylėjau Alessandro Del Piero ir palaikiau „Juventus“, bet finale triumfavo karališkasis klubas po Predrago Mijatovičiaus įvarčio. Vaikystės nuoskaudos mane įpareigoja spėti, kad šįkart bus priešingai ir švęs „Senoji senjora“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų