REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Himalajų druskos lempos (nuotr. Fotolia.com)

Himalajų druska pelnytai vadinama pačia švariausia druska pasaulyje. Himalajų kalnų masyvo nuo taršos ir neigiamo aplinkos poveikio milijonus metų saugota druska šiandien yra ypač vertinama dėl subtilaus skonio ir išskirtinės cheminės sudėties - joje yra net 84 mikroelementai.

35

Himalajų druska pelnytai vadinama pačia švariausia druska pasaulyje. Himalajų kalnų masyvo nuo taršos ir neigiamo aplinkos poveikio milijonus metų saugota druska šiandien yra ypač vertinama dėl subtilaus skonio ir išskirtinės cheminės sudėties - joje yra net 84 mikroelementai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Himalajų druska galima gardinti maistą, paruošti vonią ar inhaliacijas, o taip pat namuose pasistatyti dekoratyvią bei sveikatai ypač naudingą Himalajų druskos lempą.

REKLAMA

Himalajų druskos lempos valo ir gaivina namų orą

Dailias Himalajų druskos lempas daugelis žmonių įsigyja ne tik siekdami papuošti namus, bet ir norėdami kvėpuoti švaresniu ir gaivesniu oru. Šios lempos filtruoja namų orą ir iš jo pašalina įvairius nešvarumus, dulkes, žiedadulkes, cigarečių dūmus.

Himalajų druskos lempos pasižymi higroskopinėmis savybėmis - jos absorbuoja ore esančią drėgmę drauge su visais nešvarumais, uždegus lempą ji įkaista ir vanduo išgarinamas į aplinką, tačiau nešvarumai lieka lempoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sumažina alergijos ir astmos simptomus

Kvėpavimo takų alergijos yra vienos dažniausių ir labiausiai varginančių, kenčiant nuo alergijos gerokai sumažėja darbingumas, prastėja nuolaika, o nesiimant jokių priemonių ilgainiui net gali išsivystyti gyvybei pavojinga astma.

Orą valančios Himalajų druskos lempos reikšmingai padeda kenčiantiems nuo alergijos ir astmos - švaresniu oru kvėpuojantys žmonės jaučiasi geriau, jų ligų simptomai sumažėja, ligą tampa lengviau suvaldyti, galima sumažinti suvartojamų vaistų kiekį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pripildo orą anijonų

Anijonas - neigiamą krūvį turinti dalelė. Oras, kuriame gausu anijonų, labai gaivus, toks, koks būna tik pasibaigus stipriai liūčiai, vaikščiojant pušyne, pajūriu ar stovint prie krioklio. Anijojais gausus oras teigiamai veikia žmogaus sveikatą, gerina kraujo būklę, stiprina imunitetą, ramina mintis.

Himalajų druskos lempa orą pripildo anijonų, tad ją tikrai vertėtų įjungti tame kambaryje, kuriame leidžiate daugiausiai laiko, dirbate ar ilsitės.

Sumažina elektromagnetinės spinduliuotės poveikį

Šiuolaikiniai žmonės savo gyvenimo neįsivaizduoja be gausybės mūsų aplinką veikiančių prietaisų - mūsų namuose stovi televizoriai, mikrobangų krosnelės, dažnas iš rankų nepaleidžiame mobiliojo telefono, o ant mūsų kelių vis įsitaiso nešiojamasis kompiuteris. Visi šie prietaisai skleidžia elektromagnetinę spinduliuotę ir orą pripildo teigiamais jonais. Manoma, kad tai didina stresą, gali tapti lėtinio nuovargio sindromo priežastimi, menkina organizmo galimybes kovoti su virusais ir bakterijomis.

REKLAMA

Himalajų druskos lempos neutralizuoja žalingus teigiamus jonus ir pripildo orą sveikatai naudingų anijonų. Šią lempa tiesiog būtina įjungti darbo kambaryje arba patalpoje, kurioje yra daug veikiančių elektros prietaisų.

Pagerina miego kokybę ir suteikia energijos

Orą švarinančią ir jį anijonų pripildančią Himalajų druskos lempą patartina įjungti miegamajame. Nakties poilsis bus geresnis, giliau ir ramiau miegosite, atsikelsite žvalūs ir pailsėję, pakilios nuotaikos.

Himalajų druskos lempa skleidžia tik labai silpną, švelnią šviesą, tačiau, jeigu jūs galite užmigti tik aklinoje tamsoje, lempą miegamajame įjunkite likus keletui valandų iki miego, o guldami išjunkite.

REKLAMA

Himalajų druska - ne tik lempoms

Rausvoji Himalajų druska naudojama ne tik lempoms gaminti. Į karštą vonią įberta Himalajų druska atpalaiduoja, minkština odą ir pašalina negyvas ląsteles. Himalajų druskos tirpalu skalaujant gerklę ar kvėpuojant jo garais galima išvengti kvėpavimo takų infekcijų, palengvinti būklę jau susirgus.

Žinoma, visų pirma, tai būdas pagardinti maistą bei gauti žmogaus gyvybei ir sveikatai būtinų medžiagų - natrio, chlorido, kalio, kalcio, magnio, sieros, fluoro, jodo, geležies ir kitų mikroelementų. Šios druskos skonis švelnesnis, ji subtiliai pagardina pagamintus patiekalus, padeda atskleisti ir pabrėžti jų skonį, tačiau jo neužgožia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų