REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos režimas tautiečius maitina propaganda, o vargšus internatų vaikus – jiems visai netinkamu maistu.

Baltarusijos režimas tautiečius maitina propaganda, o vargšus internatų vaikus – jiems visai netinkamu maistu.

REKLAMA

Netrukus pamatysite tikrą skandalą sukėlusius vaizdus, kuriuose Minsko internatuose valdžios pamiršti dvidešimtmečiai sveria po vos 11-14 kg, o kone 30-ies vyrai – tesveria 17 kg.

Apie badaujančius vaikus Baltarusijos neįgalių vaikų internatuose žurnalistai sužinojo beveik atsitiktinai, kai vienas tokių vargšų slaugytojas sugalvojo surengti labdaringą futbolo turnyrą. Jo metu surinktos lėšos būtų panaudotos nuo bado kenčiančių vaikų specialiam maitinimui, kuriam Baltarusijos valdžia nė neketina skirti pinigų.

Paaiškėjo, kad vien „batkos“ šalies sostinės Minsko pašonėje gyvena apie pusšimtis vaikų, kurie atrodo lyg gyventų koncentracijos stovykloje. Vaikai su įgimtomis patologijomis nepriima įprasto maisto, kuris jiems, pagal valdžios nurodymus, skiriamas toks pats kaip ir sveikiems vaikams darželiuose ar mokyklose.

REKLAMA
REKLAMA

Rezultatas siaubingas. Tyrimą atlikę žurnalistai fiksuoja neįtikėtinus skaičius:

19 m. Nikita sveria 13,8 kg., 13 m. Vadimas 13,8 kg., Ilona, 23-ejų panelė, vos 15 kg., tikras vyras turėjęs būti 27-erių Artiomas vos 17,5 kg.

REKLAMA

Ir tai tik maža dalis Baltarusijos valdžios užmirštų neįgalių vaikų. Tokių skaičiuojama bent 100. Anot slaugų, tie vaikai, kuriems teko paragauti specialaus enterinio maitinimo – iš karto atsigavo ir ėmė priaugti svorio, bet lėšų internatai tik ir teranda „paragavimui“, nes valdžia tam pinigų neskiria. Baltarusijos žiniasklaidai paviešinus problemą, tautiečiai ėmė aukoti pinigus neįgalių vaikų enteriniam maistui.

Apie kraupią Baltarusijos užmirštų vaikų realybę jau rašo ir užsienio žiniasklaida.

Staiga atkuto ir tokius vaikus užmarštyje palikti norėjusi Minsko valdžia – pareiškė skirsianti gyvybiškai būtinų pinigų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų