REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Šiaurės Korėjos televizija parodė, kaip sunaikintų JAV pakrantę (nuotr. SCANPIX)

Kinijos Liaudies Demokratinės Respublikos valstybinė televizija parodė koncertą ir filmą, kuriame imituojamas branduolinis smūgis JAV.

7

Kinijos Liaudies Demokratinės Respublikos valstybinė televizija parodė koncertą ir filmą, kuriame imituojamas branduolinis smūgis JAV.

REKLAMA

Vaizdo įraše, kuris buvo parodytas 105-ųjų Kim Il Sungo – dabartinio vado Kim Jong Uno senelio gimimo metinių proga, tikėtina pademonstravo naująją balistinę raketą ir jos paleidimą. Ji kerta vandenyną ir suduoda smūgį JAV miestui. Kitame kadre matyti JAV vėliava ir kapinės.

Praėjusį savaitgalį vykusiame kariniame parade kaip tik ir buvo pademonstruota tokio tipo tarpžemyninė raketa. Šiaurės Korėjos šventiniame koncerte skambėjo dainos, garbinančios raketų paleidimą ir Korėjos liaudies armijos raketinių padalinių žygdarbius. Dainoje yra žodžiai, kad „raketinės pajėgos yra panašios į žaibą ir pasirengusios mesti iššūkį imperializmui“.

Numušti bandymų metu

Anot žiniasklaidos pranešimų, jau šių metų gegužę Pentagonas nusiteikęs įvykdyti du mokomuosius KLDR raketų perėmimus.

REKLAMA
REKLAMA

JAV kariuomenėje yra svarstoma numušti Šiaurės Korėjos raketas dar bandymų metu, siekiant pademonstruoti jėgą, rašoma „The Guardian“.

Pažymima, kad išaugusios įtampos fone Pentagonas ieško naujų būdų paveikti Pchenjaną branduolinio nusiginklavimo klausimu.

REKLAMA

JAV gynybos ministras Jamesas Mattisas jau informavo Kongresą šiuo klausimu, tačiau kariai kol kas nepriėmė sprendimo dėl raketų numušimo. Laikraščio šaltiniai paskelbė, kad amerikiečių kariai nesvarsto Pietų Korėjoje dislokuotos sistemos THAAD panaudojimo. Vietoje to jie gali pasinaudoti laivuose įrengtos sistemos „Aegis“ išankstinio perspėjimo sistema. Taip pat pažymima, kad amerikiečių kariuomenė gali kreiptis į Japoniją su prašymu pasinaudoti šios šalies priešraketinės gynybos sistemomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų