REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Balsavimas Anykščių-Panevėžio apygardoje (nuotr. skaitytojo)

Trečiadienį prasidėjo balsavimas iš anksto renkant Jonavos ir Šakių rajonų merus bei Seimo narį Anykščių-Panevėžio apygardoje. Seimo nario rinkimai vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje vyks sekmadienį, balandžio 23-ąją. Dėl Seimo nario mandato varžosi 11 politikų.

6

Trečiadienį prasidėjo balsavimas iš anksto renkant Jonavos ir Šakių rajonų merus bei Seimo narį Anykščių-Panevėžio apygardoje. Seimo nario rinkimai vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje vyks sekmadienį, balandžio 23-ąją. Dėl Seimo nario mandato varžosi 11 politikų.

REKLAMA

Išankstiniame balsavime gali dalyvauti Anykščių-Panevėžio apygardos rinkėjai, negalintys rinkimų dieną atvykti į rinkimų apylinkę. Ketvirtadienį po pietų į portalą tv3.lt kreipėsi pasipiktinusi skaitytoja, kuri tvirtina, kad Panevėžyje balsuoti atėję žmonės stebi neaiškius dviejų partijų atstovų susibūrimus.

Vieta atsilaisvino po skandalo

Laisva vieta Seime atsirado mandato atsisakius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovei Gretai Kildišienei. Ji paliko Seimą paaiškėjus, kad važinėja partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ automobiliu ir nepranešė apie prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų. Tyrimas buvo nutrauktas, atlyginus žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį prasidėjo ir balsavimas specialiuose paštuose bei Anykščių–Panevėžio apygardos teritorijoje esančiose ligoninėse, senelių namuose, globos ir rūpybos įstaigose, areštinėse, kariniuose vienetuose ir negalintys jų palikti dėl sveikatos ar kitų priežasčių. Balsavimas specialiuose paštuose vyks balandžio 19–21 dienomis nustatytomis darbo valandomis.

REKLAMA

Regis, skandalai šioje apygardoje nesibaigia. Ketvirtadienį žmonės pranešė, kad Panevėžio rajono savivaldybėje balsuoti atėję gyventojai stebisi Lietuvos socialdemokratų ir valstiečių partijų tame pačiame pastate vykstančiais susirinkimais.

„Juk taip neturėtų būti, kažkas ten neaiškaus vyksta. Toks šurmulys. Juk patalpos visai greta balsavimų“, – pasakojo skaitytoja portalui tv3.lt.

VRK: signalų gavome

Susisiekus su Vyriausios rinkimų komisijos pirmininku Zenonu Vaigausku paaiškėjo, kad yra gauta daugiau pranešimų.

„Dėl vieno liberalo esame gavę pranešimą bei dėl valstiečių kažkokio susirinkimo. Dėl socdemų – kol kas nieko nežinau, net pats klausiau apie juos. Tai dėl pastarojo man skambino apygardos rinkimų komisijos pirmininkė skambino ir pasakė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, Panevėžio rajono savivaldybėje valstiečiai yra surengę savo susirinkimą ar posėdį. Ten nusiskundimas toks, kad tame pačiame pastate vyksta balsavimas ir valstiečių partijos susirinkimas. Aš prašiau išsiaiškinti kas ten vyksta.

Mes patikrinimo, kaip ten vyksta balsavimas iš anksto. Tai nematėme kol kas jokių ypatumų. Šiai akimirkai ten yra balsavusių 20 žmonių. Kai tuo tarpu Anykščiuose yra balsavę 331, čia per dvi dienas.

Svarbiausia, kad ten nebūtų iš partijų kažkokių agitacijų vykdoma, nes patys susirinkimai, pagal įstatymą nėra draudžiami. Juolab, kol kas nematome, kad kažkokią įtaką darytų tie renginiai. Aišku, mes ir toliau žiūrėsim, nuolat palaikome ryšį su ten esančiais atstovais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turėjome dar vieną pranešimą Svedasuose, toje pačioje apygardoje, apie vieno kandidato patikėtinį, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ nusifotografavo prie kažkurios kavinės ir parašė, kad valgyti būtent ten reikia ir balsuoti už jo palaikoma kandidatą. Tai tyrėme ir šį atvejį.

Turėjome dar problemą su senelių namais, tais neveiksniais žmonėmis. Žiūrėjome atidžiau šį balsavimą, nes ten ir pasipiktinimų ir pasitenkinimų yra. Kol kas skundų negavome“, – apžvelgė balsavimo eigą Z. Vaigauskas.

Jis priminė, kad po po balsavimų vyks transliacijos internete, apšviečiant rezultatus.

Neužtenka stebėtojų

Į redakciją paskambinusi skaitytoja teigė, kad pati kreipėsi ir į visuomeninės organizacijos „Baltosios pirštinės“ atstovus, tačiau jie nurodė neturintys pajėgų atvykti į nurodytą vietą Panevėžyje. Tai portalui tv3.lt patvirtino ir organizacijos atstovai.

REKLAMA

„Mums taip pat pranešė apie valstiečių kažkokį susirinkimą. Bet mūsų žmonės labiau koncentravusi ir susibūrė Anykščiuose. Ten būdami įvertinime, kad nespėsime nuvykti į Panevėžį ir kažką aptikti.

Bet surinkome informaciją iš šaltinių, pasak kurių, ten vyksta tik vidiniai susirinkimai, nepanašūs į agitaciją. Be to, ką tik ir su Anykščių-Panevėžio apygardos rinkimų komisijos pirmininke Janina Kuliešiene kalbėjome, kad viskas yra tvarkoje. Tačiau irgi stebėsime ir lauksime pranešimų“, – teigė „Baltosios pirštinės“ atstovė.

Tiesiai po savivaldybės stogu vykstantis rinkėjus nustebinęs akibrokštas neliko nepastebėtas. Nors kol kas daugumai jis neatrodo pavojingas ar reikšmingas, tačiau reikalaujantis stebėjimo. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų