REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Chadas Michalas Morrisette  (nuotr. asm. archyvo)

Patyčios vis dar opi šių laikų problema. Socialinėse erdvėse ir naujienų portaluose vis daugiau istorijų apie tai, kaip patyčios sugriovė žmonių gyvenimus arba atvirkščiai, nusprendus prieš tai kovoti, asmenys sustiprėja ir pakeičia savo likimą.

26

Patyčios vis dar opi šių laikų problema. Socialinėse erdvėse ir naujienų portaluose vis daugiau istorijų apie tai, kaip patyčios sugriovė žmonių gyvenimus arba atvirkščiai, nusprendus prieš tai kovoti, asmenys sustiprėja ir pakeičia savo likimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Štai dar viena su patyčiomis susijusi žinutė, kurią pasakoja su tuo susidūrę žmonės. Chadas Michalas Morrisette (34 m.) teigia, kad tikrai ateis tokia diena, kai pasidarys lengviau ir geriau.

REKLAMA

Besimokydamas vidurinės mokyklose 11-oje klasėje iš Chado stipriai tyčiojosi jo mokyklos amerikietiško futbolo komanda, bet praėjus 20-iai metų apie tai vaikinas jau seniai pamiršo ir atleido jį skriaudusiems komandos nariams.

Vieną dieną su juo susisiekė iš jo paauglystėje tyčiojęsis vyras ir šiuo metu tėčio pareigas einantis Louie Armundsonas. Louie dukra mokykloje ruošėsi pristatyti projektą apie patyčias, kai netikėtai savo tėčio paklausė „ar jis kada nors iš ko nors tyčiojosi“. Vyras pagalvojęs nusprendė atvirai apie tai papasakoti dukrai. Jis prasitarė apie Chadą, bet nusprendė su juo susisiekti ir atsiprašyti už praeities klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

Louie žinutė: „Sveikas, Chadai. Neseniai su savo dešimtmete dukra kalbėjau apie patyčias. Ji paklausė manęs, ar kada nors iš ko nors tyčiojausi. Gaila, bet atsakymas buvo „taip“. Tik dabar supratau, kaip nemaloniai su tavimi elgiausi vidurinėje mokykloje. Noriu atsiprašyti. Jei gyventume toje pačioje valstijoje, tai padaryčiau tiesiogiai. Nežinau ar vis dar mane pameni, tačiau labai atsiprašau.“

Chadą Louie gauta žinutė pribloškė. Jis neprisiminė kaip iš jo tyčiojęsis vaikinas atrodė, tačiau nepamiršo to, ką padarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gauta žinutė manyje atrakino tai, ką ilgą laiką nesuvokdamas laikiau savyje. Išbėgo ašara. Likau sujaudintas“, - sakė Chadas.

Pastarasis kitą dieną atsakė į Louie pranešimą, kuris sukrėtė jo gavėją.

Chado žinutė: „Louie. Esu sujaudintas tavo poelgiu. Dėkoju ir priimu tavo atsiprašymą. Per 20 metų tu vienintelis atsiprašei už tai, kaip elgeisi su manimi kai buvome jauni. Tikiuosi, kad dabar savo dukrai galėsi išdidžiai pasakyti, jog atsiprašei ir tarp mūsų nebėra jokios neapykantos. Nuostabu, ką 20 metų ir vaikai gali padaryti, ar ne? Dar kartą ačiū ir tikiuosi, kad pamatęs patyčias jas sustabdysi. Geros dienos! Chadas Michaelas.“

REKLAMA

„Jaučiausi pažemintas ir tuo pačiu susigėdęs. Be to, dabar man palengvėjo. Buvau skolingas jam atsiprašymą, tačiau nesitikėjau sulaukti atleidimo. Būtent toks jo elgesys parodė, kad, nors vaikystėje aš buvau viršesnis, šiuo metu jis yra tikresnis vyras“, - apie Chado atsakymą sakė Louie.

Louie žinutė: „Ačiū. Tavo atleidimas man reiškia labai daug. Tikiuosi, kad nesu paskutinis, prašantis tavęs atleidimo. Sėkmės!“

Chadas šiuo susirašinėjimu pasidalino socialiniame tinkle tikėdamasis, kad tai įkvėps kitus žmones pasekti Louie pavyzdžiu ir atsakyti už praeities veiksmus. Jis taip pat pridėjo įrašą, skirtą tiems, iš kurių yra ar buvo tyčiojamasi.

„Viskas bus gerai. Galbūt ne po metų ar dviejų, tačiau praėjus ilgesniam laikui suprasite, kad yra geriau nei buvo“, - teigė Chadas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų