REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
Nutraukti elektros laidai gąsdina motiną su kūdikiu: pagalba – tik po paros  (nuotr. skaitytojo)

Velykų rytas daugumai lietuvių pateikė tikrą staigmeną – už lango laukė pūga ir sniego pusnys. Sudėtingiausia situacija buvo rytų ir vidurio Lietuvoje, kur dėl sekmadienio naktį gausiai iškritusio sniego fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai. Nors žemaičiai socialiniuose tinkluose dalinosi žaliuojančių pievų nuotraukomis.

11

Velykų rytas daugumai lietuvių pateikė tikrą staigmeną – už lango laukė pūga ir sniego pusnys. Sudėtingiausia situacija buvo rytų ir vidurio Lietuvoje, kur dėl sekmadienio naktį gausiai iškritusio sniego fiksuoti elektros tiekimo sutrikimai. Nors žemaičiai socialiniuose tinkluose dalinosi žaliuojančių pievų nuotraukomis.

REKLAMA

Sekmadienio 17 val. duomenimis, elektros tiekimas buvo sutrikęs maždaug 22 tūkst. „Energijos skirstymo operatoriaus“ (ESO) klientų Vilniaus ir Kauno regionuose. Į portalą tv3.lt kreipėsi skaitytoja Monika, kuri pasakojo visą dieną nesulaukianti gelbėtojų, nors pati turi mažylį ir kieme mato pavojingus, nutrauktus elektros laidos.

Sulaukė stebinančio tarnybos pasiūlymo

Be abejo, sutikti šventes be elektros – tikrai nemalonu, tai neabejotinai sujaukia visus planus ir nuotaiką. O kai tai paliečia šeimas su mažais vaikais, neabejotina, kad jiems yra dar sunkiau. Taip nutiko ir Vilniaus rajone Ažulaukės kaime, sodininkų bendrijoje „Girija“ gyvenančiai Monikos šeimai.

REKLAMA
REKLAMA

„Atsikėliau sekmadienį ryte apie penktą valandą, nes reikėjo pervystyti ir pamaitinti dviejų mėnesių kūdikį. Kai įjungiau stalinę lempą, pamačiau, kad ji mirksi, o tada ir dingo elektra. Pagalvojau, kad dėl sniego ir vėjo saugikliai išsijungė ar perdegė, todėl nusiunčiau antrą pusę patikrinti.

REKLAMA

Visgi, jis pamatė, kad su saugikliais viskas yra gerai. Tada aš nuėjau pas kaimynus į sodybą, pašerti paliktą šunį ir pamačiau, kad yra nutraukti elektros laidai. Iš karto puoliau skambinti į ESO, pradėjau nuo penktos valandos, tai tik po kelių valandų prisiskambinau, užregistravau pranešimą, jie pasakė, kad sutvarkys.

Apie 16 val. vėl paskambinau ir užregistravau problemą. Jau tada buvau tikrai pikta, juk nieko negalime daryti namuose. Paklausiau operatorės, kaip man vaiką pamaitinti, o ji atsakė – važiuokit į parduotuvę ir elektros generatorių nusipirkit“, - pasakojo moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Tokio oro sąlygų ir pasekmių nesitikėję lietuviai ir gelbėtojų tarnybos nenuostabu, kad buvo pikti ir subjurusiomis nuotaikomis. Visgi, ESO įspėja gyventojus, kad pastebėjus nutrūkusį elektros oro linijos laidą ar ant jo nuvirtusį medį, jokiu būdu negalima priartėti arčiau kaip 8 metrus ir kuo skubiau kviesti pagalbos tarnybas.

Pagalba bus tik ryte

Nors primenama, kad negalima artintis ir liesti ant elektros laidų užvirtusių medžių, užkritusių šakų ar nuvirtusių oro linijų atramų, nes jie taip pat gali būti pavojingi gyvybei. Visgi, moteris tikino pranešusi apie pavojingą situaciją dėl nukritusių elektros laidų kelis kartus, iš ESO išgirdo, kad tik rytoj ryte gelbėtojai tikisi sutvarkyti šią problemą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip skelbiama ESO pranešime, gedimus šiuo metu šalina daugiau kaip 60 operatyvinių komandų, kurios suburtos iš bendrovės ir rangovų darbuotojų. Dedamos visos pastangos kuo greičiau pašalinti gedimus ir atnaujinti elektros energijos tiekimą.

Sekmadienio 17 val. duomenimis, Vilniaus regione elektros tiekimas buvo sutrikęs daugiau kaip 18 tūkst. klientų, Kauno regione – daugiau kaip 3 tūkst. klientų. Per sekmadienį ESO jau pašalino didžiąją dalį gedimų, o elektros tiekimą atstatė jau 50 tūkst. klientų. Bendras elektros neturinčių klientų skaičius reikšmingai nesumažėjo dėl gaunamų naujų pranešimų apie sutrikimus.

„Operatyvinių brigadų darbą apsunkina sunkios privažiavimo sąlygos ir itin sudėtingi gedimai – dalyje linijų fiksuojame ne po vieną, o po kelis pažeidimus. Daugeliu atveju gedimus lėmė miškingose vietovėse ant oro linijų nuvirtę medžiai, kuriuos turime pašalinti tvarkydami pažeistą liniją. Mūsų brigados nepailsdamos toliau dirbs iki vėlumos šalindamos gamtos stichijos padarinius“, – sakė ESO Elektros tinklo valdymo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

REKLAMA

Klausimas kyla, ar tikrai pranešimai skirstomi ir į juos reaguojama pagal skubumą ir pavojingumo lygį. Žinoma, sunku įsivaizduoti ir šeimų su mažais vaikais šiandieną bei naktį be elektros namuose.

Bendrovė primena, jog pastebėjus gedimus ar nutrūkusius elektros laidus, būtina nedelsiant apie tai pranešti trumpuoju numeriu 1802 (+370 611 21802) arba bendruoju pagalbos telefonu 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų